Små hjältar som kämpar mot barncancer

Små hjältar som kämpar mot barncancer

Senaste uppdateringen: 28 mars, 2018

Det finns superhjältar som bär motstånd som sin mantel, som med sin styrka kämpar varje dag mot barncancer. Modiga och starka barn som tillsammans med sina familjer leder kampen mot sjukdomen. 

Superhjältarna ifråga är små i storleken, men de har stora hjärtan och oändligt med mod och hopp. Den 15 februari är det internationella barncancerdagen – då hyllar vi dem med våra ord.

Modiga barn med tappra ansikten

Det finns många små superhjältar; de är modiga själar som kämpar mot barncancer, stöttade av sin familj och sina vänner. Barn som en dag utan förvarning drabbades av denna hemska sjukdom och som tvingas skydda sig emot den med styrka och mod.

De små superhjältarna är oskyldiga barn, bångstyriga, otåliga, lugna, lekfulla och övermodiga… De är trots allt barn. Var och en med sin egen personlighet och sina egna karaktärsdrag, olika och unika, men med ett gemensamt mål: att vinna kampen över cancern. 

kampen mot barncancer

Dessa små superhjältar kämpar för morgondagen varje dag med ett leende när allt stormar. När man ser dem kan man se i deras ögon hur hoppet lyser starkare än rädslan, även om rädslan ibland bubblar upp till ytan.

Det är i dessa stunder som föräldrar, familjemedlemmar och vänner tar fram penseln och målar deras gråa himmel med en annan färg, där stormen inte syns. Och tillsammans flyger de iväg.

Men det finns stunder då det gråa är oundvikligt och de små superhjältarna måste lära sig att leva med den färgen. En färg som slutligen färgar dem i guld, som de klara stjärnorna i himmelen som skiner på oss varje dag, och guidar de små superhjältarna som kämpar vidare.

De små superhjältarna må vara små i storleken, men de är stora i hjärta och mod, för varje dag måste de slåss mot smärta, rädsla och osäkerhet. 

Barnkrigare och stöd

De små superhjältarnas leenden påminner oss att deras kamp är konstant och envis, men också att vårt stöd är ett välbehövligt skydd mot svårigheterna. 

Det kärleksfulla skyddet är hopsytt med garn av kramar och villkorslöst stöd som ger styrka i kampen. Så om de flackar i sin spänstighet får barnet ny näring av allt som familj, vänner, vårdgivare och organisationer bidrar med.

gå med i kampen mot barncancer

Dessa små superhjältar är huvudpersonerna i sina egna sagor, men vi får inte glömma att vi kan hjälpa till. Med en puss, ett stödjande ord, ett leende, en kram, deltagande i behandlingsprocessen eller en investering i forskningen.

Allting spelar roll, från den allra minsta gesten till de stora detaljerna och resurserna. För superhjältarna är det viktigt att alla vinner kampen.

Vårt uppdrag: att följa dem, älska dem och ge dem styrka att minnas att de ofta är starkare än vad de tror. Det är inte är lätt att vara en superhjälte, men kampen är så stor att den inte går obemärkt förbi. Superhjältarnas storhet är anmärkningsvärd för att barncancer kräver mod, och mycket av det. De är tappra, motståndskraftiga barn.

Vi är enade

I år har många barn runt om i världen höjt sina röster i stöd till alla de superhjältar som slåss i kampen mot barncancer, tack vare International Confederation of Childhood Cancers initiativ i form av en omsorgsfull sång av Christophe Beck, som skrev musiken till Frost. Sången heter “We are one”, som översatt till svenska blir “Vi är enade”. 

Refrängen går såhär:

“Vi är unga, vi är starka. 

Och vi vill sjunga tillsammans

Sjung med oss

Enade reser vi oss

Vi kommer inte att sluta kämpa

Förrän natten viker sig för solen.”

Låten “We are one” är en symbol för stöd, där känslor av kärlek och stöd blivit tonsatta och delade. En fin gest som hjälper oss förstå att kampen är delad och att vårt stöd ger skydd åt de små superhjältarna. Det ger dem styrka och nya möjligheter, och bidrar till den fortsatta kampen som är allas.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.