5 utbildningsappar från Google

Dra nytta av utbildningsappar från Google som är fulla av potential. De är lätta att använda, gratis och alltid tillgängliga.
5 utbildningsappar från Google
Samanta Ruiz

Skriven och verifierad av läraren Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 09 april, 2023

Tekniken är en god bundsförvant att använda vid utvecklingen av undervisningsprocesser. Här detaljerar vi hur utbildningsappar från Google fungerar. Du kan hitta sökmotorer och uppgifts- och innehållshanterare. De är avsedda att underlätta genomförandet av aktiviteter, förbättra samarbetet och hjälpa dig att organisera din tid.

Om du behöver hitta riktigt användbara applikationer för dessa mål, ta då en titt på dessa utbildningsappar från Google. Gör det bästa av dem. De är inte bara gratis, de är också enkla och intuitiva att använda.

1. Google Classroom

Appens första skärm sammanfattar tydligt dess mål: “Den tillåter elever och lärare att spara tid, kommunicera och hålla ordning.” Tekniskt sett är det en plattform för Learning Management System (LMS) som är utformad för att organisera ett samarbetande klassrum för onlineinlärning. Den låter både lärare och elever logga in från olika enheter, det räcker med ett Gmail-konto.

Med Google Classroom kan virtuella lektioner hållas och dokument, Excel-kalkylblad, presentationer och mycket mer kan delas. Dessutom kan applikationen användas för att hålla möten, tilldela uppgifter och organisera information så att den alltid är tillgänglig och organiserad.

En ung flicka som använder google books.
Google Böcker är en fantastisk pedagogisk resurs som ger lärare och elever en stor mängd bibliografiskt material som kan användas för läxor eller akademisk forskning.

2. Google Böcker

Bland pedagogiska appar från Google hittar vi även Google Böcker, världens största databas med digitaliserade böcker och publikationer, som alla finns tillgängliga online för konsultation. Sökmotorn Google Böcker erbjuder möjligheten att hitta böcker efter författare, titel, nyckelord eller ISBN-nummer.

Dessutom kan verk som är allmän egendom laddas ner gratis i olika format. Plattformen respekterar de upphovsrätter som gäller i varje land och har ett antal anslutna bibliotek som gör deras material tillgängligt för konsultation via applikationen. Några av dem är Harvard University, New York Public Library och universiteten i Princeton, Oxford, Stanford och Cornell, bland andra.

3. Google Scholar

Detta är sökmotorn specialiserad på vetenskapliga ämnen och akademiska artiklar. Här hittar du bland annat avhandlingar, artiklar, studier, arkiv och vetenskapliga tidskrifter. Det är ett utmärkt verktyg för utbildning eftersom dessa typer av publikationer stöds av universitet, vetenskapliga centra, bibliotek och förlag som är inriktade på forskning och vetenskap.

Det är väldigt enkelt att använda, eftersom du kan välja filter för att förfina din sökning och till och med välja språk för artiklarna. Med Google Scholar kan du skapa ditt eget bibliotek för att lagra det material du behöver på ett ställe.

4. Google Sky

Det här är en av Googles utbildningsappar som är enklast att använda och extremt användbar för att få eleverna att lära sig om astronomi. För att konsultera information om universum har du följande avsnitt i appen:

  • Vårt solsystem
  • Konstellationer
  • Bilder från Hubbleteleskopet
  • Hemastronomi
  • Röntgenbilder från Chandra
  • Bilder från Galex Ultraviolet Telescope
  • Spitzers infraröda teleskop
  • Podcast

Dessutom har Google Sky -appen en direktlänk för att komma in i Google Earth och komma åt mer interaktivt innehåll.

Barn lär sig genom Google Sky.
Google Sky är den perfekta applikationen för barn att börja fördjupa sig i astronomis fascinerande värld. Den är också väldigt lätt att använda.

5. Google Kalender

Detta är en av de mest praktiska tillämpningarna för lärare, studenter och utbildningsinstitutioner. För att använda den behöver du bara integrera den i din Gmail. Att organisera tid med en kalender är det bästa sättet att få ut det mesta av den, och med Google Calendar är det möjligt. Denna applikation låter dig schemalägga händelser, lägga till påminnelser, reservera platser, planera uppgifter, hantera klasscheman och planera arbetsförfallodatum.

Googles utbildningsappar är praktiska, intuitiva och gratis

Utbildningsappar från Google erbjuder otaliga användningsområden inom utbildningsområdet tack vare deras enkla och intuitiva design. Dessutom erbjuder de fördelen av teknisk support och användarvänlighet integrerad för varje användare. Dessutom är allting gratis. Dessa pedagogiska stödresurser skapar dynamik i lärandeprocessen genom att integrera teknik i klassrummet och ge lärare och elever innovativa verktyg för didaktisk användning.

Numera är barn bekanta med teknik och digitala skärmar och speciellt med Google. Det är väldigt enkelt för dem att lära sig använda dessa applikationer.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.