Hur väljer du dina bröllopsinbjudningar?

När du väljer dina bröllopsinbjudningar kan du leta efter idéer på internet, men det är ofta bättre att ta hjälp av en expert.
Hur väljer du dina bröllopsinbjudningar?

Skriven av Redaktionen

Senaste uppdateringen: 14 april, 2023

Ett bröllop är en särskild händelse som påverkar oss livet ut. Det är därför som vi, från det ögonblick vi börjar organisera tillställningen, är så måna om varenda detalj. När det kommer till bröllopsinbjudningar har vi många alternativ, men till en början är det lätt att tvivla.

Hur bör du välja dina bröllopsinbjudningar? Vilken stil ska de ha? Vem bör du vända dig till för att få råd? Dessa och många andra frågor uppstår när vi fortfarande inte är helt på det klara över hur vi vill tillkännage detta fantastiska ögonblick för vår familj och våra vänner.

Lyckligtvis kan vi nuförtiden låta oss ledsagas av många av de idéer som vi ser på internet och i specialiserade butiker. Dessutom har vi möjligheten att lämna allt i händerna på experter på ämnet. Här berättar vi vad du bör tänka på när du väljer dina bröllopsinbjudningar.

1. Välj en stil för dina bröllopsinbjudningar

Det första man bör tänka på när man väljer bröllopsinbjudningar är vilken stil man vill ha på bröllopet i allmänhet. När det gäller detta bör vi ta hänsyn till aspekter som platsen och temat. Sker till exempel bröllopet utomhus så ser en jordnära eller klassisk stil bra ut. Om du å andra sidan väljer ett lyxhotell så är något mer elegant oftast bättre.

En bröllopsinbjudan på ett bord.
© Cotton Bird

2. Var uppmärksam på färgerna

Med utarbetandet av inbjudningarna får vi oftast en allmän uppfattning om hur bröllopsdekorationen kommer att bli. Därför är det viktigt att överväga vilka färger som ska användas. Anledningen? Dessa bör inte uteslutas från designen av korten. Även om de inte bör ha exakt samma toner som resten av dekorationen, bör de skapa en bra kontrast.

Återigen, fundera på om bröllopet är väldigt formellt eller om det har en enklare stil. Tänk också på andra detaljer som platsen, vädret, klänningarna och så vidare. Allt detta kommer att göra det lättare att välja färger för dina bröllopsinbjudningar, bakgrunden och typsnittet.

3. Finishen och tjockleken på bröllopsinbjudningarna

En annan detalj som vi inte kan förbise när vi väljer bröllopsinbjudningar är finishen på materialet och dess tjocklek. Det finns många varianter av papper: glansigt, matt, tjockt, tunt, präglat och så vidare. Återigen bör vi välja ett alternativ som passar in i resten av stilen. Likaså måste vi överväga hur bokstäverna kommer att göras.

4. Ge kuverten vikt

De flesta bröllopsinbjudningar presenteras i ett kuvert. Om så är fallet måste vi också lägga vikt vid denna aspekt. Undvik vita kontorskuvert helt! Du måste leta efter ett alternativ och material som passar bra med resten av kortdesignen.

5. Inkludera en personlig detalj

Som vi redan har sagt kan varje detalj bidra till att göra firandet väldigt speciellt. Av denna anledning är det en bra idé att inkludera en personlig stämpel i inbjudningarna. Det vill säga, du kan sätta en speciell fras, ett fotografi av paret eller något som identifierar dig.

En blommig bröllopsinbjudan.
© Cotton Bird

6. Vem beställer jag dem från?

Vi kanske har en klar uppfattning om hur vi vill ha inbjudningarna till vårt bröllop. Men att göra dem själva kanske inte är det bästa alternativet. För det första för att det kräver tid som vi kanske inte har. Å andra sidan, eftersom slutresultatet kanske inte blir vad vi förväntar oss.

Det mest rekommenderade är att söka hjälp av experter. Du kan köpa alla typer av bröllopsinbjudningar. Med hjälp av professionella på området kan vi göra verklighet av de perfekta inbjudningarna vi har i åtanke. Dessutom kan de ge oss råd om vi inte har en egen klar uppfattning av vad vi vill ha.

Naturligtvis vägleder de oss angående material, stilar och alla de detaljer som initialt skapar tvivel. Det är ett bra alternativ för att ta det första steget i organisationen av ditt bröllop.

Vi hoppas att alla dessa rekommendationer kommer att hjälpa dig att välja dina bröllopsinbjudningar. Ha dem i åtanke, diskutera dem med din partner och välj gärna tillsammans.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.