Min farfar har hår av silver och ett hjärta av guld

Min farfar har hår av silver och ett hjärta av guld
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Min farfar är en av stöttepelarna i mitt liv. Med tidens gång och åren som har gått, har han förändrats.

Idag är hans händer och hans ansikte märkta med ett nät av rynkor. Han tynger mitt hjärta när han berättar hur trött han har blivit, men han fyller också mitt hjärta med vilken otroligt kärleksfull person är han.

Min farfar är en underbar person med hår av silver och ett hjärta av guld. Under hela mitt liv har jag vetat vilken tur jag har haft som har fått vara i hans närhet och omgiven av hans ovillkorliga kärlek.

Han ger mig frid, lugn och ett förhållande som är omöjligt att beskriva med ord.

Hans armar är helande som den bästa terapi. De råd han ger mig speglar hans oändliga kunskap och oöverträffade livserfarenhet.

Hans sträva fingrar formades av hans långa liv och har alltid funnits där för att torka tårar på mina kinder. Och hans öron finns alltid där för att lyssna på mig. När som helst, vilken dag som helst.

Min farfar är en unik och speciell person. Uppskattad och oförglömlig som få är, han har lämnat de mest underbara känslomässiga avtrycken på mig.

Han har tonsatt min vackra barndom med äventyr, bus, hemligheter, samförstånd, förståelse och tillit vid hans sida.

Min farfar med hår av silver

Farfars visdom

Tiden visar ingen nåd. Och den gjorde inte det med min älskade farfar heller. Jag kan se tidens gång i hans ögon.

Men även om han har förändrats fysiskt, kan jag se att kärleken mellan en farfar och hans barnbarn fortfarande finns där. Den har till och med vuxit. Jag är inte heller densamme, men i hans kärleksfulla blick kan jag också se stolthet.

Han verkar trött, distraherad. På senare tid glömmer han även saker.

Han har förlorat den där gnistan, den där energin som hållit mig och mitt livsmod levande. Jag har också förlorat det. Den tiden då min farfar uppfyllde alla mina önskningar är borta.

Med sitt silverhår har han blivit formad av sitt långa liv. Det är hans pokal från den här kapplöpningen som är livet.

Lyckliga stunder och sorgliga. Kärlek och besvikelser, ansträngningar, uppoffringar, misstag och framgångar. Dessa dyker upp i hans fina hår, som han har mindre och mindre av.

Min farfar, med sitt hjärta av guld

Min farfar gjorde mig rik bara genom att existera. Han har varit mitt bästa arv och han har gett mig de bästa råden, lärdomarna och livsläxorna.

Det finns ingen bättre gåva som mina föräldrar kunde ha gett mig än mina älskade far- och morföräldrar.

Jag minns med de där kakorna och de läckra måltiderna med dem i mitt hjärta. Deras historier. Eftermiddagarna i parken och när vi tog hand om växterna i trädgården.

Att få gå och handla och bli bortskämd och köpa lördagsgodis. Alla dina ord smeker fortfarande min själ, som formades av dem.

Och min farfar har ett hjärta av guld. Han hade så mycket att ge och bad inte om någonting i gengäld. Bara för glädjen att ha mig nära och se mig växa.

Han skapade de bästa minnena jag har och skrev en vacker historia på min hud.

Samlare av barndomsskatter, officiell fotograf av viktiga händelser. Min farfar var också mitt största fan i vad jag än tog mig för.

Han var också min sagoberättare och kunde alla mina favoritsagor och min sångare som sjöng mina favoritvaggvisor.

Jag kommer alltid att följa i min farfars fotspår

Min farfar

Min farfar kommer aldrig att dö, för ingenting kan någonsin ta bort honom från mitt hjärta. Han kommer alltid att styra varje steg jag tar, för han är min förebild.

Han visar mig rätt riktning, som min kompass. Kanske kommer han i framtiden att försvinna rent fysiskt, men hans minne kommer att leva vidare genom mig.

Som en ledstjärna kommer jag att hålla honom klart lysande vid min sida. I varje ögonblick håller jag honom på en speciell plats i mitt hjärta, som har vuxit med hans ovillkorliga och eviga kärlek. En kärlek som inte kan dö med tidens gång.

För att jag vet att så fort han lämnar det här livet, är han ändå alltid med mig. Och även om han går vidare, så träffas vi tids nog igen i himlen.

Och tillsammans fortsätter vi att njuta av mer underbar tid tillsammans. Min kära farfar, jag älskar dig med hela mitt hjärta, för alltid.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.