Hur man gör en trehjuling av blöjor

Visste du att man kan göra en trehjuling av blöjor? Vi förklarar hur i artikeln nedan.
Hur man gör en trehjuling av blöjor

Senaste uppdateringen: 13 februari, 2020

En trehjuling av blöjor är ett intressant sätt att välkomna en ny bebis. Det är en ekonomisk, personlig och mycket originell gåva.

Så om du vill göra en speciell gåva för att fira ankomsten av en ny bebis kan du prova detta kreativa alternativ och göra en trehjuling av blöjor.

Det kan verka svårt, men det är det inte. Följ bara dessa enkla steg!

Gör en trehjuling av blöjor

trehjuling med blöjor

Material

  • 1 nappflaska
  • 1 par strumpor
  • 2 till 4 gummiband
  • 2 babyfiltar
  • 2 haklappar
  • 72 blöjor
  • En tårtform
  • 1 tom hushållsrulle
  • Dubbelsidig tejp
  • Dekorativa band (valfritt)

Så här gör du:

1. Gör hjulen

Till att börja med gör du trehjulingens hjul. Lägg först 24 blöjor i kakformen. Justera blöjornas kanter för att skapa en jämn spiral. Stick hushållsrullen mitt i spiralen som en markör.

Sätt sedan ett gummiband runt spiralen för att hålla det samman bättre. Upprepa denna process två gånger till tills du har tre hjul totalt. Placera emellertid inte röret i mitten på de andra två spiralerna.

2. Fäst hjulen

Bind ett band runt varje hjul för att täcka över gummibandet. Fäst ändarna på bandet med lite klister. Se till att du bara limmar bandet, inte blöjorna. Stick hushållsrullen genom hålet på ett av hjulen.

Tänk på att du måste koppla ihop de två bakhjulen. För att göra det, skjut hjulen till de yttre ändarna av rullen så att ändarna är dolda inuti hjulen. Sätt det tredje hjulet i utrymmet mellan bakhjulen.

3. Bind fast hjulen

Ta en babyfilt och vik den diagonalt. Rulla den därefter till en rulle. Dra filten genom hushållsrullen och sedan genom framhjulet så att de tre hjulen sitter fast. Bind ihop ändarna på filten med ett gummiband.

4. Gör sadeln

Linda 4 till blöjor runt detta och säkra rullen med ett gummiband. Täck gummibandet med ett band och sätt rullen mellan de två bakhjulen med bandet vertikalt. Ta en nappflaska och lägg den på sätet.

5. Gör framsidan

Nu är det dags att skapa framdelen. För att göra det, lägg till en andra nappflaska i överdelen av framhjulet och en nappflaska på toppen med toppen vänd bakåt. Detta kommer att bli lyktor.

6. Gör styret

Ta den andra babyfilten och vik den på hälften diagonalt. Börja från en punkt, vrid den till en rörform och sätt gummiband i båda ändar och på mitten för att hålla ihop röret så att den inte snurrar upp.

Dra filten genom hålet i framhjulet tills det finns lika mycket filt på båda sidor av hjulet.

Dra sedan ihop ändarna och säkra dem över den övre flaskan med ett gummiband. Justera änden på filten till en 45 graders vinkel så att den ser ut som ett styre. Till sist sätter du på strumporna på ändarna som handtag.

trehjuling med blöjor

7. Detaljer

Nu är det dags att lägga till de sista detaljerna. Fäst haklapparna så att de dekorerar framsidan och sadeln. Du kan sätta ett gosedjur på toppen. Om du vill kan du använda dubbelsidig tejp för att fästa gosedjurets händer på styret. På samma sätt kan du fylla hålen i handduksröret med fler babystrumpor.

Som du kan se är det inte så svårt att göra en trehjuling av blöjor. Du behöver bara ha rätt material. Det kommer att bli en mycket uppskattad present!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.