6 typer av haklappar för bebisar

Ett av de äldsta sätten att undvika kladd och smuts när barn äter eller leker är med haklappar. Fortsätt läsa för att ta reda på vilka 6 typer av haklappar det finns.
6 typer av haklappar för bebisar

Senaste uppdateringen: 25 september, 2019

Lyckligtvis finns det många olika typer av haklappar för bebisar på marknaden. Förutom vid måltider är de också bra för andra röriga aktiviteter.

När ditt barn börjar äta puréer eller riktig mat är det absolut nödvändigt att använda en haklapp.  Tack vare haklappar kan han eller hon lära sig att äta på egen hand utan att föräldrarna ska behöva oroa sig för kläderna. 

Olika typer av haklappar för bebisar

Haklappar finns i olika stilar och i en mängd olika material. För att välja rätt är det viktigt att känna till fördelarna med alla tillgängliga typer:

Traditionella haklappar

Den här modelleen är den vanligaste. Den har en halvmåneform med två remsor i varje hörn på toppen för att knyta runt barnets nacke. De är antingen gjorda av bomull eller frotté. Framförallt används de för att fånga småbarns saliv.

Storlekarna kan variera. Det viktiga är att skaffa en som täcker hela ditt barns bröst. På så sätt förhindrar det att saliverandet gör ditt barn vått och kallt.

Du kan också använda den för att torka av ditt barns mun när han eller hon dricker sin mjölk eller välling. Generellt tillverkas haklappar av material som är lätta att tvätta.

Bandanas

Generellt är haklappar tillverkade av material som är lätta att tvätta.

Den här typen av haklapp är den mest populära nuförtiden. Det är den uppdaterade versionen av den traditionella. Den är som en näsduk som sitter runt barnets nacke för att fånga saliv. Den är också väldigt vacker.

Oftast kommer de i paket i flera olika färger.

Haklappar för att äta

Dessa haklappar är designade för lunchtid, snacks eller middag. Vanligtvis tillverkas de av ett material som är lätt att rengöra, som plast, silikon, neopren eller gummi. De flesta har en ficka för att fånga mat som faller ner medan barnet äter.

De flesta av dem har en ficka för att fånga mat som faller ner medan barnet äter.

De passar utmärkt för alla röriga aktiviteter som kan göra ett barns kläder smutsiga. Till exempel är de bra när man leker med lera eller målar. De är lätta att rengöra eftersom materialen är tvättbara.

Allt du behöver göra är att tvätta haklappen med lite tvål och vatten och sedan hänga den för att torka. Dessutom kan du till och med lägga många av dem i torktumlaren. Efteråt är de redo för nästa projekt.

Med ärmar

Dessa är bra för bebisar som är lite äldre och kan mata sig själva. De täcker hela barnets överkropp och förhindrar missfärgning av kläderna. De är också bra för att måla. I allmänhet är den här typen av haklapp tillverkad av plast, även om de säljer sådana som är gjorda av andra material.

Ponchos

Dessa är de största av alla haklappar. De är faktiskt mer som förkläden. Du för den över ditt barns huvud för att skydda kläderna. De kan använda den när de äter, målar med fingrarna eller leker med lera.

Handgjorda haklappar

Dessa är utmärkta för kreativa föräldrar som vill ha en unik haklapp till sitt barn. Många använder olika bekväma material, som plast eller virkade tyger. De dekorerar dem med många olika tillbehör.

Till exempel använder de paljetter, strass, band och mycket mer. Dessutom broderar de nästan alltid barnets namn på dem. 

Vanligtvis är den traditionella modellen en halvmåne, men massor av föräldrar väljer att tillverka och dekorera dem med ärmar och ponchos. Dessutom är de fantastiska presenter till gravida kvinnor med ett barn på väg. De är väldigt unika och mycket användbara.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.