6 filmer som lär ut värdet av familjen

Här är några av de bästa filmerna att se på tillsammans som samtidigt lär ut värdet av familjen.
6 filmer som lär ut värdet av familjen
Marisol Rendón Manrique

Skriven och verifierad av förskolepedagogen Marisol Rendón Manrique.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Filmer som påminner om värdet av familjen är bra för att få oss att reflektera över vad våra familjer betyder för oss.

Med filmerna i den här artikeln kan ni få ut så mycket som möjligt av er tid tillsammans som familj och dela ett budskap om kärlek, lojalitet och samhörighet.

Barn och ungdomar måste lära sig om värderingar på ett tydligt och genomtänkt sätt som ger dem trovärdighet. Det får inte finnas någon dubbelmoral. Vi överför erfarenheter och lever ut övertygelser.

–M.G Ramos–

Föräldrar är guider och viktiga förebilder för sina barn. Det är viktigt att ge dem en trygg och säker miljö full av värderingar och etik.

Detta är en daglig uppgift som bör återspeglas i allt vi gör och säger. Så varför inte dra nytta av en helg eller några lediga timmar för att titta på en eller två av dessa filmer? Det ger dig en chans att reflektera över kärlek och respekt och värdet av familjen.

De bästa filmerna för att reflektera över värdet av familjen

1. Coco

Det här är en animerad film full av medryckande musik och känslor. Den handlar om en 12-årig pojke som vill bli musiker, men hans nära och kära vill att han ska göra något annat.

Den visar vikten av att kämpa för våra drömmar, men också att göra det rätta. Den reflekterar också över sambandet mellan levande och döda och det stora ansvaret familjer har för att stödja och stimulera varandra på bästa sätt.

filmer som lär oss om vikten av familjen: frost

2. Frost

Vem har inte hört talas om den här filmen? Den handlar om systrarna Elsa och Anna och deras både lyckliga och tragiska barndom. Den berättar om hur en av dem tvingades hållas isolerad eftersom varken hon eller någon annan kunde kontrollera hennes speciella krafter.

Frost är en bra film för att lära ut värdet av familjen och förhållandena mellan föräldrar och barn. Den viktigaste aspekten som berörs är kärleken som finns mellan syskon.

3. Upp

Upp är en film som garanterat kommer få dig att fälla en tår eller två.

Med sina känslosamma scener visar den vikten av att värdera livet och leva för ögonblicket, samt att vi borde försöka få ut mesta möjliga av allt omkring oss, inklusive människorna i vår närhet och de möjligheter som livet ger oss. Det är en film som symboliserar sökandet efter ideal och drömmar.

4. Marley & jag

Det här är en rörande film som fokuserar på en viktig medlem i många familjer: familjens hund. Genom att skildra vanliga situationer som ofta uppstår när man har hund hemma visar filmen värdet av familjen som enhet och det engagemang som går in i den.

Dessutom hjälper filmen oss att reflektera över hur snabbt tiden går och hur livet förändras, men att oavsett vad som händer är det viktigaste alltid familjen.

filmer som lär oss om vikten av familjen: nemo-fisk

5. Hitta Nemo

Den här Pixar-filmen är en av de bästa filmerna för att lära ut värdet av familjen och kärlekens kraft. Det är en hyllning till den ovillkorliga, starka kärlek som föräldrar känner för vart och ett av sina barn.

Den uppmuntrar oss att aldrig ge upp och att alltid kämpa för våra drömmar, hur ouppnåeliga de än kan verka.

Uppföljaren, Hitta Doris, är också väldigt bra att se med dina barn.

6. Croodarna

Det här är en film som alla familjer borde se tillsammans åtminstone en gång. Den handlar om en grupp grottmänniskor som håller på att bli hemlösa och som måste bege sig ut och leta efter någon annanstans att bo.

Pappan tar dem med på en resa under vilken resten av familjen motvilligt måste försöka acceptera hur deras liv förändras. Croodarna är en utmärkt film att prata om och reflektera över vikten av att vara öppen för förändringar. Den lär oss också att familjen som enhet kan överleva alla motgångar.

Slutsats

När du har lite ledig tid, varför inte titta på en av dessa filmer tillsammans som familj? Ni kommer ha kul samtidigt som ni stärker familjens värderingar.

Glöm inte att det är en förälders uppgift att uppfostra sina barn med god moral och ett starkt hjärta. Samtidigt bör du också se till att det ditt barn tittar på har en moral och värderingar som stämmer överens med det.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.