5 nycklar till att köpa en bärbar spjälsäng

Reser du med din bebis? Kom ihåg att ta med nödvändiga tillbehör för att alltid hålla ditt barn bekvämt. Till exempel en bärbar spjälsäng.
5 nycklar till att köpa en bärbar spjälsäng
Samanta Ruiz

Skriven och verifierad av läraren Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Spädbarn har en organiserad sömnrutin och det är viktigt att respektera den även när du åker på semester. För att uppnå detta är en mycket effektiv lösning att ta en bekväm och lättransportabel bärbar spjälsäng med dig.

Dessa praktiska spjälsängar är inte bara perfekta för resor, utan också idealiska för när du behöver lämna ditt barn hemma hos en släkting eller när familjer med små bebisar besöker dig.

Du kommer att upptäcka att detta tillbehör hjälper dig att erbjuda ditt barn ett säkert utrymme även när du är hemifrån. De kan vila, leka eller bara vara i nuet där medan du har något att göra.

Här är några rekommendationer som hjälper dig att välja den perfekta modellen och få ut det mesta av den.

Varför köpa en bärbar spjälsäng?

För små barn är det mycket viktigt att ha en bekväm och säker plats att sova. Oavsett om du är hemma, på en campingplats eller på någon resmål som du tar dem till, måste du erbjuda dem rätt plats att vila på.

“Vid 4 månaders ålder kan ditt barn sova i upp till 6 till 8 timmar åt gången. Mellan 6 och 9 månader sover de flesta barn i 10 till 12 timmar. Under det första levnadsåret är det vanligt för spädbarn ta 1 till 4 tupplurar om dagen, var och en varar 30 minuter till 2 timmar. “

Källa: Medlineplus

Att köpa en bärbar spjälsäng är ett smart beslut som hjälper ditt barn att få en god natts sömn när det är hemifrån.

Nycklar till att köpa rätt bärbar spjälsäng

Att köpa en bärbar spjälsäng som uppfyller ditt och dina barns behov är lättare än du tror. Du måste bara ta hänsyn till några funktioner som kan variera från en modell till en annan.

Nedan ger vi dig detaljerna så att du kan välja det alternativ som passar din familj bäst:

Fällbar eller avtagbar?

Huvudskillnaden mellan dessa två modeller är att den avtagbara modellen kräver mer tid att montera och i vissa fall kräver den användning av ytterligare verktyg. Detta kan vara ett bra alternativ att lämna hemma hos mormor, men inte för att resa.

Fällbara spjälsängar är mer praktiska att bära i bagageutrymmet, eftersom de tar liten plats. Dessutom är de lätta att montera: Vik ut dem och sätt sedan madrassen på plats. På bara några minuter är spjälsängen redo att användas!

Två barn sitter bak i en SUV och gör sig redo att resa.

Enkel användning

Din babys bärbara spjälsäng måste vara en lösning, inte ett problem. Det är därför modellen du väljer ska vara lätt att använda, inklusive montering, demontering och transport.

Innan du köper den, se till att alla steg är enkla och att den kan monteras snabbt. Utöver detta, se till att det kommer med en väska med handtag för enkel bärning och förvaring.

Höjd och madrass

Det finns modeller där basens höjd kan justeras och placeras högre när barnet är litet och lägre när barnet växer och rör sig mer.

När det gäller madrassen kommer bärbara spjälsängar i allmänhet med fällbara madrasser som är inte är så tjocka men något styva. Av denna anledning väljer många föräldrar att köpa en extra madrass, som är tjockare och har rätt fasthet för barnets vikt och ålder.

Leta efter de modeller vars madrass har ett avtagbart hölje så att den kan tvättas om den blir smutsig.

Hjul

För att denna typ av spjälsäng ska fungera fullt ut är det viktigt att du ser till att den inte kräver stora ansträngningar för att flytta den. Många märken har lagt till hjul i förpackningen så att du inte behöver bära tyngden på ryggen. Tacksamt!

Multifunktion

Designen på dessa babyartiklar är överraskande tack vare deras originalitet och uppfinningsrikedom. Vissa har komplement som lägger till funktioner och är ofta mycket användbara. Här är några av dem:

  • En hopfällbar pläd som gör att du kan ha en ren yta som du kan rengöra bekvämt.
  • Hängande mobiler och färgglada leksaker för att underhålla och stimulera barnet.
  • En huva med UV-skydd och ett popup-system, speciellt utformat för utomhusbruk.
  • En Moses-korg som kan monteras i den övre delen för mycket små barn.
En flicka som ligger i en spjälsäng och leker med ett babygym.

Att köpa en bärbar spjälsäng: En investering i sinnesro

Om din familj älskar att resa, när barnen kommer, kommer du säkert att införliva dem i dina planer och dela din passion. Dessa erfarenheter är mycket fördelaktiga för små när de utbildar dem, vidgar deras vision om världen och ger dem oförglömliga familjeminnen.

Men det är mycket viktigt att resan är säker för att du ska kunna njuta av den till fullo.

Om du reser med spädbarn är ett av de viktigaste inköpen en bärbar spjälsäng som är så praktisk som möjligt. Vi rekommenderar att du alltid väljer modeller gjorda av kvalitetsmaterial som uppfyller säkerhetsstandarder och som är tvättbara.

Som med bilbarnstolar för bilen innebär det att köpa resesängar att investera i sinnesro och kunna njuta av alla resor eller semester.

Med dessa element kan du vara säker på att ditt barn kommer att vara bekvämt och skyddat. Detta eftersom de alltid kommer att ha en bekväm plats att vila på.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.