Vårkläder för gravida kvinnor

Få ord inspirerar till mer glädje än vår och graviditet. Låt oss titta på det bästa sättet att klä sig under våren om du väntar barn.
Vårkläder för gravida kvinnor
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Vet du vilka vårkläder som är i mode för gravida kvinnor? Efter den långa vintern kan man äntligen stoppa undan alla kappor och varma tröjor och gå ut i mycket skönare väder. Men om du är gravid måste du självklart tänka på några saker först.

Vårkläder för gravida kvinnor: Bekvämlighet

Bekvämlighet, och framförallt, din hud är vad du främst bör tänka på när du klär dig som gravid.

Så innan vi berättar om de senaste vårtrenderna för gravida kvinnor, låt oss prata om de bästa tygerna för din hud enligt hudläkare och specialister.

Du bör välja mellan bomull, linne, rayon, chiffon, bambu, siden och, istället för denim, batist. Den sista är väldigt lik denim, men är mjukare och lättare att röra sig i.

Så nu ska vi prata om vad som är i mode så att du kan bege dig ut och njuta av din graviditet.

vårkläder för gravida: gravid kvinna på karusell

Vårkläder för gravida kvinnor

Färger

Den obestridliga vinnarfärgen i år är lavendel i alla olika nyanser, oavsett om de är violetta eller mer åt det lila hållet. Du kan prova färgen på kappor, skjortor, byxor, skor: absolut vad som helst. En annan intressant trend är att klä sig helt i en enda mjuk pastellfärg eller i block av färger.

Du hittar dessa färger hos Zara, Mango, Giambattista Balli, Gucci, Alexa Chung och Hermes.

Tyg och material

När det gäller tyg passar virkat, fjädrar och vilken superposition av material som helst perfekt för våren. Tricket är att använda helt naturliga rustika fibrer, men i pastellfärger för att ge mjukhet åt din figur.

Ett annat mycket vanligt material är transparent plast, som ger lite glans. Du kan använda detta på väskor eller jackor, men vi rekommenderar inte att du använder det på något som har direkt kontakt med huden.

Glittra och glimma

Paljetter kan man hitta på klänningar, jackor och stövlar i vår. Om du behöver åka till en fest kan du välja en klänning som anpassar sig bra till din figur, beroende på hur långt gången du är.

Fördelen är att allt glitter drar all uppmärksamhet bort från allt annat och du behöver inte använda många accessoarer, om några alls. Du kan till och med ha på dig mycket bekvämare skor utan att det skadar din look.

vårkläder för gravida: gravid kvinna i klänning

Klassiska plagg

En av de mest bekväma jackorna som hjälper till att framhäva den feminina figuren är en regnrock. De är tillbaka i mode i år och vi rekommenderar att du använder en tillsammans med en klänning. Det är ett mycket mångsidigt plagg och du kommer garanterat att vara bekväm i den.

Den mest fashionabla varianten för tillfället är i “detektiv”-stil. Damma av den du har gömt i garderoben eller kolla in en ny variant från Mango, Zara, Armani eller Valentino.

Du kan också kombinera en blazer och byxor. Dessa bör sitta ganska löst så att du kan känna dig bekväm.

Massor av denim

Nästan alla modekollektioner i år har med någon form av denim. Du hittar materialet i många jackor, byxor, kjolar och till och med väskor. Men som vi sa i början kan du byta ut denim mot batist, även kallat kambrik. Det ser likadant ut och har samma färg, men strukturen är mjukare.

Fördelen med att välja denim eller batist är att du får ett klädesplagg som du kan ha på dig året runt. Om du till exempel väljer en denimskjorta kan du använda den som en blazer med en t-shirt under och du kommer att vara både bekväm och riktigt elegant.

Och där har vi det! Ta dig ut och njut av två av de vackraste sakerna i livet: våren och graviditeten!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.