Börja sprida lycka med välgörenhetsgåvor!

Välgörenhetsgåvor har blivit ett mycket originellt sätt att överraska de människor vi älskar mest. Samtidigt gynnar vi organisationer som behöver stöd.
Börja sprida lycka med välgörenhetsgåvor!

Senaste uppdateringen: 16 juni, 2021

Vi älskar att överraska personer vi tycker om vid speciella tillfällen. Det är roligt att ge gåvor som gör andra glada och som visar hur mycket de betyder för oss. Men vad sägs om att bidra till en god sak samtidigt? Det råder inga tvivel om saken, att sprida lycka är välgörenhetsgåvor en riktigt bra idé.

Dessa gåvor ger inte bara glädje till våra närstående, vi bidrar dessutom till att hjälpa organisationer som behöver det mest. Att sprida lycka med välgörenhetsgåvor är att samtidigt bidra till någon god sak eller helt enkelt att göra planeten till en bättre plats. Läs vidare för att få lite tips om idéer för gåvor som verkligen kan göra skillnad.

Varför ska man ge välgörenhetsgåvor?

Varför ska man ge välgörenhetsgåvor?

Du kanske vill överraska någon, eller fira något, eller bemärka ett betydelsefullt datumnär du ger någon en gåva är det framför allt för att du vill att den andra personen ska känna sig speciell.

Men när vi väljer att sprida vår lycka med välgörenhetsgåvor, så förutom att vi gör mottagaren glad, bidrar vi också till någon sak som är viktig för oss. Detta kan vara att stödja kvinnor, hjälpa miljön, bidra till sjukdomsforskning, ge tillgång till utbildning för utsatta barn och många andra viktiga saker.

När vi köper vår gåva, blir de pengar vi betalar en finansieringskälla för att stödja samhällen och projekt som behöver lite extra hjälp. Därför har välgörenhetsgåvor blivit ett mycket speciellt och unikt alternativ som är bra att komma ihåg när vi vill överraska våra nära och kära.

Så kika lite på våra idéer nedan, du kommer säkert att du hittar någon sak som du vill stödja.

Idéer för att sprida lycka med välgörenhetsgåvor

För de små

Coconut Water Network ägnar sig åt internationellt samarbete, medvetenhet och utbildning för utveckling i Madagaskar, Kambodja och Spanien. De arbetar inom tre grundläggande områden: utbildning, hälsa och miljö, och utför sitt arbete genom olika projekt i dessa tre länder.

Om du går in på deras onlinebutik kan du hitta många välgörenhetsgåvor som passar alla. Vi har valt ut några som särskilt fångade vår uppmärksamhet:

  • Plåtcyklar. Dessa är vackra små dekorationscyklar som är tillverkade av madagaskiska hantverkare från återvunna aluminiumburkar.
  • Återvunna bollar. Denna boll gör sitt för att hjälpa till att skydda miljön – den är tillverkad av rep och återanvända plastpåsar. Viktigast av allt, det stöder många missgynnade kvinnor.
  • Broderade börsar. Handbroderikonsten är utbredd bland Madagaskars kvinnor. De använder sin talang främst för att dekorera kläder, lakan och handdukar. Det mesta av materialet som används är av lokalt ursprung.

Sprid lycka till mamma med välgörenhetsgåvor

Du har säkert hört talas om Amnesty International, en organisation som försvarar människors rättigheter över hela världen. På deras hemsida kan du hitta många sätt att samarbeta och det finns också många artiklar till försäljning. Vi har valt ut ett par artiklar för att ge dig en smakprov på vad som erbjuds i Sverige:

  • Tygkasse. Bland annat en med trycket “Making noise since 1961”. Tillverkad i hållbart material med hänsynsfull produktion. Perfekt för gymmet, shopping eller stranden.
  • Aktivistiska t-shirts. De finns med olika motiv och färger samt storlekar.
Du kan sprida lycka till din mama med välgörenhetsgåvor

För hemmet

Det finns många onlinebutiker i olika länder för djurälskare världen över. Vi har valt att tipsa om en stiftelse som har sitt ursprung i Spanien – Foundation for Advice and Action in Defense of Animals (FAADA).

Deras syfte är att säkerställa djurens rättigheter och de försöker göra det på sociala, rättsliga och pedagogiska sätt. Ett litet urval fån deras fina välgörenhetsgåvor är följande:

  • Muggar med tryck. Muggarna i deras webbutik har vackra exklusiva tryck som är designade av Roger Olmos. Här finns riktigt unika muggar med olika djurbilder, trevliga att dricka te eller kaffe ut samtidigt som du hjälper djur i nöd.
  • Förkläden. Om du vill ge en gåva till någon som gillar att laga mat, kommer du säkert att gilla dessa roliga förkläden som finns med samma tryck som muggarna.
Som du ser från vårt lilla urval så finns det många olika organisationer att välja mellan när du vill sprida lycka med välgörenhetsgåvor. Denna typ av gåvor är en unik idé när du vill överraska någon vän eller annan närstående. När du ger välgörenhetsgåvor för att visa dina vänner hur mycket de betyder för dig, gör du på samma gång en liknande gest mot behövande människor eller djur runt om i världen.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.