Hur man gör hårband med blommor

Om du vill göra egna hårband med blommor till din dotter, fortsätt läsa! Vi ska berätta allt du behöver veta.
Hur man gör hårband med blommor

Senaste uppdateringen: 04 oktober, 2019

Hårband med blommor har blivit populära accessoarer, speciellt bland flickor. Här visar vi hur du kan göra dem själv.

Färger på blommorna

Innan du väljer vilka blommor du vill använda måste du tänka på vilka färger du vill att hårbandet ska ha. Det bästa är att använda ljusa färger som pasteller. Vit och rosa är två bra färgval.

Om du ska göra ett hårband med blommor till en speciell händelse, som din dotters student, bör du ta hänsyn till vilken klänning hon ska ha. Tänk dessutom på hennes hårfärg för att få ihop en bra färgkombination.

Om du har blivit bjuden till någon annan händelse, som ett bröllop, dop eller helt enkelt en fest med vänner, kan du ta inspiration från färgerna på din dotters klänning till färgerna på blommorna i hårbandet.

Storlek på blommorna

Fundera också på vilken storlek du vill ha på blommorna. Du kan till exempel använda fyra stora blommor, eller så kan du ha en mängd små blommor.

Flicka med vit blomsterkrans.

Det beror på om din dotter samtidigt kommer använda andra accessoarer, eller om hon vill klä sig lite enklare. Om hon även vill smycka ut sig med annat är det bäst att välja blommor i färger och storlekar som är lite diskretare. Du kan till exempel göra ett hårband med små blommor och ljusa färger så att den inte drar åt sig all uppmärksamhet.

Om din dotters outfit är enklare kan du göra ett hårband som har större och mer slående blommor.

Alternativ till hårband med blommor

Istället för att göra ett hårband med blommor kan du göra en blomsterkrans. Den största skillnaden mellan dem är att hårbandet går över huvudet, medan kransen går runt pannan.

Blomstriga hårspännen är också enkla accessoarer eftersom man bara klämmer fast dem i håret.

Hur du gör egna hårband med blommor

Om du vill ha specifika blommor på hårbandet, eller om du vill ha ett lite mer speciellt hårband för en speciell dag, kan du tillverka det själv.

Vad du behöver

  • Ett slätt hårband
  • Konstgjorda blommor i den färg och storlek du vill ha. Du kan också välja en enda färg eller en kombination av färger som du gillar mest.
  • Limpistol
Mor och dotter med matchande hårband.

Vi rekommenderar att du gör det med ett hårband av tyg eftersom det är lättare att limma fast blommorna på det. Dessutom rekommenderar vi att du använder stora blommor om du aldrig har gjort det tidigare. Ju större blommorna är, desto lättare blir det att fästa dem på hårbandet.

När du har allt behöver du bara limma blommorna en efter en på hårbandet. Var särskilt uppmärksam på att du inte ska kunna se limmet när du sätter fast blommorna.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.