Våra bästa Netflix-serier för barn

Den oändliga mängden Netflix-serier som finns tillgängliga, även för barn, kan göra det svårt att bestämma sig för vad man ska titta på. I den här artikeln erbjuder vi en lista över de bästa programmen för barn.
Våra bästa Netflix-serier för barn

Senaste uppdateringen: 24 november, 2019

Netflix är för närvarande den största on-demand-plattformen för filmer och TV-program. I det breda utbudet finns många intressanta alternativ för alla i familjen, även för de små. Det finns faktiskt massor av Netflix-serier för barn.

TV-serier är ett utmärkt sätt att ha roligt tillsammans som familj. Och om ni har Netflix hemma har ni inte bara mycket att välja mellan, utan får även fler fördelar än från en vanlig tv-box.

Fördelar med Netflix-serier för barn

Netflix erbjuder många fördelar som vanliga TV-kanaler inte har. Här är några av de främsta fördelarna:

A la carte-alternativ

Visst har du hört frasen, eller till och med yttrat den själv: “Jag undrar vad som går på TV idag.” Med vanlig TV måste du oftast titta på vad som finns tillgängligt just då.

Men inte med Netflix. Du har en mängd olika alternativ, och du kan söka efter åldersgrupp eller genre.

Netflix-serier

Behöver inte passa tider

En annan fördel med Netflix är att du kan välja när du vill titta. Det betyder att du inte behöver hålla dina barn uppe sent för att titta färdigt på en serie. Dessutom behöver du inte stöta på problemet att de inte vill lägga sig och sova middag för att det kolliderar med deras favoritprogram.

Valmöjligheter för nerladdning

Med möjligheten att ladda ner avsnitt behöver du inte att missa något. Dessutom kan du se avsnitten var som helst och på alla slags enheter utan att behöva någon internetuppkoppling.

Bästa Netflix-serierna för barn

Utöver vår egen lista rekommenderar vi att du kollar in Netflix rekommendationer. När du har tittat på några program kommer plattformen att rekommendera andra serier som är liknande och som du kanske gillar.

1. Super Monsters

Just nu är Super Monsters en av de bästa serierna på Netflix för barn. Det är en rolig berättelse som visar det vardagliga livet för barnen till de mäktigaste monstren i hela världen när de går i monsterskola.

Showen rekommenderas för barn mellan tre och fem år. Den lär dem att hantera sina känslor och lösa problem. I varje avsnitt har ett av monsteren ett problem som behöver lösas, och man får se konsekvenserna av deras handlingar.

Om ditt barn gillar den här TV-serien, tveka inte att visa de två filmerna som Netflix gjorde som svar på hur populär serien blev.

2. Trollhunters

Trollhunters, som på svenska har översatts till Trolljakten, är en animerad serie för barn över sju år. Dessutom är den gjord av Dreamworks, något som garanterar kvalitet!

Om ditt barn gillar äventyrliga program kommer det här bli en av hans eller hennes favoriter. Serien handlar om en tonåring som upptäcker en civilisation av troll.

Det är en rolig serie mycket på grund av den rappa dialogen. Dessutom har den fantastisk animering som förtrollar både barn och vuxna.

3. Ask the StoryBots

Det här är en av de bästa pedagogiska Netflix-serierna där fem små robotar svarar på de vanligaste frågorna som barn ställer. Det är en animerad serie som blandar musik, färger och en slående animering som barn så unga som tre år kommer att älska.

4. Furchester hotell

Många av föräldrarna som läser den här artikeln just nu i jakt på en Netflix-serie för sina barn växte upp med mupparna. Om du är en av dem kommer Furchester hotell att kännas nostalgisk.

Dessutom ger det dig chansen att visa dina barn vilken typ av serie du växte upp med, och du kan visa att Elmo fanns redan på din tid. I denna nya show beslutar Elmo sig för att hjälpa sina släktingar, som bor långt borta, med hotellet de driver.

Värderingar som lagarbete, problemlösning och att inte ge upp skiner igenom i denna Netflix-serie för barn.

5. Världens natur: Planet Earth

Det finns massor av Netflix-serier som är lika roliga för barn som de är pedagogiska. Vi kunde dock inte avsluta den här listan utan att nämna en serie för barn som skiljer sig mycket från de övriga – även om den i Sverige faktiskt inte går på Netflix, utan på SVT Play.

Denna BBC-show har vunnit fyra Emmy Awards. Den visar den underbara naturen och de vilda djuren i världen vi lever. Dessutom visas allt i ultra HD. Om ditt barn älskar djur och natur kommer den här serien att bli hans eller hennes favorit.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Moreno García, L. (2008). La transmisión de valores en los programas infantiles. Comunicar.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.