Vad ska du packa i din barnvagnsväska?

I den här artikeln hittar du en lista över de saker som inte bör saknas i din barnvagnsväska.
Vad ska du packa i din barnvagnsväska?

Senaste uppdateringen: 03 april, 2019

Att gå hemifrån med en bebis kan vara ett riktigt problem, om du inte förbereder dig och packar alla saker som du kan behöva för att ta hand om ditt barn. En barnvagnsväska är vad du behöver.

Med ankomsten av en ny bebis, måste föräldrarna komma ihåg att det kan bli mycket mer komplicerat att gå utanför husets fyra väggar. Därför är det viktigt att veta exakt vad du behöver ha i barnvagnsväskan för att ta hand om alla eventualiteter .

När det gäller stilen på den barnvagnsväska du väljer är det viktigt att välja en som är bekväm och praktiskt uppfyller dina behov samtidigt som den matchar barnvagnens stil. Nedan är de grundläggande sakerna som du bör tänka på.

Saker som är praktiska att ha med i din barnvagnsväska

För att hjälpa dig att kunna njuta av deb tid du är hemifrån med ditt barn, utan att behöva oroa dig för mycket över om du glömt någonting, har vi satt ihop en lista över saker som du ska packa. Det är bara att anteckna!

1.  Blöjor

När du lämnar huset är det viktigt att ha extra blöjor. Faktum är att du ska packa en blöja för varje timme som du planerar att vara hemifrån. Det är bättre att ha mer än du behöver än att vara oförberedd.

2. Vatten

För att barnet inte ska bli uttorkat så bör du alltid packa ner en nappflaska vatten eller bröstmjölk. Tänk på att den lilla kan bli törstig när som helst på dagen.

3. Portabelt skötbord

Detta är ett oumbärligt verktyg. Ibland när du köper en  barnvagnsväska finns det redan med ett underlägg att byta blöja på inuti. De är ett bra alternativ eftersom de är så lätta att använda.

4. Våtservetter

Rengörande våtservetter är utan tvekan den perfekta vännen att rengöra din lilla med. De är användbara när du byter blöjor, vid måltiden eller andra kladdiga incidenter.

Kvinna med bebis i barnvagn

5. Näsdukar

Om du har varit mamma innan vet du hur viktigt det är att ha näsdukar som är praktiska. Skriv därför upp det här på din listan. Näsdukar hjälper dig att ta hand om alla kladdiga situationer och hålla din bebis ren.

6. Extra underkläder och byxor

Det händer ganska ofta att det läcker lite urin när bebisar kissar. Därför är det viktigt att kunna byta underkläder och byxor. Oroa dig inte, med tanke på barnets storlek, kommer dessa saker inte ta upp mycket plats.

7. En extra napp

Om ditt barn känner sig oroligt rekommenderar vi att du tar med en extra napp när ni går ut. Barnet kan tappa en napp på marken, det är därför det är bra att ha en att byta med.

Du bör packa en blöja för varje timme som du planerar att vara hemifrån.

8. Desinfektionssprit

Det här är för föräldrarna, men den kan ändå få plats i din barnvagnsväska. Desinfektionssprit, gärna i gelform, kommer att vara användbart så att du ska rengöra dina händer vart du än går. Det är också användbart före eller efter ett byte av bebins blöjor.

9. Plastpåsar för smutsiga blöjor och kläder

Plastpåsar kommer alltid att vara användbara när du har bytt på barnet. Dessa påsar tar inte upp mycket utrymme och de är väldigt användbara.

10. Något att äta

Ta alltid något att äta för barnet. Tänk på att barnet kan bli hungrigt närsomhelst. Glöm inte att packa en liten sked också.

Fler viktiga saker att ha i din barnvagnsväska

11. Kräm för att lindra irritation

Bebisen behöver speciella krämer för att lindra irritationer på sin känsliga hud. Därför kan dessa krämer vara praktiska att packa ner i ditt barns barnvagnsväska.

12. Solskyddskräm

Om det är en solig dag och du planerar att tillbringa mycket tid utomhus är solskyddskräm viktigt. Det hjälper till att skydda barnets känsliga hud.

13. Leksaker och böcker

Ett annat tips är att ta med en liten leksak till ditt barn. Du kan också ta med böcker eller en målarbok och kritor. Det kan vara användbara för att underhålla och lugna barnet när ni är ute.

14. Varma kläder

Om du planerar att tillbringa mycket tid utanför hemmets väggar, bör du packa ner några varma kläder i din barnvagnsväska ifall vädret ändras.

15. Nappflaska

Nappflaskor med ersättning eller bröstmjölk är viktiga om du inte planerar att amma. Förbered dem inte i god tid eftersom mjölk och preparerad ersättning endast får lagras i 3 timmar.

Du kan fylla flaskan med vatten och sedan ta en annan påse med ersättningspulver. Då kan du tillaga ersättningen på språng när din bebis vill äta. Detta måste ha en särskild plats i din barnvagnsväska och en del väskor har särskilda fickor att hålla nappflaskor i.

16. Haklappar

Sist på listan har vi haklappar, och glöm inte dem. Det spelar ingen roll var du är, haklappar kan vara användbara för att skydda ditt barns kläder från att få ny färg av din bebis måltider.

kvinna går med barnvagn

Hur ska din barnvagnsväska se ut?

Väskan måste vara praktisk och uppfylla alla dina behov. Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta den perfekta väskan till barnvagnen.

  • Det inre fodret ska vara vattentätt.
  • Den ska vara indelad i olika fack för att underlätta organisationen.
  • Väskan ska ha krokar att hänga den i från barnvagnen.
  • Den ska ha ett bekvämt axelband så att du ska kunna bära den över axeln. Det finns även de som kan bäras som en ryggsäck.
  • Den ska vara tvättbar.

Som du kan se finns det många saker som du bör inkludera i en barnvagnsväska. Det är alltid bättre att vara väl förberedd. Planera för att ta hand om alla ditt barns behov!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.