20 flicknamn som börjar med bokstaven B

Namnen vi ger våra barn kommer att följa med dem för alltid. Vill du ha ett som börjar med bokstaven B? Vi kommer att ge dig några idéer om namn för din framtida dotter.
20 flicknamn som börjar med bokstaven B
Samanta Ruiz

Skriven och verifierad av utbildning Samanta Ruiz.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Är du gravid och vill börja leta efter ett speciellt namn till din bebis? Vill du namnge barnet efter någon du älskar eller föredrar du något nyare, eller kanske med en viss betydelse? Du vet inte än, men vad du har klart för dig är att du behöver få inspiration av flicknamn som börjar med bokstaven B. Vi är här för att hjälpa dig i denna uppgift!

Flicknamn som börjar med bokstaven B

Bokstaven B finns i de flesta av alfabeten, så det finns flicknamn som börjar med bokstaven B av olika ursprung och inom alla kulturer. Det är ett ursprungligt konsonantljud och ett av de första som barnet börjar uttala, men med gott om kraft för att man ska lägga märke till det.

Vi har undersökt och satt ihop den här listan över flicknamn som börjar med bokstaven B och letat efter deras betydelser och ursprung. Detta så att du kan få tillgång till all information. Du kommer säkerligen att hitta ett namn som passar väl för din lilla!

Man och kvinna tillsammans.

Lista i alfabetisk ordning

 • Baia: Galicisk form av ett namn med grekiskt ursprung, Eulalia, vilket betyder “väl talat”.
 • Barbara: ursprunget till detta ord går tillbaka till det antikens Rom, då utlänningar som inte talade grekiska eller latin kallades för barbarer. Namnet har betydelsen: en som talar ett obegripligt språk.
 • Basila eller Basilia: variant av det grekiska ordet Basíleios, som betyder “kung” eller “kungarike”. Den feminina varianten representerar de ädla och aristokratiska samhällsskikten.
 • Batia eller Bithiah: detta är ett namn av hebreiskt ursprung som betyder “Guds dotter”.
 • Beatrice: betyder “välsignad” och kommer från de latinska namnen Benedictrix och Beatrix, som i sin tur härstammar från ordet beatricem, som betyder “hon som ger lycka”. Det är också relaterat till salighetens kvalitet, från verbet beare, som syftar på “själens lycka”, och det latinska ordet benedictus, som översätts som “välsignad”.
 • Becky: är av hebreiskt ursprung och syftar på en “knut”, eller “något som förbinder”. Det är en förkortad form av Rebecka, namnet på Isaks hustru, så det är också relaterat till äktenskapets förening och trohet.
 • Beitris: Skotsk namnvariant av latinska Beatrix.
 • Betlehem: kommer från det hebreiska ordet Bet lechem, med betydelsen “brödets hus” som syftar på staden där Jesus föddes.
 • Belinha: det är en portugisisk form av Isabel som i sin tur kommer från det hebreiska namnet Elizabeth, som betyder “den som älskar Gud”.
 • Benita: betyder “den välsignade” och är släkt med Benedicta, som kommer från det latinska ordet benedictus, som betyder “välsignad”.
 • Bernardina: är diminutiv av Bernharda, ett namn av germanskt ursprung som syftar på “den som är en krigare”. På germanska betyder berin “björn” och hard, ‘modig och kraftfull’, det är därför det är relaterat till en modig jägare eller att modigt möta stora fiender.
 • Bess: är förkortningen av det hebreiska namnet Elizabeth.
 • Beth: förkortad version av Bethia, ett hebreiskt namn som betyder “liv”. Det används också som en kort form av Elizabeth.
En gravid kvinna står på ett fält leende.
 • Beyoncé: den berömda sångerskans mamma förvandlade sitt eget efternamn till ett namn för sin dotter. Originalet var Beyincé, av kreolskt ursprung och ganska vanligt på platserna för fransk kolonisering på det amerikanska fastlandet. Även om vissa försäkrar att dess uttal har betydelsen “en som är bortom andra”.
 • Blanche: germanskt namn som syftar på “den vita”. “Mjölkvit” hud var en egenskap av feminin skönhet som var mycket uppskattad under medeltiden. Det är också relaterat till en “lysande kvinna”. Dess spanska variant är Blanca, den portugisiska varianten är Branca och den italienska Bianca.
 • Bretagne: betyder “från bretonernas land”. Originalet på engelska är Brittany.
 • Britt: förkortning för Bridget, ett irländskt namn som syftar på en “stark och kraftfull” kvinna.
 • Bruna: namnet härstammar från det tyska ordet brunne, som betyder ‘bröstsköld’.
 • Brunella: Italiensk diminutiv av Bruna.
 • Brianna: Det är ett namn av engelskt ursprung som betyder “stark kvinna”.

Utmaningen att välja det perfekta namnet för sin dotter

Att välja ett namn till sin dotter är utmanande, men misströsta inte! Tanken är att du kan välja med självförtroende hemma. Om du med den här graviditeten utökar din barnaskara kommer det att vara ett fantastiskt ögonblick då du delar beslutet med dina andra barn.

Med den här listan över flicknamn som börjar med bokstaven B har du tillräckligt med att börja med för att så småningom hitta ett som kommer att resonera i dina öron som en änglalik melodi. Det blir signalen på att du hittat rätt.

Detta kanske intresserar dig

30 flicknamn som börjar med bokstaven A
Att vara mamma
Läs det Att vara mamma
30 flicknamn som börjar med bokstaven A

Om du går i väntans tider, kolla in alla dessa flicknamn som börjar med bokstaven A. Du kommer att fyllas med inspiration!
Innehållet hos Att vara mamma är endast skrivet i utbildande och informativt syfte. Det kan under inga omständigheter ersätta diagnos, råd eller behandling från en fackman. I fall av tveksamhet är det bäst att rådgöra med en betrodd specialist.