Mitt älskade barn, du är min stöttepelare

Mitt älskade barn, du är min stöttepelare
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Mitt älskade barn, lämna mig aldrig. Du har ingen aning om hur viktig du är för mig. Som luften jag andas, är du nödvändig, min grund. Jag kan inte leva utan dig.

Du är det som håller mig igång från morgon till kväll. Ifrån det ögonblick du kom in i mitt liv har du varit min stöttepelare. Det är du som håller mig uppe.

Vad livet än lägger i min väg, kan jag hantera allt så länge jag vet att jag har dig som stödjer och stöttar mig. Du är helt enkelt anledningen till min existens…Det som får mig att kliva ur sängen varje morgon… Det som gör att jag står upp. Kärleken du ger mig är det som får mig att andas och som ger mig styrkan att kämpa vidare.

Dag efter dag, natt efter natt, din närvaro i mitt liv ger mig modet att fortsätta framåt. Jag vet att jag kan lita på din vägledning. Den hjälper mig att tro och att släppa all rädsla. Du kommer aldrig att lämna mig – det vet jag säkert. Du kommer alltid hålla min hand och mitt hjärta med all din styrka, vad som än händer.

Styrkan bakom varje steg jag tar

Mamma avgudar sitt barn

Älskade barn, du är tyngdkraften som håller mina fötter på jorden. Med dig vid min sida är det omöjligt för mig att gå vilse. Varje steg jag tar med dig är ett steg framåt, även när jag begår misstag. För när jag begår ett misstag, lär du mig genom erfarenhet. När jag gör rätt är du mentorn bakom min framgång.

Med varje steg jag tar lär du mig någonting nytt. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket jag lär mig av dig. Varje misstag är ett tillfälle att växa. Vart och ett är nu inristade i mitt minne och mitt medvetande. Det viktiga är att komma igen… Och jag vet att när jag gör det, kommer du alltid att vara där.

Du är anledningen till att jag tar mig upp och fortsätter kämpa. Det spelar ingen roll hur många gånger jag faller ner. Det enda viktiga är att jag har världens bästa följeslagare vid min sida som hjälper mig upp på fötter igen. Du sätter igång mig. Varje gång jag når ett mål, är det dig jag har att tacka. Du är motorn bakom allt jag gör.

Din närvaro i mitt liv gör att jag känner mig oövervinnelig; kapabel till det omöjliga. Du är ett exempel på styrka, mod och integritet. Ren, oskyldig, ärlig – du är en frisk fläkt. Allt som är gott i världen och så mycket mer. Jag tror på ditt leende och på dig. Och när jag tittar på dig kan jag tro på mig själv också.

Mitt älskade barn, min stöttepelare

Mer än inspiration, du är en pelare av styrka. Grunden på vilken jag väljer att bygga mitt liv. Min framtid och mitt öde. Du är huvudpersonen i den vackraste sagan utan slut. Arvinge till varje palats i mitt hjärta.

Älskade barn, du är guiden som gör min väg rak. Du är kompassen som visar mig vilken väg jag ska välja, manualen som talar om vilka steg jag ska ta. Du utstrålar ett ljus, mitt solsken. Du är min energikälla. Mitt liv svämmar över, och jag har återvunnit mitt hopp. Jag har en ny livsglädje, tack vare dig.

Den noblaste varelse med ett hjärta så rent, har kommit in i mitt liv. Du intog min värld för att hålla mig, ta min hand och leda mig iväg från att falla ner i avgrunden. Du uppfostrar faktiskt mig. Du tar mig till de högsta höjderna. Och när jag tittar ner ser jag att alla mina drömmar har uppfyllts.

Mamma och barn tillsammans

Av alla dessa anledningar, mitt älskade barn, är du allt jag alltid har drömt om. Och så mycket mer. Du har blivit källan till lycka i mitt liv och allt jag lever för.

Du är balsam för min själ, ljuset som lyser upp mina styrkor. Sedan jag såg dig första gången kan jag lita på min egen styrka och kapacitet.

Tack, mitt barn, för att du lär mig hur man lever. Tack för att du är styrkan som håller mig uppe varje dag. Utan tvekan är du allt jag behöver för att ta mig igenom resten av livet på bästa möjliga sätt. Min styrka, min motor, mitt allt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.