8 knep och övningar för att få fastare bröst

För att få fastare bröst behöver du inte genomlida avancerade behandlingar, invasiva operationer eller köpa de dyraste krämerna på marknaden.
8 knep och övningar för att få fastare bröst

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

För att få fastare bröst behöver du inte utföra några komplicerade rutiner, genomlida några invasiva operationer, eller köpa de dyraste krämerna på marknaden. Om du vill återfå fastheten i din byst efter att ha ammat under en längre tid så erbjuder vi följande tips.

Knep för att få fastare bröst

Det är dock viktigt att du förblir medveten om att dessa tricks inte kommer att besanna dina drömmar på en vecka: Det finns inga magiska lösningar.

Det är kombinationen av alla dessa tips under en längre period som kommer att verka till förmån för de mål du eftersträvar.

Ta en titt på följande förslag, ju snabbare du omsätter dem i praktiken, desto snabbare kommer du att märka resultat:

Undvik att snabbanta

Om du redan har slutat amma och vill gå ner i vikt ska du veta att dieter som utlovar snabb viktminskning, de som gör att du går ner flera kilo per vecka, förutom att de är skadliga för din hälsa så är de dina fiender om du vill få fasta bröst.

En diet som hastigt gör sig av med kroppsfett gör även att brösten tappar sin form, då de till största delen består av fett, en hel del av den återstående vävnaden börjar då att hänga.

Det är bäst att gå ner i vikt lite i taget genom att kombinera en hälsosam kost med fysisk aktivitet.

Håll uppe vätskebalansen i din kropp; inifrån och ut

Bra återfuktning håller huden slät. Ät tropiska frukter, grönsaker med gröna blad, drick mycket vatten och applicera fuktighetskräm på dina bröst.

Under varma dagar kan du fukta den övre delen av dina bröst, den del som kan ses genom halsringningen på en blus. Låt huden lufttorka och upprepa proceduren upp till fem gånger om dagen.

Bär behåar och uppmärksamma på din hållning

En teckning av en kvinna med bra hållning.

Att inte bära behå och kuta med ryggen kommer att göra att tyngdkraften bidrar till att dina bröst börjar hänga.

För att få fastare bröst, använd stöd som lyfter det som är attraktivt med ett dekolletage, samt som bibehåller en rak hållning.

Ät mat som är rik på kollagen eller som stimulerar dess produktion

Kollagen är det protein som är ansvarigt för bröstens fasthet. Ämnet är rikligt förekommande i mänsklig hud. Det finns också livsmedel som innehåller kollagen, medan andra stimulerar dess produktion i kroppen. Det är viktigt att du konsumerar båda. Följande livsmedel gynnar kollagenmängden i kroppen:

  • Brosk och ben av gris och ko (till buljong)
  • Geléer (gelatin)
  • Frukt och grönsaker rika på lykopen (rött pigment): Finns i röd paprika, jordgubbar, mogna tomater, hallon, körsbär, rödbetor.
  • Benbuljong
  • Livsmedel rika på omega-3 fleromättade fettsyror: sardiner, lin, solros, hampa, pumpafrön, valnötter, ägg och lax
  • Frukter rika på vitamin C: citron, kiwi, apelsin, grapefrukt, mandarin
  • Magert kött
  • Mat som är rik på vitamin A: Lever, sojaolja, potatis, papaya, torskleverolja, ost, persika.

Träning som hjälper dig att få fastare bröst

Vi har nämnt att brösten till största delen består av fettvävnad; men de är placerade på bröstmusklerna.

Att träna bröstmusklerna förbättrar avsevärt fastheten och utseendet på dina bröst. Därmed kan övningarna som vi citerar nedan hjälpa till med att lyfta din byst.

Lägg till dem i din träningsrutin och utför 50 repetitioner av varje per dag.

En teckning av fastare bröst i en orange bh.

Övning 1

Sträck ut armarna framför dig. Håll ihop handflatorna och tryck dem mot varandra i intervaller medan du räknar. Du bör märka att brösten drar ihop sig då du trycker samt slappnar av mellan repetitionerna.

Övning 2

Sträck ut dina armar framför dig, böj dem och placera sedan din högra hand på din vänstra underarm och din vänstra hand på din högra underarm. Målet är att bilda en fyrkant mellan dina armar och din bål.

Vänster hand kommer att pressa mot höger arm och vice versa. Så fort du börjar utföra övningen bör du att känna det i dina bröst.

Övning 3

För att få fastare bröst, sträck ut din högra arm framåt, böj vänster arm och lägg din hand på underarmen på den arm som fortfarande är utsträckt. Tryck sedan på. Du kommer att märka att din vänstra bröstmuskel aktiveras.

Byt hand och gå igenom samma rutin.

Övning 4

Sitt på en stol med rak rygg. Lyft upp fötterna lite så att de inte nuddar marken. Stöd händerna på båda sidor av kroppen och på stolen. Ta nu tag i stolen och dra i den som om du vill lyfta den.

Genom att göra utföra denna övning kommer dina bröst- och axelmuskler att öka i styrka.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.