12 situationer som bara mammor förstår

12 situationer som bara mammor förstår
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Oavsett om föräldraskapet går upp eller ner stjäl våra barn våra hjärtan och fyller vårt dagliga liv med situationer som bara mammor förstår.

Du är nog redan trött på att läsa och höra det: att vara en mamma är en unik och speciell upplevelse. Barn gör våra liv mycket finare, men varje växande familj bör komma med en nypa humor.

Att ta hand om våra små barn kan vara ett äventyr i sig. Allteftersom tiden går, kommer deras oupptäckta förmågor att hålla dig på alerten.

Följ med oss för att titta lite närmare på några av de situationer som bara mammor förstår.

När mamma måste förbättra sig lite

Livet med ett barn kan ibland vara oförutsägbart. När du upptäcker förmågor som du aldrig visste att du hade, kommer du att upptäcka att du har blivit en expert på att just förbättra dig på ett sätt som bara mammor förstår.

“En av de lyckligaste sakerna som kan hända dig i livet är, tror jag, ​​att ha en lycklig barndom.”

Agatha Christie

 • Du kan skapa ett gourmetrecept från en halvtom frys, förvandla rester till en festmåltid och skapa utklädningskläder ur tomma intet. Och det är bara några av dina talanger.
 • Hitta en offentlig toalett när det inte finns någon i närheten. Pojke eller en flicka, förr eller senare måste ditt barn kissa när du minst förväntar dig det. Oavsett var du befinner dig hittar du alltid ett sätt att rädda dagen på.
 • Förbättra ett skolprojekt. Från sista-minuten-projekt till naturvetenskapen, till teaterkostymer eller kakor till hela klassen – du kan göra allt, med tillgång till bara det material du har runt huset.
 • Få tag på den Halloweenkostym som alla helst vill ha. Det spelar ingen roll om dina barn drömmer om att vara prinsessor eller superhjältar. Du återanvänder och återvinner för att hjälpa dina barn att få vara den som de vill vara.

Bråk och kiv och att bli vänner igen

Det är inte bara matdags, bad och sysslor som kan leda till att andra världskriget bryter ut hemma.

Det finns många andra stunder som kommer att kunna ge dig några fler gråa hår. Men när du tittar tillbaka på dessa små skärmytslingar, kommer det att vara med ett leende.

 • Ta hand om hemmet. “Sparka inte bollen nära fönstret!” “Rör den inte, den är ömtålig!” Vi upprepar dessa fraser om och om igen som en trasig LP-skiva och ofta förgäves. Ett barn som leker med ett älskat arvegods är tillräckligt för att så rädsla i vårt mammahjärta.
 • Väljer kläder. När de blir större vill barn välja sina egna kläder. Deras smak i mode utvecklas fortfarande. Det betyder tusen klädombyten och förändringar, en tvättkorg fylld med ofläckade, rena  kläder och en kaosartad garderob. Att vika och lägga undan tvätt verkar inte finnas med i deras ordförråd.
  kladdig bebis med nutellaburk

Tillbaka till barndomen: 3 situationer som bara mammor förstår

I en viss mån innebär det att vara en mamma att återvända till barndomen. Föräldrar tittar på livet med en vuxen mognad, men med en touch av barndomens magi.

Att ha en familj är en andra chans till barndomen. Så bryt dig ut ur din vuxna komfortzon och njut av varje unikt ögonblick lika mycket som dina barn gör.

 • Bli en leksakskännare. Ja, nya leksaker. Dockorna och leksaksköken som finns att köpa idag är fulla av roliga nya funktioner. Och det här vara din första chans att leka med leksaker som du själv inte fick som liten flicka. Ha kul med robotarna och de fjärrstyrda bilarna!
 • Bli expert på superhjältar och prinsessor. De som var populära när du var liten gick ur mode för länge sedan. Det är bättre att du hänger med och ägnar dig åt karaktärerna som fångar barns fantasier idag. Greta Gris, Paw Patrol och Spindelmannen väntar!
 • Du kommer att acceptera din egen kropp. Du är redo att möta de mest obekväma frågorna med ett leende: “Mamma, varför kissar du sittande?” “Varför står pappa upp?” Och naturligtvis är den största frågan av alla: “Var kommer barn ifrån?”

2 situationer som alla mammor kommer att kunna identifiera sig med

litet barn kör hund i leksakskundvagn
 • Oro inför framtiden. Ingenting gör dig lyckligare än att ta hand om dina små. Men det finns en skymt av oro och tvivel som gör varje mamma mer än bara lite ängslig. Vad kommer min roll i mitt barns liv att vara i framtiden? Du tänker på den dag dina barn flyttar hemifrån, och du börjar tänka på hur ditt förhållande med ditt barn när de har en partner och en egen familj kommer att te sig. Men då kommer du ihåg att det fortfarande är lång tid tills dess.
 • Alltid i deras hjärtan. Det är ingen fråga om saken: dina barn kommer aldrig någonsin att glömma dig. Du är deras mamma, och det finns ingen annan i världen som du. Du har fått det starkaste och vackraste bandet. Det kommer att vara för evigt. De små händerna som du håller kommer att vara samma som håller dig när du behöver dem som mest. Det är en kärlek som bara mammor förstår.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.