Återupplev dina favoritserier från 90-talet

Om du växte upp på 90-talet får du inte missa dagens artikel. Vi tar en nostalgisk titt på dina favoritserier från 90-talet.
Återupplev dina favoritserier från 90-talet

Senaste uppdateringen: 30 december, 2019

Kommer du ihåg det när du var ung och tonåring och skulle gå till en kompis efter skolan? Ni skulle äta ett mellanmål, göra lite läxor och sedan titta på era favoritserier tillsammans.

Att återuppleva den gamla goda tiden är något vi alltid älskar att göra som vuxna, särskilt kära minnen från vår barndom och ungdom.

Det är därför vi vill ta tillfället i akt att blicka tillbaka på några av 90-talets bästa TV-program. Så poppa lite popcorn och förbered dig på att återuppleva några av dina favoritserier från 90-talet!

Dina favoritserier från 90-talet

Fresh Prince i Bel Air

En av de mest anmärkningsvärda TV-programmen från 1990-talet var Fresh Prince i Bel-Air. Showens stjärna, Will Smith, spelar en sorglös tonåring som bor med sin miljonär till moster och morbror. Serien är en av de mest framgångsrika TV-programmen i TV:s historia.

Från det fängslande rap-introt (som Smith själv skrev på 15 minuter) och den roliga “Carlton-dansen”, lättsamma frågor som shopping och dejting till allvarliga frågor som rasism och medborgerliga rättigheter… Serien fängslade en ung publik och gjorde sitt avtryck på historien.

favorit-TV-program från 90-talet: fresh prince
© Från National Broadcasting Company (NBC); National Broadcasting Company (NBC) / Quincy Jones / Quincy Jones-David Salzman Entertainment / The Stuffed Dog Company

Räkna med bråk

En annan populär serie från 90-talet är Räkna med bråk (eng. Family Matters). Den mest oförglömliga och irriterande karaktären från serien var Steve Urkel.

Trots att han inte var en av huvudkaraktärerna stal denna besvärliga och okuvliga pojke från huset bredvid showen. Hans speciella sätt att klä sig, hans lillgamla sätt att prata och hans lustiga ansiktsuttryck gjorde honom till en TV-legend.

Du kommer säkert ha roligt när du återupplever den här favoritserien från 1990-talet. Dessutom kan du introducera den för dina barn så att de också kan fråga sig själva om Urkel någonsin kommer lyckas vinna Lauras hjärta.

Fler favoritserier från 90-talet

Beverly Hills 90210

Då och då kommer en TV-serie som markerar en vändpunkt i livet för de som tittar på den. Tonåringar täcker sina sovrumsväggar och skåp i skolan med affischer och bilder på sina favoritstjärnor. Dessutom drömmer de om att leva ut samma historier som de ser på sina TV-skärmar.

Så var fallet med Beverly Hills 90210, eller som det kom att kallas, bara “Bevvan.” Serien handlar om en grupp gymnasieelever som bor i de glamorösa stadsdelarna i Beverly Hills. I varje avsnitt visas livet för de typiska tonåringarna Brandon, Brenda, Kelly, Luke, Ian, Andrea, Donna och David.

Vi vet att du inte är någon tonåring längre, men ibland tar nostalgi oss tillbaka till de fantastiska ungdomsåren. Om det gäller dig är det dags att titta på BH90210 igen.

Blossom

En annan populär serie från 90-talet är Blossom, som handlar om en lysande, begåvad och modern tonårsflicka som lyste upp miljontals tittares liv.

Serien kretsar kring Blossoms liv och hennes två bröder, som uppfostras av deras far efter att deras mor lämnade familjen. Och naturligtvis kan vi inte glömma Blossoms pratsamma och excentriska bästa vän, Six.

Showen var oerhört framgångsrik, delvis för att den tog upp vardagsproblem och viktiga frågor. Dessutom gjorde den det så öppet och utan att det kändes besvärande.

favorit-TV-program från 90-talet: Blossom
© ABC Studio

Dawsons creek

Att prata om och hantera tonårskänslor är inte alltid lätt. Det är därför TV-serien Dawsons Creek hade så stor inverkan på livet för sin trogna unga publik under 1990-talet.

Serien handlade om en grupp tonåringar från staden Dawson. Tonåringarna var 15 år under showens första säsong och serien pågick i totalt 6 år. Den belyser de interna konflikterna som tonåringar hanterar i verkligheten, inklusive sexualitet, alkohol, mobbning, familjeproblem, tonårsuppror och mycket mer.

Medan Dawsons Creek alltid brukade vara lite dramatisk och känslosam var den också banbrytande och ärlig. Det var säkerligen allt detta som gjorde den till en sådan stor framgång.

Sweet Valley High

Medan denna serie inte var lika framgångsrik som de andra vi har tagit upp var den mycket välkänd på sin tid. Och medan resten av programmen var skapade för tv baserades Sweet Valley High på en populär bokserie.

Sweet Valley High-böckerna var enormt framgångsrika bland ungdomar på 1980-talet. Det finns faktiskt 181 titlar i serien, alla skrivna av Francine Pascal.

I 1990-talets TV-serie väcktes böckernas huvudpersoner till liv. Varje avsnitt visade de båda huvudpersonernas olika liv, kärlekar och vänskaper med Jessica och Elizabeth – två identiska tvillingar som inte kunde vara mer olika.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.