Pojknamn som börjar med bokstaven B

Letar du efter pojknamn som börjar med bokstaven B? Här följer en lista med betydelserna av fler än 100 varianter.
Pojknamn som börjar med bokstaven B
Samanta Ruiz

Skriven och verifierad av läraren Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 14 januari, 2023

En av de viktigaste sakerna dina barn kommer att ärva från dig och bära med sig resten av livet är sina namn. Namnen som du väljer ger dem en identitet och är en av de mest avgörande sakerna i livet. Om du av någon speciell anledning letar efter pojknamn som börjar med bokstaven B så ger vi dig här en lista över fler än 100 av dem. Ta fram en penna och papper och skriv ner dina favoriter!

Pojknamn som börjar med bokstaven B

Bokstaven B har sitt ursprung i ett egyptiskt piktogram som representerade ett hus, och fortsatte i senare kulturer att behålla den betydelsen. Med tiden utvecklades det till grekiskans Beta och latinets B, som vi känner det idag. Det är en bokstav som förekommer i de flesta alfabet och det är därför du hittar namn som börjar med bokstaven B inom de flesta kulturer.

Titta på den här listan med namn där vi också lägger in deras översättningar och betydelser; kanske ett av dem låter rätt för dig och för din bebis.

En man som kysser sin fru på kinden och håller i hennes gravida mage.

Lista i alfabetisk ordning

 1. Babylon: av österländskt ursprung, Babylon var Mesopotamiens huvudstad.
 2. Bacchus: av grekiskt ursprung. Det är smeknamnet på guden Dionysos, vinets gud.
 3. Badenol: av kanariskt ursprung, det är namnet på prinsen av Tacoronte.
 4. Balbino: av latinskt ursprung, ett diminutiv av Balbus och namnet på en romersk kejsare.
 5. Balbo: ett asturiskt namn som kommer från latin och betyder “den som inte talar bra”.
 6. Balderiko: av germanskt ursprung. Enligt dess etymologi kommer det från bald- (fet) och -rik (kraftig).
 7. Baldomar eller Baldomero: dess betydelse syftar på “män som sticker ut för sin fräckhet”. I sitt germanska ursprung bildas Baldomar av kala (‘fet’) och mêrs (‘berömda, lysande’), för slaverna betyder Vladiměr ‘att regera mycket’. En ryska varianten är Vladimir.
 8. Balthasar: ett gammalt namn relaterat till skydd, det betyder “Herren skyddar kungen”. Det har en starkt religiös klang då det traditionellt anses vara namnet på en av de tre vise männen.
 9. Basilika eller Basilio: en variant av det grekiska ordet Basíleios, som betyder ‘kung eller kungarike’.
 10. Bastián: härlett från Sebastián, som i sin tur kommer från sebasteano, ett antikt grekiskt ord som översätts som “vördnadsvärd”. Båda namnen har samma konnotation: ‘en som är vördad eller hedrad’.
 11. Baptist: är ‘den som döper’. Det är utvecklingen av det grekiska namnet Baptistes som i sin tur kommer från det grekiska ordet som betyder ‘att sänka, sjunka’.
 12. Beltran: ett namn av germanskt ursprung som består av två ord som tillsammans betyder “ljus korp”. Av denna anledning är det förknippat med intelligens.
 13. Benedictus: det kommer från det latinska ordet benedictus, som betyder ‘välsignad’.
 14. Benigno: detta namn är av latinskt ursprung, kommer från ordet benìgnus, som betyder “det som producerar gott” eller “välvilligt”.
 15. Benjamin: är ett ord av hebreiskt ursprung som betyder “den högra handens son”. Det är namnet på den yngsta sonen till Jakob och Rachel, så det syftar också på “den yngste och favoritsonen”.
 16. Bennett: en fransk variant av Benedict.
 17. Bill: en förkortad version av engelskans William och germanskans Willhem. Den bildas av orden Willo, som betyder ‘kärlek eller passion’, och Helm, som betyder ‘hjälm, skydd’. Både William och Bill hänvisar till “en som skyddar med kärlek”.
 18. Bingen: detta är det baskiska namnet på Vicente, som syftar på en “erövrare”.
 19. Bonfilio: kommer från latin och italienska Buon Figlio, som översätts som ‘god son’.
 20. Boniface: kommer från latinet bonus (‘god’) fatum (‘fe, gudomlighet’) som betyder ‘god mästare, min gudomlige Herre’.
 21. Boris: ett namn av slaviskt ursprung. Det kommer från ordet borotj, som betyder ‘krigare, kämpe’.
 22. Brandon: detta namn betyder “snabbt svärd” och dess ursprung är anglosaxiskt. Det anses också betyda “intelligent”.
 23. Braulio: ett namn av germanskt ursprung som betyder “svärdets glans”. Även om det också anspelar på någon “livlig och fantasifull”.
 24. Brian: namnet har keltiska rötter och betyder “den starke” eller “modige”.
 25. Bruno: har sitt ursprung i det germanska ordet brunne, som betyder ‘rustning’. Även om det i sin latinska betydelse betyder “mörkhyad” eller “mörk”.
 26. Byron: härlett från fornengelskan aet thaem byrum, som betyder “i ladugården”. Oavsett dess betydelse väljer många det för att hedra Lord Byron, Englands mest kända romantiska poet.
Framtida föräldrar ligger i sängen och tittar på babyskor.

Att välja ett namn till ditt barn är en av de viktigaste uppgifterna i ditt liv

Vi skulle kunna säga många saker om ett namn; det kan vara inspirerande, en hyllning eller bara ett val baserat på smak. Men en sak är säker: det är ett arv från dig till ditt barn, tillsammans med kärlek, skydd och ovillkorligt stöd.

Här lämnar vi våra förslag på pojknamn som börjar med bokstaven B. Låt oss veta i kommentarerna vilket du gillar mest!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.