5 pojknamn inspirerade av Disney

Väntar du en pojke? Det finns många pojknamn inspirerade av Disney, inte bara prinsessnamn! Vi tipsar om några som du kanske inte har tänkt på.
5 pojknamn inspirerade av Disney

Senaste uppdateringen: 09 september, 2019

Bland det första man gör när man upptäcker att man är gravid är att börja tänka på vad man ska ge barnet för namn. Vissa döper sina barn efter familjemedlemmar. Andra väljer namn baserade på saker de gillar, till exempel karaktärer från en favoritbok eller film. Vi listar här fem pojknamn inspirerade av Disney.

Betydelsen av namn

Ett namn är det första intrycket du ger någon. Det är en del av din identitet, och det säger mycket om dig och även om din familj, eftersom de valde det. Det är därför viktigt att välja ett bra namn till ditt barn.

Namn kommer och går i popularitet precis som modetrender, men många väljer helt enkelt namn förknippade med goda minnen. Det finns idag inte många som inte växte upp med Disney-filmer, och de är för många människor fina barndomsminnen – därför är karaktärerna också populära som barnnamn.

5 förslag på pojknamn inspirerade av Disney

Vattentorn med Musse Pigg-öron

Disney-filmer och serier har fått oss att skratta, sjunga och dansa i flera årtionden… och de har en speciell plats i många människors hjärtan.

Därför är de en av de bästa källorna att använda som inspiration för att välja ett namn till ditt barn. Nedan hittar du 5 pojknamn inspirerade av Disney. Vi förklarar också varför de är speciella.

Eric

Eric är såklart prinsen i Den lilla sjöjungfrun. Namnet är av skandinaviskt ursprung och betyder “ensam härskare” eller att han får regera för evigt.

För Disney-älskare väcker namnet minnen av den oförglömliga kärleken mellan Ariel och Eric, en kärlek som överträffade alla hinder.

Sebastian

Det här namnet betyder “styrka”, men till skillnad från Eric är innebörden inte helt klar. Den närmaste betydelsen är “ära”. Det är namnet på krabban från Den lilla sjöjungfrun, som med sin vänskap – och humor – framträder som en lojal följeslagare.

Faktum är att de som bär namnet Sebastian kännetecknas av nyfikenhet, styrka och mod.

Gustav

Det här namnet är sammansatt av folknamnet göt (goterna var ett gammalt germanskt folk) och ordet för stav, och har betydelsen “stöd, ledare”. Personer med det här namnet har få vänner, men är extremt lojala mot dem som de har.

Gus är Askungens råttvän. Trots att han inte är huvudpersonen är hans lojalitet till stor hjälp för henne i kampen mot styvmodern och styrsystrarna.

Napoleon

Kommer du ihåg att det finns en Disney-karaktär som heter Napoleon? Det är såklart mer känt från ett historiskt perspektiv. Namnet kommer från orden “neapel” och “lejon”, så betydelsen kan vara “lejonet från Neapel”.

Folk med det här namnet är ofta starka, lockas till svåra utmaningar och är villiga att kämpa för att förverkliga sina idéer. Dessutom är de känsliga, kreativa och präglade av god humor.

Det var därför namnet gavs till en av hundarna i Aristocats, som jagade motorcyklar för att bita i dem.

Roger

Det här är ett germanskt namn som härrör sig från Saint Rogelio, en martyr från 800-talet. Det betyder “intelligent krigare”, eftersom han löste problem genom att anpassa sig bra till omständigheterna. Detta gör även Roger i Disney-filmen Pongo och de 101 dalmatinerna.

Han var musikkompositören som förälskade sig i Anita och kämpade mot Cruella de Vil för att rädda sina hundvalpar. Karaktärens intelligens och mod gör Roger till ett utmärkt namn för ett barn.

askungen i sin pumpa-vagn
Det finns såklart också många flicknamn inspirerade av Disney, som Anna, Belle, Giselle och Leah. Den första, från Frost, betyder “medkänsla” eller “barmhärtighet” och är relaterad till namnet “Ana”.

Belle kommer från Skönheten och odjuret och betyder “Gud är min ed.” Från Förtrollad har vi Giselle som betyder “visdom”. Och slutligen är Leah drottningen i Törnrosa och betyder “trött”.

Det finns så många andra fina namn inspirerade av Disney, men förhoppningsvis har du fått lite inspiration! Med tanke på att Disney bara blir allt populärare med varje film kommer namn inspirerade av deras karaktärer aldrig att gå ur tiden.

Låt dig inspireras av dem och välj ett Disney-inspirerat namn till ditt barn!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.