Naturläkemedel mot spädbarnskolik
Spädbarnskolik är ett vanligt tillstånd som nästan alla bebisar någon gång lider av. Tillståndet är obehagligt och får dem att gråta. Många föräldrar vet inte hur de ska agera för att trösta dem. Av den anledningen vill vi erbjuda dig en uppsättning naturläkemedel och metoder mot spädbarnskolik som kan vara användbara för att minska smärtan och hjälpa dem att somna.
Först och främst, kom ihåg att anledningarna till att barn gråter kan variera. Kolik är inte alltid boven. Ibland kan de fortsatt vara hungriga efter matning och kan gråta som ett tecken på att de vill ha mer mat. Hursomhelst är det viktigt att identifiera vad som är fel för att hitta en effektiv lösning.
Naturläkemedel och andra metoder mot spädbarnskolik
I följande artikel kommer vi att granska de bästa alternativen för att försöka minska symptomen på spädbarnskolik.
Massage
Du kan hälla lite babyolja i händerna och gnugga ihop dem för att värma dem. Massera sedan barnets mage i en cirkulär rörelse medurs. Detta skapar en lugnande effekt och stimulerar tarmrörelserna, vilket också kommer att minska eventuell förstoppning.
Ändra barnets position
Det finns en position som är särskilt effektiv för att lindra spädbarnskolik. Det består av att placera barnen med ansiktet nedåt på din underarm, med huvudet vilande på din hand och deras lemmar dinglande. Om du går med dem i den här positionen, försiktigt, kommer du att få dem att lugna ner sig och smärtan kommer att minska.
Ge dem sockervatten
Det finns också möjlighet att förbereda en lösning med en tesked socker i 20 centiliter vatten. Blandningen bör värmas tills den kokar och sedan låta den svalna innan du erbjuder den till barnet. Du bör dock inte använda detta botemedel mer än två gånger om dagen. Kom ihåg att konsumtion av stora mängder enkla sockerarter har visat sig skada hälsan på medellång sikt.
Ge barnet vatten med grön lera
Det är också möjligt att lösa upp en matsked ekologisk grön lera i ett glas vatten. Rör sedan om och låt stå i 12 timmar. Därefter extraheras vätskan och leran lämnas på botten av glaset. Några klunkar bör erbjudas barnet före måltid.
Täck barnet med filtar
När ett barn lider av spädbarnskolik kan det hjälpa att linda in det med en filt. Värmen kommer att ha en smärtstillande effekt och din lilla kommer att känna sig trygg. Dessutom är det viktigt att inta en fysiologisk position, med handflatorna på låren eller på bröstet.
När ska man besöka doktorn?
Det är normalt att barn ibland drabbas av spädbarnskolik. Men om detta problem återkommer ofta och påverkar barnets kosthållning, då är det viktigt att uppsöka en läkare. Lämpliga tester bör utföras för att verifiera att det inte föreligger någon intolerans eller tarmproblem som kan påverka matsmältningen negativt.
Enligt en studie publicerad i tidskriften Nature Reviews kan mikrobiell infektion eller förändringar i tarmflorans sammansättning vara orsaken till återkommande kolik. I dessa fall kan det bli nödvändigt att överväga farmakologisk behandling för att lösa problemet. Annars kan besvären intensifieras, särskilt när ursprunget är tarmdysbios.
Implementera naturliga botemedel mot spädbarnskolik
Som du har sett finns det ett antal naturläkemedel och metoder som kan användas för att behandla spädbarnskolik när det inträffar sporadiskt. Detta är en situation som skapar mycket obehag för spädbarn, de kan gråta och inte kunna somna. I allmänhet är det alltid bäst att prova mindre aggressiva medel först.
Slutligen, tänk på att en ordentlig kost också kan minska förekomsten av denna typ av problem. Det är bäst att erbjuda exklusiv amning fram till 6 månaders ålder och sedan införa kompletterande matning gradvis. På så sätt fullbordas näringsbehoven. Vid val av modersmjölksersättning bör märkningen kontrolleras noggrant, särskilt ingredienslistan.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Freeman, C. R., Zehra, A., Ramirez, V., Wiers, C. E., Volkow, N. D., & Wang, G. J. (2018). Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Frontiers in bioscience (Landmark edition), 23, 2255–2266. https://doi.org/10.2741/4704
- Zeevenhooven, J., Browne, P. D., L’Hoir, M. P., de Weerth, C., & Benninga, M. A. (2018). Infant colic: mechanisms and management. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology, 15(8), 479–496. https://doi.org/10.1038/s41575-018-0008-7