7 bibliska flicknamn och vad de betyder

I denna artikel har vi samlat ihop en lista med sju vackra bibliska flicknamn och deras betydelser.
7 bibliska flicknamn och vad de betyder
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 09 februari, 2019

Att välja ett namn till en liten flicka i magen är ingen lätt uppgift. Medan många föräldrar styrs av dagens trender så väljer vissa mer spirituella namn. Därför bestämde vi oss för att sätta ihop en lista med några bibliska flicknamn och deras betydelser.

Det finns över 1800 olika namn i Bibeln. Dessa namn har bevarats genom århundraden, vilket gett upphov till det vi nu kallar bibliska flicknamn och pojknamn.

Dessa namn används inte bara av religiösa personer. Många av dessa namn används faktiskt varje dag utan att folk känner till deras bakgrund.

Om du befinner dig i den svåra och vackra processen att välja ett namn åt din lilla, ta en titt på följande alternativ med bibliska flicknamn.

Vi utforskar också deras ursprung, betydelser och egenskaper.

7 bibliska flicknamn

1. Noemi

Nohemi är den ursprungliga versionen av detta namn. Det är av hebreiskt ursprung och består av två delar. Den första betyder “charm” eller “glädje”. Den andra delen, som är possessiv, kompletterar den första delen så det betyder “min charm” eller “min glädje”.

Det har varit ett ganska vanligt namn de senaste decennierna. Dess popularitet har minskat något, men det har nyligen åter stigit i popularitet.

Namnet medför en konstant, kärleksfull och positiv inställning. Kvinnor som har detta namn är vanligtvis intelligenta och detaljorienterade.

Glad flicka med lockigt hår

2. Rut

Detta är namnet på en av böckerna i Bibeln – Ruts bok. Det berättar historien om en modig och god kvinna som blev välsignad av Gud för sina handlingar. Detta namn är av hebreiskt ursprung och betyder “trogen följeslagare”.

Kvinnor som har detta namn är sympatiska och snälla, alltid villiga att hjälpa andra. De kännetecknas också av deras trohet. De är generösa med kärlek och bryr sig om andra mer än allt annat.

3. Esther

Detta namn har persiska ursprung där det stavas stara, vilket betyder “astro” eller “stjärna”. Namnet blev senare Isthar som användes för att beteckna en gudinna från Gamla Babylon. I Bibeln är hon en vacker kvinna som blir drottningen av Persien.

Detta namn är en symbol för fertilitet, sexualitet och makt. Deras förhållande till stjärnorna gör att dessa kvinnor sticker ut och får dem att inneha en överlägsen position i många situationer.

När det gäller deras personlighet kännetecknas de av att vara sociala, öppna och karismatiska. Trots att de ibland saknar medfödd intelligens, gör deras driv och engagemang för att förbättra världen dem väldigt skickliga när det gäller att uppfylla sina mål.

4. Sara

Detta är ett av de mest populära bibliska flicknamnen. Det har hebreiskt ursprung där det betyder “den som är en prinsessa“.

Enligt Bibeln var Sara Abrahams hustru. Hon var en kvinna vars skönhet påverkade alla som såg henne.

Namnet Sara är kopplat till intelligens och uthållighet. Sara är också förknippat med starka moderliga instinkter.

Förutom sitt oberoende utmärker de sig för att vara krävande när det gäller att välja de människor som omger dem. När de har hittat rätt personer blir de helt trogna och lojala mot dem.

Det finns många namn från bibliska texter som används varje dag utan att folk känner till deras bakgrund.

5. Abigail

I bibeln var Abigail en av kung Davids fruar. Detta namn har hebreiskt ursprung och betyder “faderns glädje”.

Med avseende på dess konnotationer är det ett namn som vanligtvis är förknippat med en glad och utåtriktad personlighet. Kvinnor som har detta namn är starka och optimistiska när de möter världen.

6. Edna

Detta namn kommer från hebreiskan. Det betyder “nöje” eller “glädje” och är en variant av namnet Eden. I bibeln var Edna hustru till Rageul, en israelit som var en kusin till Tobias. Hon var också Saras mor.

Kvinnor som heter Edna är vanligtvis bestämda kvinnor som är fulla av vitalitet. De är naturliga ledare som vanligtvis är ärliga och lojala.

Glad flicka sitter i gräset och äter vattenmelon

7. Berenice

Detta namn har grekiskt ursprung. Det betyder “den som leder till seger”. Många egyptiska prinsessor heter Berenice.

Kvinnor som heter Berenice är vanligtvis söta och uttrycksfulla. De brukar ha förmåga att kommunicera och uttrycka sina känslor, och detta är något som inte alltid är till deras fördel. De är positiva människor som trivs bra med människor runt omkring dem.

Bibliska flicknamn är vackra och meningsfulla. Om någon av betydelserna för dessa namn tilltalar dig, tveka inte att lära dig mer om den.

Studera vart och ett av namnen ovan på djupet och välj det som du gillar mest.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.