Disneyland Paris, en oförglömlig resa för hela familjen

Disneyland Paris är mycket mer än en nöjespark. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på alla möjligheter den här destinationen erbjuder.
Disneyland Paris, en oförglömlig resa för hela familjen

Senaste uppdateringen: 07 september, 2020

Disneyland Paris en av de första nöjesparker många kommer att tänka på. Den är dock mycket mer än vad man först kan föreställa sig. Så fort du passerar genom dess grindar befinner du dig i en värld av fantasi och magi som både vuxna och barn förtrollas av.

Det är en oförglömlig resa för hela familjen, oavsett hur mycket du tycker om attraktionerna.

Disneyland Paris, en oförglömlig resa

Nu ska vi titta närmare på några aktiviteter man kan njuta av i parken för människor i alla åldrar, och detta utöver de otaliga åkattraktionerna. Är du redo?

Möt Disney-karaktärerna

Som namnet antyder är Disneyland Paris nöjesparken som samlar alla karaktärer från Walt Disneys mest kända och älskade filmer. Därför hittar ni såklart olika karaktärer i hela parken så att ni kan ta bilder tillsammans med dem. Dessutom kan era barn få en autograf från en av sina favoritkaraktärer.

Disneyland Paris
För att hitta karaktärerna har ni två alternativ:
  1. Besök parken och se vem ni träffar på spontant.
  2. Läs parkguiden, som berättar var i parken ni kan hitta specifika karaktärer.

Njut av de fantastiska showerna

Utan tvekan är en av de största attraktionerna i Disneyland Paris dess shower. I guiden hittar ni alla platser och scheman för att njuta av dem alla. Se till att ni inte missar era favoriter.

Iscenesättningen och detaljerna för var och en gör dem speciella, så vi rekommenderar att ni försöker se så många ni bara kan. Oavsett vilket tema de har är alla värda er tid.

Upptäck alla dekorativa detaljer i parken

Som sagt kommer ni att förtrollas av parkens fantasi, magi och strålglans så fort ni går in genom portarna. Inte minst för att alla dekorationer är så detaljrika, både på gatorna och i butikerna, och även i alla attraktionerna.

Förutom alla vanliga dekorationer dekoreras parken speciellt inför högtider och bemärkelsedagar då dekorationerna förser parken med motiv och en stämning som kännetecknar just den tiden. Halloween och jul är bara några av högtiderna då parken lyser upp med speciella dekorationer.

Alla tider på året är perfekta för att åka på denna oförglömliga familjeresa. Men om ni har möjlighet rekommenderar vi att ni besöker den vid jultid, den mest magiska tiden på året.

Upptäck de magiska aktiviteterna som förgyller er resa till Disneyland Paris

Även om ni definitivt kommer att njuta mycket av all tid ni tillbringar i Disneyland Paris finns det i vår mening två viktiga tidpunkter på dagen som är extra speciella.

Paraden med alla karaktärer

När kvällen närmar sig börjar gatorna i nöjesparken att fyllas eftersom alla besökare samlas för att se paraden. Paraden visar upp flera olika vagnar med teman från de mest framstående Disney-filmerna, liksom deras karaktärer ombord på flaken.

Musiken, färgerna, karaktärerna och alla stora vagnar kommer att slå er alla, både vuxna och barn, med häpnad.

Disneyland Paris piratskepp

Fyrverkerierna på kvällen

För att avsluta dagen sätter Disneyland den bästa pricken över i man kan tänka sig på en fantastisk dag i parken, med ett hejdundrande fyrverkeri. Det är definitivt något ni inte får missa.

Innan ni drar er tillbaka, när mörkret börjar sänka sig, måste ni gå förbi Törnrosas slott.  Där kommer fyrverkerier, ljud och bilder från filmen att visas på själva slottet. Barnen har chansen att återupptäcka alla filmer som de har sett hundratals gånger. Dessutom får de vuxna chansen att minnas sina egna favoriter från barndomen.

Disneyland Paris har ännu mer att erbjuda

Om du trodde att det här var allt som parken har att erbjuda har du helt fel! Under ert besök i Disneyland kan ni njuta av en fantastisk frukost med Disney-karaktärerna eller med prinsessorna från filmerna. Ni kan också äta lunch eller middag i de olika temarestaurangerna som ligger utspridda på området.

Dessutom, för de sanna älskarna av denna magiska värld, får man inte glömma att besöka de helt magiska butikerna i parken.

Om ni blir trötta kan ni också, när som helst under dagen, njuta av en trevlig åktur i häst och vagn, båt eller tåg. Vem kan förneka att Disneyland är en plats full av magi och glädje?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.