Håraccessoarer för brudar: Romantiska med blommor

Håraccessoarer gjorda av blommor har blivit en trend för brudar. I den här artikeln ger vi dig några tips så att du kan välja den stil du gillar bäst.
Håraccessoarer för brudar: Romantiska med blommor

Senaste uppdateringen: 05 april, 2021

Fram till för några år sedan var det sällsynt att se någon använda håraccessoarer med blommor. Men idag har blommiga hårsmycken blivit vanligare, och de ger en romantisk känsla för den blivande bruden. Läs vidare för att få några tips på blommiga håraccessoarer för brudar.

Det är nu väldigt modernt att använda blommiga tryck på kläder, särskilt vid speciella tillfällen som till exempel bröllop. Men det blir allt vanligare att man också ser konserverade blommor som en del av brudens utsmyckning, som i accessoarer och hårsmycken.

Konserverade blommor är naturliga blommor som man har behandlat för att hindra dem från att skadas. De kan behålla sin naturliga form i månader, eller till och med år.

I den här artikeln kommer vi att berätta om några vanliga blommiga håraccessoarer för brudar, så att du kan välja vilken du gillar bäst för din speciella dag.

Utsläppt hår med brosch

Fram till för ganska nyligen var det näst intill otänkbart att se en brud med utsläppt hår. Tanken har alltid varit att bruden ska sätta upp håret i en formell frisyr. Men idag är det många brudar som låter håret svalla och de smyckar bara med en liten brosch längst bak.

Om du gillar det här alternativet kan du överväga att använda en brosch med blommiga detaljer. Den kan ha neutrala färger, eller till och med vara vit, så att den lätt matchar med klänningen. Om du är mer äventyrlig kan du använda blommor med ljusa färger så att tillbehöret blir mer ögonfångande.

En enstaka blomma

Ett annat alternativ för den speciella dagen är att använda en håraccessoar som bara har en blomma. Det är bekvämt att använda om du väljer att sätta upp allt hår i en knut. Du kan använda ett enda blommigt hårsmycke oavsett om det sitter högt upp på huvudet eller lågt ned i nacken.

Brud med uppsatt hår.

Du kan också välja var i håret du bär hårsmycket. De flesta brudar väljer att bära det på ena sidan av knuten.

Håraccessoarer för brudar med slöja

Om du vill ha en blommig håraccessoar för att du älskar blommönster, men också vill ha en brudslöja, är det här det bästa alternativet. Du kan använda ett blommigt hårsmycke som har en brudslöja längst ner. Du kan även använda det här när håret är uppsatt i en låg knut eller när håret är i en fläta.

Du har också möjlighet att ta bort brudslöjan efter vigseln och bara använda det blommiga hårsmycket under mottagningen.

Håraccessoarer med keramiska blommor

Ett annat alternativ till konserverade blommor, och ett som många brudar nu använder sig av, är keramiska blommor. Dessa är mer resistenta än naturliga blommor eller sidenblommor. Dessutom ger de bruden ett vintaginspirerat utseende.

Keramiska blommor är särskilt vackra med klänningar som har enkla snitt, raka linjer och inte har mycket detaljer, vilket lyfter fram deras elegans.

Blommigt hårband

Bland alla blommiga håraccessoarer som finns för brudar är nog ett blommigt hårband den mest använda. Om blommorna endast sitter längs halva bandet sätter man den ofta på baksidan av huvudet, istället för att inkludera pannan som med ett hårband där blommorna täcker hela. Denna huvudbonad passar frisyrer där bruden har utsläppt hår eller håret är uppsatt lågt på huvudet.

Om du vill att blommorna och frisyren ska spela en större roll i din utstyrsel kan du använda ett hårband heldekorerat med blommor. Till skillnad från halvversionen ser man också bandet över pannan. Om du väljer ett helband måste du lägga extra tid på att välja färg och storlek på blommorna så att det inte blir för överväldigande.

Brud med blommor i håret.

Blommor i ett diadem

En av de enklaste, men ändå vackra, blommiga håraccessoarerna för brudar är ett diadem. Det går aldrig ur mode för ett bröllop. Med ett diadem kan du bära håret utsläppt eller uppsatt. Det enda du måste bestämma dig för är blommornas storlek, typ och färg.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.