7 Disneyfilmer att se under 2019

Många barn såväl som vuxna älskar Disneyfilmer. Vill du veta vilka nya filmer som kommer ut i år?
7 Disneyfilmer att se under 2019

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2019

2019 verkar vara Disneyfilmernas år, för det finns så många nya Disneyfilmer att se! Flera av filmerna som är på gång är omgjorda versioner av populära Disney-klassiker. Andra är fortsättningar på tidigare filmer.

Gillar du Disney? Ta då fram lite popcorn och sätt dig bekvämt, för vi kommer att berätta om alla Disneyfilmer som är på väg i år.

Disneyfilmer att se under 2019

Dumbo

Dumbo är en av Disneys mest älskade klassiker, och den visades återigen på filmduken i mars. Filmen regisserades av Tim Burton, och bara det är ju en anledning att ge den en chans!

Den här gången tar filmen dessutom upp ett ämne som har blivit väldigt kontroversiellt på senare år: användningen av djur i cirkusindustrin och hur de behandlas.

Aladdin

En annan film som återigen visas på filmduken är Aladdin. Den här gången är handlingen en blandning av originalfilmen från 1992 tillsammans med andra berättelser från Tusen och en natt.

I den nya versionen är det Will Smith som spelar Anden, så den är definitivt värd att se.

Aladdin, Jasmin, Jafar, Anden, papegojan Iago och apan Abu gjorde sin live action-debut på bio i maj.

Familj som sitter i biosalong.

Lejonkungen

Som du ser verkar det som att 2019 blir året då vi ser fler omgjorda versioner av gamla Disney-klassiker än någonsin tidigare. I juni kom en av årets mest efterlängtade filmer: Lejonkungen.

Filmen väcker definitivt minnen och osar nostalgi. Man är aldrig för gammal att sjunga Hakuna Matata tillsammans med sina barn, eller själv för den delen!

Frozen 2

Den 19:e november återvänder Elsa, Anna och Olaf till den stora duken.

Filmen vann en Oscar för bästa animerade film och bästa originalsång, och är fortfarande en av Disneys mest populära filmer.

Trött på att höra Slå dig fri? Kanske kommer den nya filmen med en ny hitlåt som våra barn (och vi!) kan sjunga med till – på gott och ont!

Andra Disneyfilmer att se under 2019

Captain Marvel

Alla Marvels superhjältar har blivit enorma succéer, och i mars kom den 21:a filmen. Den här gången handlade den om Coral Danvers, en amerikansk stridspilot som blir Captain Marvel när jorden hamnar i mitten av en konflikt mellan två utomjordiska raser.

Familj med 3d-glasögon.

Toy Story 4

Pixar är också en del av Disney, så vi får ju inte glömma återkomsten av Toy Story. I juli, 24 år efter den första filmen, återvände Woody och Buzz till filmduken.

Se till att ta med dig en näsduk, för röstskådespelarna till Woody och Buzz har lovat att det är en väldigt känslosam film.

Star Wars: Episod IX

I slutet av 2019 kommer en av historiens mest bästsäljande filmserier tillbaka på bio. Dra nytta av tiden fram tills dess för att titta igenom de föregående filmerna innan Skywalker-historien når sitt slut!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.