Fantastiska uppföljare från Disney Pixar för hela familjen

Även om det finns de som säger att uppföljare aldrig är riktigt lika bra bör du inte missa dessa filmer! Här är fyra fantastiska uppföljare från Disney Pixar.
Fantastiska uppföljare från Disney Pixar för hela familjen
Natalia Cobos Serrano

Skriven och verifierad av socialpedagogen Natalia Cobos Serrano.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Det är svårt att göra en uppföljande film som är bättre än originalet. Ofta är uppföljare inte lika framgångsrika och de är ibland till och med dömda att misslyckas. I den här artikeln kommer vi dock att titta på fyra fantastiska uppföljare från Disney Pixar som du med fördel kan se tillsammans med hela familjen. Faktum är att de säkert kommer att underhålla och roa er!

4 fantastiska uppföljare från Disney Pixar

Monsters University (2013)

Efter att ha sett hur bra det gick för Monsters Inc., där många fans föll för den oöverstigliga ömheten mellan Sully och Boo, valde animationsstudion att göra en uppföljare. Fast en uppföljare som snarare var en föregångare: det vill säga en berättelse om vad som hände innan Monsters Inc. Den nya filmen berättar om en helt annan period i livet hos dessa älskade monster.

Monsters University visar hur vänskapen mellan Sully och Mike började med att man får följa deras tid på universitetet. Efter stora ansträngningar uppnår de också sina drömmar. De tränar framgångsrikt för att kunna bli framtida skrämmande monster hos det prestigefyllda företaget Monsters Inc., vilket leder upp till där den första filmen börjar.

bästa uppföljare från Disney Pixar

Superhjältarna 2 (2018)

Fjorton år efter Superhjältarna (2004) återkommer Disney Pixars favoritsuperhjältefamilj i en uppföljare med en ny berättelse anpassad till dagens värld.

Faktum är att filmbolaget hade lärt sig ett par läxor sedan senast och ger oss en film där Elastaflickan (Helen), mamman i familjen, nu är den viktigaste superhjältinnan.

Mr. Incredible (Bob) visar å sin sida att han också kan utföra en superpappas arbete samtidigt som han stöttar sin fru.

Hitta Doris (2016)

Efter den spännande och känslosamma filmen Hitta Nemo (2003) återvänder Pixar till en av de mest förtjusande karaktärerna. Hon är nu huvudpersonen i uppföljaren, Hitta Doris.

De grundläggande värdena för familj och vänskap är centrala i den här filmen och förstärks mer än någonsin. Doris ger sig ut på ett havsäventyr för att söka efter sina föräldrar, tillsammans med Marlin, Nemo och några helt nya karaktärer som hela familjen kommer att älska.

bästa uppföljare från Disney Pixar

Toy Story 3 (2010) – en av de absolut bästa uppföljarna från Disney Pixar

Även om Toy Story 2 (1999) var en fantastisk uppföljare och dessutom ansågs vara en av de bästa uppföljarna från företaget visar Toy Story 3 oss en tid både före och efter. Filmen är ett strålande exempel på att till och med en tredje film (en andra uppföljare) kan vara magnifik.

Ett helt decennium efter den senaste produktionen av Toy Story lyckades bolaget göra allting rätt igen. Filmen visar tidens gång, såväl som hur det är att växa upp och avsluta vissa stadier av livet.

Jag kan inte hindra Andy från att växa upp. Men jag skulle inte vilja missa det för allt i världen.

– Woody, Toy Story 3 –

Återigen fokuserar den här berättelsen på värdet av vänskap, men den här gången med nostalgi vilket gör filmen extra spännande för både de yngsta och de äldsta fansen i familjen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.