5 nyårslöften för mammor

Ett nytt år och med det nya nyårslöften för lyckligare mammor. Här kommer några förslag på löften att försöka fullfölja under året som kommer.
5 nyårslöften för mammor

Senaste uppdateringen: 08 april, 2020

I slutet av varje år gör många en lista med löften som de vill uppfylla under de kommande 365 dagarna, löften som får dem att reflektera över vad de har, vad de skulle vilja ha eller göra och även vad de borde ändra i sina liv. Så här kommer några nyårslöften för mammor att ta fasta på under det kommande året.

Nyårslöften för mammor

Om du är mamma tycker du antagligen att du är alldeles för upptagen för att ge några löften inför året som kommer, men du är faktiskt just den som borde göra en lista som den här.

Så, stanna upp för ett ögonblick för att tänka på dig själv och fundera över ditt liv med hjälp av dessa löften. Du kan anpassa dem efter dina behov och omständigheterna i ditt liv.

En lista med nyårslöften.

Nytt år, ny start

Ingen är perfekt

Vi jämför oss själva med andra hela tiden. Och nästan alltid förlorar vi på det. Vi tror alltid att andra människors liv är bättre än våra egna, på ett eller annat sätt.

Därför är det första nyårslöftet att inte jämföra dig själv med någon annan. Lev ditt eget liv eftersom det är bara du som vet hur det ska levas.

Njut av din familj och dina barn fullt ut

En av de viktigaste sakerna i livet är familjen. Dock är det så att vi alltmer försummar våra nära och kära, av flera olika anledningar.

Övertidsarbete, hushållssysslor och även internet och sociala media har minskat på kvalitetstiden med familjen. När det nya året nu kommer, försök alltså lämna alla bekymmer bakom dig. Njut av det som på riktigt betyder något: dina nära och kära.

Lyssna på dina barn och prata med dem

Det är trots allt den bästa present man kan ge varandra. Låt tiden som ni ägnar tillsammans vara kvalitetstid.

Fråga dina barn om deras skoldag, och om deras tankar och idéer angående olika ämnen och aktiviteter. Lyssna intresserat på det de säger så de vet att alla detaljer i deras liv verkligen är viktiga för dig.

Utan kommunikation börjar relationer vittra sönder och tiden flyger förbi. Det är viktigt att skapa en bra relation mellan föräldrar och barn ända från början för att relationen ska hålla.

Siffror som visar det nya året.

Fler nyårslöften för mammor

Lär dig av dina barn

Även om det är vuxna som ska lära ut och undervisa de små medlemmarna av familjen är det också viktigt att förstå att barn har många saker de kan lära sina föräldrar.

Barns vänlighet och oskyldighet i olika situationer borde få oss att reflektera över våra egna handlingar. Så ta en närmare titt på dina barns handlingar och se hur det fyller ditt hjärta med en alldeles speciell visdom.

Lär barnen om ny teknik, det sista nyårslöftet

Teknik är en stor del av vardagen nu och användningen bara ökar, till och med i skolan. Därför är det viktigt att inte vänta med att förklara riskerna med ny teknik för barnen och sätta regler för deras användande av internet och sociala medier. Dessa regler måste förstås anpassas efter deras ålder.

Som vi alla vet är internet här för att stanna och är en mycket viktig del av nästan alla människors liv, så det är omöjligt att helt neka barnen tillgång till något som påverkar så mycket av vår tid och våra handlingar.

Nu hoppas vi att några av dessa nyårslöften kommer att bli en del av ditt år – oavsett om du läser det här i januari eller i juli!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.