Mamma, lär mig att kämpa för mina drömmar

Mamma, lär mig att kämpa för mina drömmar
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Mamma, jag vill bara be dig en tjänst: Lär mig att kämpa för mina drömmar. Visa mig vikten av att hålla fast vid mina ideal. Att ta mig an mina idéer med passion. Att lita på mina övertygelser med styrkan i mitt hopp och min entusiasm.

Detta är allt jag vill för att bli den respektabla person som du alltid har drömt om att uppfostra.

Kära mamma, det är sant att inte allting i livet handlar om goda betyg och kvalifikationer. Det är bara siffror – något helt symboliskt. Min framtid består inte av betyg som bara används för att sätta etikett på oss och stoppa in oss i små praktiska fack. Inte heller vill jag bli jämförd och bedömd.

Mitt värde har ingenting att göra med något som dessa parametrarna kan berätta. Det som verkligen betyder något är mina intressen, min integritet och min önskan om att fortsätta att lära mig. Det är saker som inte kan mätas.

Faktum är att en sak är sann. Du har ansvaret för att bygga min framtid. Och du gör det så bra, med fullständig tillförsikt och övertygelse.

Jag har ingen tvekan om att jag inte kunde ha begärt något mer. Jag älskar dig mamma, och jag är tacksam för allt du gör för mig varje dag.

Lär mig att kämpa för mina drömmar

Lär mig från en tidig ålder för att försöka uppnå mina drömmar. Så att jag, när jag är äldre, kan gå ut och ta mig an hela världen. Jag håller fast vid mina djupaste önskningar och är redo för livet.

Tack vare dina läxor och exempel fortsätter jag att vara stark, bestämd och principfast, när jag är vuxen.

Du vet mamma, så kommer jag att kunna arbeta för det jag vill ha och göra. Jag har all motivation, alla incitament, den tro och det hopp som jag behöver.

Det sista jag vill är att växa upp och bara kämpa för att tjäna pengar för mitt uppehälle. Jag ska ha en stjärna som leder mig och guidar mig genom hela mitt liv. Dag efter dag, natt efter natt.

barn tar kort med kamera

Mina drömmar kommer att vara motorn i mitt liv och min kamp. Även när jag faller ner, tar jag mig upp igen varje gång och försöker en gång till. Även när jag är trött.

Mamma, snälla ge mig ett kall – en passion som driver mig att fortsätta. Oavsett omständigheterna eller omvärlden. Det finns inga gränser, inga hinder, när det gäller att ta tag i mina drömmar.

Framtiden tillhör de som tror på drömmarnas skönhet

Eleanor Roosevelt

Nyckeln till att kämpa för mina drömmar

När det gäller att slåss för sina drömmar, finns det två nyckelvillkor. De är både nödvändiga och oumbärliga för att kunna fortsätta.

Förinta rädslan, skjut paniken åt sidan. Tilltro, uthållighet och beslutsamhet kommer att övervinna alla hinder och svårigheter.

Säg farväl till modlöshet. Omöjligheter existerar inte. Allt jag vill ha är vingar som tillåter mig att flyga. Tro på mig. Lita på min potential.

Omfamna mig och ta hand om mig. Hjälp min personlighet och min självkänsla att blomstra. Ge näring till mitt oberoende och min frihet varje dag.

Allteftersom tiden går, formar och utvecklar jag mig till en stark och kraftfull själ. Låt mig se att även mina svagheter kan användas till min fördel.

Förklara för mig allt jag behöver veta för att drömma min magiska dröm – den som är min anledning till att leva. Handlingar och konsekvenser, men framför allt struktur.

Framför allt måste jag ha tilltro och hopp. Detta innebär en bra dos av optimism, positivt tänkande, men också objektivitet.

Jag måste lära mig att hålla huvudet kallt och vara hållfast, precis som de tuffa personerna som skapar historia. Och slutligen börjar varje önskan med uthållighet, och även en kamp.

En himmel full av stjärnor för att hjälpa mig att uppnå mina drömmar

flicka springer på äng

Jag ger dig alla mina drömmar så att du kan ta hand om dem och skydda dem för alltid.

Glöm inte att min djupaste önskan är en stjärna med förmågan att ge liv till en hel konstellation. Min framtid. Och vägen är gjord av otaliga stjärnor som blinkar och lyser.

Oavsett vilka moln och stormar som kan komma, kommer dessa stjärnor att lysa upp min väg genom livet. Jag vet att de kommer att vara där för att styra mig och inspirera mig.

Och det här är hur jag kommer fram till min destination – mitt efterlängtade mål. Det, mamma, blir mitt uppdrag i livet: Att uppnå mina drömmar och leva livet till max.

Och det är därför jag ber dig – mitt livs hjältinna – en gång till att lära mig att kämpa för mina drömmar och ideal. Visa mig hur man kämpar för en bättre framtid som gör att jag kan bli en bättre person.

Led mig så att jag kan gå igenom detta liv med ära. Jag vill vara lycklig och leva livet till fullo. Tack mamma, för att du gör det bättre än någon annan!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.