4 romantiska romaner av Nicholas Sparks

Här tipsar vi om en samling av olika böcker av Nicholas Sparks. Du kommer säkert att tycka om dessa vackert skrivna romantiska romaner.
4 romantiska romaner av Nicholas Sparks

Senaste uppdateringen: 07 oktober, 2021

Att läsa är ett av de bästa sätten att tänka på saker och njuta av tiden du tillbringar hemma. Därför vill vi föreslå fyra romantiska romaner av Nicholas Sparks som du kan njuta av.

Romaner har förmågan att föra oss bort till en annan tid och plats och uppleva fantastiska saker och känslor genom andras ögon. Finns det något bättre än att fördjupa sig i en fängslande kärlekshistoria? Och förresten, om du har en äldre tonåring hemma kan ni passa på att läsa dessa böcker tillsammans!

Du kanske inte känner igen den här författarens namn, men vi slår vad om att du har hört talas om filmer som Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta och A Walk to Remember. Båda dessa filmer, och många andra du förmodligen har sett eller hört om, är baserade på böcker av Nicholas Sparks.

Faktum är att Nicholas Sparks hittills har skrivit totalt 81 böcker, vilket gör honom till en av de mest produktiva författarna inom romantikgenren. Du har uppenbarligen många alternativ att välja mellan, men för att göra det enklare är här en lista över några av våra favoriter.

Romantik är att tänka på din älskade när du borde tänka på något annat.
– Nicholas Sparks –

Romantiska romaner av Nicholas Sparks

Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta (The Notebook)

Det här är ett av de mest kända verken av Nicholas Sparks, liksom dess filmatisering under 2004. Sparks skrev denna förtjusande kärlekshistoria 1996. Det var den första boken han publicerade och den tredje boken han skrev.

Vi kan nog utgå ifrån att Nicholas Sparks, vid den tiden, inte hade en aning om den framgång som boken skulle ha.

 

romantiska romaner: par skrattar
© New Line Cinema

”Jag är inget särskilt, det är jag säker på. Jag är en vanlig man med vanliga tankar och jag har levt ett vanligt liv. Det kommer inte att finnas några monument tillägnade mig och mitt namn kommer snart att glömmas bort, men jag har älskat en annan av hela mitt hjärta och själ, och för mig har det alltid varit tillräckligt.”
– Nicholas Sparks, Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta

Boken berör teman som krig, Alzheimers sjukdom, den första kärleken, olika sociala klasser och mycket mer, som allt vävs samman i denna magnifika berättelse. Du kommer ha svårt att lägga ner den här boken – vi är säkra på det!

Undrens tid (A Walk to Remember)

Tre år efter att Dagboken blev publicerad gav Nicholas ut sitt andra verk, Undrens tid – ännu en stor framgång. Precis som den första berättar den här romanen också en mäktig kärlekshistoria. Men här är bokens största teman vänskap, religion, obotlig sjukdom och huvudpersonernas personligheter.

Dear John

Polära motsatser, kärlek på distans, sociala skillnader, familjekonflikter… Alla dessa teman kommer samman i romanen Dear John, en av Nicholas Sparks böcker som ännu inte har blivit översatt till svenska. Däremot är det många av oss som har sett och älskat filmanpassningen som kom 2010.

Slutet på berättelsen, som alltid, kommer att hålla dig på helspänn. Huvudpersonen måste bestämma vilken slags kärlek han vill ha i sitt liv och vilken han måste lämna bakom sig: kärleken till en kvinna eller kärleken till ett land.

Böcker för ungdomar

Med varje andetag

Det här är en gripande berättelse där ödet och kärleken är på kollisionskurs. Den berättar om hemligheter och sorg, om kärlek och längtan, om drömmar och hopp.

Även om den här boken också anses vara en romantisk roman är temat lite annorlunda. Kärlek är fortfarande en central idé, men den här gången handlar det om kärleken mellan vuxna snarare än ungdomar.

Dessutom innehåller romanen intriger som ett centralt tema i berättelsen. Huvudpersonen har en mörk hemlighet från sitt förflutna som hon vill dölja till varje pris. Kombinationen av romantik och spänning kommer att hålla dig fängslad från första sidan.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.