5 enkla frisyrer för flickor

5 enkla frisyrer för flickor
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 11 september, 2019

När man ska välja frisyrer för flickor är det viktigt att hitta något som är lätt att göra, men som samtidigt inte ser rufsigt eller ovårdat ut. Hästsvansar och flätor är till exempel bra alternativ, men vad kan man göra för att de ska bli lite extra fina?

Har du slut på idéer? Då kanske vi kan hjälpa!

Fem enkla frisyrer för flickor

Dekorerad låg hästsvans

frisyrer för flickor: mamma borstar håret på dotter
Den här frisyren börjar med en normal hästsvans, 3 eller 4 centimeter under nacken. Det speciella med den är att den är dekorerad med håret självt.

På vilket sätt? Det är enkelt: innan du gör hästsvansen separerar du helt enkelt en liten sektion av håret på höger och vänster sida av huvudet. Gör sedan en hästsvans som vanligt. Säkra den med ett elastiskt gummiband.

Därefter väver du in de sektioner som du utelämnade från hästsvansen ovanpå hårsnodden. De ska forma ett slags “x” runt hästsvansen. Säkra slutligen allt med en hårnål eller ytterligare ett litet gummiband under hästsvansen.

Dekorerad hög hästsvans

Det här är också en väldigt enkel frisyr att göra. Börja med att borsta håret bakåt, så att det dras åt hårt.

Gör sedan en hästsvans och fäst med ett elastiskt gummiband, helst högt upp på huvudet. Detta visar bättre upp knuten.

Ta sedan lite hår från undersidan av hästsvansen (delen nära huvudet) och snurra runt gummibandet. Säkra slutligen håret med en hårnål.

En vacker knut

Det här är en bekväm frisyr som samtidigt tar hand om håret. På engelska kallar man den för “cotton candy bun”. Den är perfekt när man behöver röra på sig mycket, till exempel när man spelar fotboll eller dansar. Eftersom den sitter fast ordentligt lossnar inte håret.

Det första steget är att sätta upp en hög hästsvans och säkra den med en hårsnodd. Borsta därefter hästsvansen åt ena sidan och framåt, så att håret täcker pannan.

Börja sedan linda håret runt hästsvansen och säkra det med tre eller fyra hårnålar. Det kommer att se ut som en boll på toppen av huvudet.

Du kan också prova en variation på en vanlig knut, om flickan har mycket långt hår. Då använder du dig av en fläta istället för att göra en hästsvans, för att bilda knuten. Linda flätan runt sig själv och säkra med en hårnål.

kvinna flätar håret


Inbakad fläta

Det här är en väldigt bekväm frisyr eftersom den inte lätt lossnar. Flickan kan leka och röra sig som barn ska och frisyren håller sig fin utan problem. Inbakade flätor kan göras med hela eller delar av håret. Normalt är det bara en del.

Det första steget är att borsta hela håret, så att det dras åt hårt. Separera sedan den övre delen, från pannan till toppen av huvudet. Dela upp de här sektionen i tre delar och börja fläta det.

Allteftersom du flätar plockar du upp nya segment av hår från sidorna och lägger till dem i flätan. Det betyder att den första lilla flätan blir till en större fläta.

En annan variant är att du kan fläta håret fram till öronen, avsluta flätan och lämna resten av håret löst. Eller så kan du fläta hela håret. När du har fått in hela håret i flätan fortsätter du bara fläta tills du har nått önskad längd. Fäst till sist flätan med ett gummiband.

Ihoprullad fläta

rund fläta

Den här frisyren fungerar bara för flickor med långt hår. Den är bäst för speciella högtider, eftersom den är lite för komplicerad för att göras varje dag.

Det är en låg fläta, så frisyren börjar vid nacken. Gör en lång fläta, men se till att den har en liten svans längst ner där du fäster den med en hårsnodd. Dela “svansen” på två så att delarna sticker ut åt sidorna.

Rulla upp flätan mot nacken. Fäst den med hårnålar, men se till att de två svansdelarna sticker ut åt sidorna.

Dela upp vänster svans i 3 eller 4 delar, och gör en ögla med varje i riktning mot huvudet. Fäst med hårnål. Gör samma sak på andra sidan, och vips har du en ihoprullad fläta!

Vi hoppas att du och din dotter kommer att tycka om dessa vackra men enkla frisyrer för flickor!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.