3 sätt att skapa en färgglad fjäril

Det finns flera sätt att skapa en färgglad fjäril. De små figurerna är perfekta till att sätta på fönster och väggar för att dekorera rum.
3 sätt att skapa en färgglad fjäril
Marcela Alejandra Caffulli

Granskad och godkänd av barnläkaren Marcela Alejandra Caffulli.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

För både barn och vuxna vill vi här presentera några sätt att skapa en färgglad fjäril. De är perfekta för att dekorera rummen i ditt hem! Sätt dem i fönstren, på dörrarna eller på väggen. Låt din fantasi sväva!

Vågar du ge en stänk färg till ditt liv med dessa originella hantverk?

Upptäck ett antal tekniker för att skapa en färgglad fjäril

Att göra färgglada fjärilar är både enkelt och roligt, och när de är klara kommer de att tjäna till att dekorera olika utrymmen i huset. Här följer tre sätt att göra detta hantverk.

1. Skapa färgglad fjäril av en toarulle

En färgglad fjäril gjord med papper och en toarulle.
Dessa fjärilar är väldigt lätta att göra, även för barn. Dessutom är det ett bra sätt att göra barnen medvetna om vikten av återvinning.

Med en enkel tom toarulle kan du skapa hantverk som kommer att överraska dig. Detta är fallet med fjärilen som vi presenterar nedan, gjord av återvinningsbart material för att öka medvetenheten bland barn.

Material

 • En tom rulle toalettpapper
 • Färgat konstruktionspapper; mörkgrönt, ljusgrönt och svart
 • Klistermärken
 • Lim
 • Markeringspenna
 • Sax

Instruktioner

 1. Klipp ut en rektangel av ljusgrön papper i samma bredd som pappersrullens höjd. Den ska vara tillräckligt lång för att täcka hela rullen.
 2. Rita vingarna på det mörkgröna pappret och antennerna på det svarta pappret. Skär sedan ut bitarna.
 3. Limma fast vingarna på baksidan av rullen och vik över antennens ovansida.
 4. Häll sedan lim på botten och fäst dem på insidan av rullen.
 5. Dekorera vingarna med klistermärken, glitter, pärlor Voila !

2. Fjäril med tofsar och glasspinnar

Fjärilar gjorda med klädnypor.
Fjärilar gjorda med glasspinnar och garntofsar är en idealisk present till bebisar. De kommer garanterat att se bra ut i deras rum!

Denna färgglada fjäril är söt eftersom den är gjord av mjuka material och påminner om sommaren. Den perfekt för att dekorera rummen till de små i huset, eller som present till en bebis på väg.

Material

 • Glasspinne
 • Rörliga ögon
 • Konstruktionspapper
 • Målarfärg och penslar
 • Lim
 • Små tofsar i garn

Instruktioner

 1. Placera glasspinnen i mitten av en bit konstruktions- eller tjockt papper och använd en penna för att rita vingarna på varje sida.
 2. Klipp ut två små antenner med det papper som blir över från vingarna.
 3. Måla och låt alla delar torka.
 4. Limma fast vingarna på baksidan av glasspinnen.
 5. Limma antennerna ovanpå, placera tofsarna ovanpå dem och lägg till ögonen.

3. 3D-fjärilsdocka under flygning

En fjärilsdocka.
Till skillnad från andra hantverk att dekorera huset med, är denna 3D-fjäril en docka som låter dig leka och ha kul tillsammans med dina barn.

Barn älskar dockor. Dessutom, vilket stöds av följande forskning framtagen 2019, har de använts i århundraden för att överföra idéer och kunskap till små.

Vi baserar oss på dessa fynd när vi presenterar en 3D-fjäril som inkluderar ett grepp för att placera ditt finger så att den verkligen kan flyga. Är du redo att skapa en dockteater i ditt eget hem?

Material

 • Färgat konstruktionspapper: gult, grönt och rött
 • Klistermärken i olika färger
 • Sax
 • Lim
 • Papper

Instruktioner

 1. Klipp ut fjärilens vingar i tre olika färger av byggpapper.
 2. Limma dem ovanpå varandra (först den gula, sedan den gröna och sedan den röda). Innan du gör det gör du dock ett litet vik i mitten av vingarna på den gröna kartongen (denna vikning blir mjukare) och den röda (detta veck måste vara mer uttalad, eftersom det kommer att vara den ovanpå de andra pappren). På så sätt kommer det att se ut som att fjärilen har flera vingar och flyger.
 3. Ordna klistermärkena som du vill för att dekorera din flerfärgade fjäril.
 4. Vik papperet runt fingret du vill använda för att ge rörelse åt fjärilen. Klipp ut den och anpassa den till storleken på ditt barns finger innan du limmar.
 5. Limma fast pappersröret du gjorde för att stoppa in fingret under vingarna och dina små är redo att njuta av showen!

Lär dig att respektera naturen med dessa sätt att skapa en färgglad fjäril

Innan vi avslutar vill vi lämna er med en reflektion från utbildarna från Escuela Educación Infantil Arcoíris (Cáceres) :

“En dag kommer våra barn att få nycklarna till planeten och måste ta hand om den. I deras händer lämnar vi vår framtid och den för miljontals arter som sedan kommer att bli beroende av de händernas känslighet för att rädda dem från en nästan förutsagd utrotning. Vi måste därför förhindra nästa generation från att göra samma misstag och utbilda dem till att bygga en bättre och mer hållbar värld”.

För att uppnå detta syfte finns det ingen bättre aktivitet än detta. Från att de är små kan vi uppmuntra dem att respektera, lära sig och återanvända det som till en början verkar värdelöst. Vilken av dessa tre färgglada fjärilar föredrar du?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.