Det bästa jobbet jag någonsin kunde be om: Att vara din mamma

Det bästa jobbet jag någonsin kunde be om: Att vara din mamma
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Trots mina akademiska poäng och professionella mål kan jag säga att det bästa karriärvalet jag någonsin gjort, utan tvekan, är att vara din mamma.

Tro mig, av alla vägar jag färdats på och alla titlar som jag är mest stolt över skulle jag inte välja de som institutioner som universitet gett mig.

Ingenting går upp mot vad du lär dig i den verkliga världen. Eller snarare, på livets universitet.

Sanningen är den att föräldrar inte är de enda som har mycket att lära ut. Våra barn blir våra lärare också. Ja, även om de är så små har de mycket att lära oss.

Att vara din mamma har gett mig ändlösa lärdomar

vara din mamma

Att vara din mamma är det bästa karriärsteget jag någonsin tagit. Utan schemalagda lektioner eller ämnen har du villigt lärt mig så mycket om den här galna världen vi omges av och om mysterierna som ligger gömda i det här magiska och underbara livet.

Du har lärt mig hur livet förtjänas att levas, att uppskatta de glada stunderna som erbjuds oss och att överkomma svårigheterna. Att le bara för att det är behagligt, att leva varje dag som om det vore den första och varje natt som om den vore den sista.

Genom ditt exempel har du lärt mig vad kärlek är och hur glädje kan vara en gnista till något större. Vid din sida har jag förstått att livet flyter på. Och att v i, på vår väg genom livet, lämnar oförglömliga spår i människors liv. Arv och kvarlåtenskap som inte nödvändigtvis är materiella.

Vid din sida har jag förstått vad förnöjsamhet och bra sällskap är. Jag har lärt mig uppskatta tystnad och vikten av våra ord. Tack vare dig kan jag uppskatta hur hälsosamt det är att ha en förtrogen. Och hur vackert livet kan vara med värme och tillgivenhet.

Vid din sida har jag lärt mig att kultivera tålamod och självkontroll. Jag visste hur jag planterade frön av bevarande och orubblighet i dig och mig. På så sätt lärde jag mig att slåss för våra drömmar med tapperheten av en miljon soldater.

Att vara din mamma är en dyrbar skatt

Att vara din mamma är en gåva, kanske den dyrbaraste i livet. En dyrbar skatt, och bäst av allt, den är bara min.

Jag känner mig lycklig och välsignad som får vara din mor. Det är så tillfredsställande att se dig växa, att lära dig och på samma gång få del av barndomens genuina visdom.

Att bli närd av din unika synvinkel genom din barndom. Att få se allting genom dina oskuldsfulla barnögon. Att få bevittna dina erfarenheter genom ditt filter av oskuld. Att få skratta tills jag får ont i magen.

det är fantastiskt att vara din mamma

Att få komma tillbaka till barndomen och låta fantasin och kreativiteten styra. Att njuta av det simpla och hitta på lekar, ord och scenarion. Att njuta av de enklaste och minst ansträngande sakerna. Att glädjas åt väldigt lite och känna mig lyckligt lottad även när jag inte har något. Att skapa, att tro. På sätt och vis har jag blivit pånyttfödd.

Att vara sann mot mig själv varje dag. Att vara autentisk. Att uppvisa en brutalt äkta ärlighet. Att absorbera renheten av den ädlaste själ. För detta och mycket annat kan jag bara tacka dig. För allting du har lärt mig genom åren.

För alla dessa lärdomar är den gudomliga skatten som är din barndom. Dessa förmågor lärs inte ut på de skolor och universitet som jag gått på. För ingen kan ge mig mer än du gör varje dag.

Och i grund och botten för att det inte finns någon titel som ger mig större tillfredsställelse än att vara din mamma, och ingen större stolthet än att ha ett barn som dig. 

Du är mitt största och mest underbara mästerverk. Mitt bästa jobb och min största titel. Jag älskar dig så mycket, sötnos!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.