Disney firade 90 år med Musse Pigg!

Vem har inte någon gång i sitt liv haft ett äventyr med Musse Pigg? Under 2018 och 2019 fick du chansen att följa med när Disney firade den ikoniska karaktärens 90-årsdag.
Disney firade 90 år med Musse Pigg!
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 12 mars, 2019

Musse Pigg är en av de mest populära karaktärerna genom alla tider. Han har varit stjärnan i många TV-serier och har dykt upp på otaliga produkter. Det är därför som Disney slog på stort för att fira 90 år med den här klassiska tecknade ikonen.

För att fira Musse Piggs födelsedag genomförde företaget en fest fylld med jubel, färg och roligheter. I den här artikeln tar vi upp några av de detaljer som rör den här magnifika milstolpen.

Fira 90 år med Musse Pigg

Musse Pigg har varit en central del av The Walt Disney Company sedan han gjorde sin debut på filmduken den 18:e november 1928 med Musse Pigg som Ångbåtskalle . Han gick vidare till att bli en världsomspännande ikon, och var den första animerade karaktären som fick en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Med ett firande som passar hans legendariska status så har de här festligheterna, som har löpt igenom hela 2018 och början av 2019, varit fyllda av känslor och evenemang.

Evenemangen som firade 90 år med Musse Pigg inkluderade:

En interaktiv konstutställning

Den sanna originalutställningen hyllade Musse Pigg samtidigt som barn och vuxna kunde ta del av karaktärens liv från början och fram till dagens datum.

Utställningen innehöll originalskulpturer från kända internationella konstnärer, som bländade besökare med kreativa mönster baserat på den berömda musen.

Evenemanget ägde rum i New York från den 8:e november 2018 till februari 2019.

Musse Pigg styr båt

Disney-Butiker

Sedan januari 2018 har Disney-butiker erbjudit en serie med 12 dockor med begränsad upplaga, samt samlarobjekt, muggar och andra varor. Alla saker syftar till att fira de ögonblick som vi har delat med Musse.

Dessutom presenterade Disneys publiceringsförlag mer än 30 titlar för att fira milstolpen. Dessa inkluderar böcker och serier bland många andra produkter.

Disneyparker

Den 18:e november firade Disney-temaparker runt om i världen årsdagen med några av musens signaturprodukter, samt gav speciella möjligheter att ta bilder och fotografier med karaktären.

I flera månader ställde nöjesparkerna till fester till ära av den berömda ikonen. Evenemangen ägde rum mellan slutet av 2018 och början av 2019.

Den här musen har blivit en världsomspännande ikon, och var den första animerade karaktären att få en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Officiella Disney Fan Club Events

I anslutning till Disneys animeringsstudior presenterades ett nytt porträtt av Musse. Detta kom att göra sin debut i den officiella fanklubben. Konstnären som fick äran att måla det officiella porträttet var den berömda målaren Mark Henn.

Den 23:e november 2018 presenterades det vid ett evenemang med titeln “Destination D: Celebrating Mickey Mouse“.

Evenemanget var fyllt med roliga presentationer, intervjuer och underhållning, och hölls på Walt Disney Resort. Medlemmar i guldkategorin fick också 23 speciella gåvor från musen själv.

Disney Channel

Disney Channel firade också Musses 90-årsdag med debuten av den femte säsongen av sina Musse Pigg-kortfilmer.

Under slutet av 2018 sände även kanalen ett sju minuters specialprogram om den ikoniska musens födelsedag.

I november hade ABC en fest med filmstjärnor och musikaliska föreställningar till ära av denna ikon. Denna speciella sändning sändes i hela Latinamerika på Disney Channel, liksom på företagets digitala plattformar.

Disney on ice

Disney on Ice och Mickey is Art

Disney on Ice hyllade också företagets stjärna med speciella födelsedagsshower. Dessa ägde rum i Europa, Afrika, Latinamerika, Mellanöstern och USA.

Under tiden höll 38 konst- och designskolor i Frankrike en speciell tävling som hette “Mickey Is Art“. I tävlingen fick studenterna tillverka konstverk inspirerade av den älskade musen.

Deltog du och dina barn i firandet av Musse Pigg? Vilket evenemang var er favorit?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.