Allt du behöver veta om plattformen Disney+

Kan du föreställa dig att kunna njuta av alla Disney-serier och filmer på en och samma plattform? Nu är det möjligt med Disney+!
Allt du behöver veta om plattformen Disney+

Senaste uppdateringen: 25 oktober, 2020

Plattformen Disney+ kunde inte ha kommit lägligare. Tack vare den kan många Disney-älskare nu njuta av allt som detta fantastiska företag har att erbjuda.

Vi kan lugnt säga att ett av de bästa sätten att tillbringa tid med din familj under den här långa och svåra pandemin är med denna fantastiska plattform.

Innehållet på Disney+

Disney+ erbjuder en gratis veckas prenumeration för alla som vill prova på innehållet. Detta är ett utmärkt alternativ för de som inte är helt övertygade eller vill veta vad de kan titta på innan de börjar prenumerera.

När du väl har skapat din profil ser du att plattformen har hundratals Disney-filmer. Dessutom har den filmer producerade av Pixar, samt filmer från Marvel Cinematic Universe och Star Wars.

Dessutom finns National Geographic också på denna fantastiska plattform. Det är ett utmärkt sätt för barn att lära sig genom olika dokumentärer och serier om naturen, jorden och världens utveckling.

Disney+
© Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios

Mer innehåll du kan ta del av

Trots de hundratals filmer och serier som redan finns har Disney+ meddelat att de lite i taget kommer att lägga till mer innehåll.

En av de saker som sticker ut mest på plattformen är att den även innehåller alla fantastiska kortfilmer från Pixar som tidigare var svåra att hitta.

Några av de bästa alternativen på Disney+

Denna fantastiska plattform innehåller över 300 serier, 25 originalinnehåll och 500 filmer. Disney är mycket medveten om att variation är det som får deras kunder att älska dem. Genom den här plattformen ville Disney förena alla sina fans, oavsett om de älskar prinsessor eller är mer intresserade av galaxer.

Till exempel, om du är ett stort fan av The Simpsons har plattformen 30 säsonger av serien. Faktum är att den snart även kommer att lägga till den sista, säsong 31.

Sedan finns förstås alla Disney-klassiker – de som du alltid älskade när du var liten, i fantastisk kvalitet.

Star Wars-fans har extra tur eftersom plattformen har en originalserie som heter The Mandalorian, som är inspirerad av Star Wars-världen och slår alla möjliga rekord i USA.

Hur man använder plattformen

Disney+ är varken den första eller den sista plattformen med den här typen av digitalt innehåll. Därför liknar den i mångt och mycket plattformar som Netflix, Amazon Prime eller HBO.

Möjligheten att skapa olika profiler, ladda ner det allra mesta av innehållet för offlinevisning eller få förslag baserat på innehållet du har sett är några av alternativen som Disney+ erbjuder.

Disney+
© Lucasfilm

Föräldrakontroll på Disney+

Även om Disney-filmer och -serier är lämpliga för alla åldrar är en stor del av publiken barn. Därför, och för att de ska kunna använda plattformen på ett helt säkert sätt, beslutade plattformen sig för att inkludera föräldrakontroll.

Du kan aktivera det här alternativet i profilen som du skapade för var och en av de som använder plattformen. Allt du behöver göra är att aktivera alternativet “Barnprofil”. På så sätt kan dina barn bara se innehåll som passar just barn och unga. På så sätt undviker du att de laddar ner något olämpligt.

En utmärkt plattform som vill utmana Netflix

För närvarande är Netflix den mest använda digitala plattformen med flest prenumeranter runt om i världen. Disney+ är dock här för att stanna.

Den stora fördelen med Disney+ är att den, i motsats till Netflix, erbjuder ett mycket stort innehåll som är riktat till barn. Men den riktar sig också till en vuxen publik. Dess serier, och särskilt filmer, är lämpliga för alla åldrar och har förmågan att påminna alla om deras barndom.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.