5 pyssel för att fira vårens ankomst

Det finns inget bättre sätt att fira vårens ankomst, en av årets vackraste årstider, än att pyssla och göra hantverk. Det som är bra är att dessa pyssel också kan vara roliga året runt.
5 pyssel för att fira vårens ankomst

Senaste uppdateringen: 03 januari, 2021

Våren förknippas alltid med glädje, ljusa färger, spirande växtlighet och massor av blommor. Därför kan vi inte tänka oss ett bättre sätt att fira vårens ankomst än med att pyssla.

Nedan hittar du några fantastiska pyssel att prova med dina barn.

Pyssel för att fira vårens ankomst

Blommor

Eftersom blommor är karaktäristiska för våren finns det inget bättre sätt att fira vårens ankomst än med att skapa blommor.

Eftersom blommor är ganska enkla att göra kan ni använda olika material. Nedan tar vi upp tre mycket enkla och roliga tips för att göra blommor.

  1. Ni kan använda glasspinnar eller andra pinnar. Använd en av pinnarna för att göra stjälken och ytterligare åtta pinnar för att göra kronbladen. Ni kan använda färgade pinnar eller måla er blomma när den är klar.
  2. Ni kan använda små engångstallrikar för att göra blommor. Allt ni behöver göra är att måla dem i vilken färg ni vill och voilà!
  3. För att göra blomblad kan ni använda makaroner eller någon annan pasta som barnen tycker om att använda.
fira vårens ankomst: pappersblomma

Fåglar

Barn älskar djur, och fåglar som kvittrar är ytterligare något som kopplas till våren. Därför är  pappersfåglar ett annat utmärkt pyssel att göra med dina barn. För att göra det behöver ni bara tre material:

  1. Fingerfärg.
  2. Tuschpennor.
  3. Pappersark i olika färger.

Börja med att låta dina barn doppa sin handflata i fingerfärgen och lägg den horisontellt på ett pappersark. Fingrarna bildar vingarna och själva handflatan blir fågelns ansikte. Be sedan dina barn att rita fågelns näbb och ögon, och så är deras fåglar redo att flyga!

Larver

Larver är också mycket karakteristiska för våren. För att göra dem med dina barn behöver ni:

  • Färgade pom pom-bollar.
  • Klädnypor.
  • Lim.
  • Rörliga, självhäftande ögon.

Det första steget är att limma fast pom pom-bollarna i en rad på en av sidorna på en klädnypa. Ni kan blanda och matcha de färgade pom pom-bollarna som ni vill för att göra färgglada skapelser.

Slutligen, och för att få larverna att se mer levande ut, klistra fast de självhäftande, rörliga ögonen på dem.

Fjärilar

Fjärilar hör också till våren. För att göra dem behöver ni:

fira vårens ankomst: fjärilspyssel

Gör fjärilens kropp av kartongen. Använd sedan de färgade pappret för att göra vingarna och sätt fast dem på baksidan av kroppen. Använd glitter för att dekorera vingarna. Ni kan också använda andra material för att dekorera dem, till exempel klistermärken.

Måla på fjärilens ansikte med en tuschpenna eller använd rörliga, självhäftande ögon för att få den att se mer levande ut.

En väggmålning för att fira våren

De flesta barn gillar att uttrycka sin kreativitet och fantasi genom att rita och måla. Så om du erbjuder dem en riktigt stor vit vägg att måla på kommer de älska att täcka den med färger.

Till att börja med, läs några barnböcker relaterade till våren med dina barn så att de kan se vad som verkligen kännetecknar våren.

Sedan kan ni som familj, och med mycket kreativitet, måla allt ni lärde er från bokens sidor på en stor vit vägg. Det kan vara utomhus eller inomhus, permanent eller mer temporärt med t.ex. gatukritor som försvinner när det regnar. Se bara till att ni äger väggen som ska målas! Alternativt kan ni sätta upp ett stort pappersark på en vägg som ni kan måla på.

På så sätt utmanar du dina barns minne, koncentration och uppmärksamhet, liksom deras förmåga att rita och läsa. Kan du tänka dig en mer komplett aktivitet?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.