Kommer han att bli en bra pappa?

Kommer han att bli en bra pappa?
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 19 april, 2019

Ofta när kvinnor känner att de har hittat den idealiska mannen så börjar de, några månader in i förhållandet, att titta på honom med blicken på framtiden. De tenderar att fantisera och drömma för att observera om mannen uppfyller kraven för att bli en bra pappa.

Naturligtvis vet du aldrig till 100% vad som kommer att ske. Men vissa kriterier som kommer att nämnas nedan kan tillämpas för att utvärdera om en man är på rätt väg. Vi hoppas att han blir den goda fadern som du vill att han ska vara.

Din partner kommer att bli en bra pappa om…

Han vet hur man uttrycker sina känslor

Han verkar inte rädd och skäms inte för att säga att han älskar dig. Om han visar upp sig som den han är, oavsett om det är bra eller dåligt, har du inga problem. Han kan klargöra vad han vill och inte vill ha.

Som ett par kan ni fatta beslut tillsammans genom att prata om saker. Dessutom är det en förhandsvisning av den kärlek som han kommer att visa för sina barn.

Han bryr sig om sin partner

Han är medveten om allt som händer i dagsläget. En man som verkligen bryr sig kan komma till den punkt där han kommer ihåg att ett tandläkarbesök är något som är viktigt för henne.

Han tolererar sådant som nycker eller humörsvängningar hos sin kvinna. Han skämmer bort henne, han lämnar inte hennes sida förrän hon har det bra. Och sist men inte minst gör han allt som behövs för att få henne glad och leende.

Han lägger märke till detaljer

Inte alla män är bra på att göra detta, men några av dem kan notera och lägga märke till detaljer. Till exempel när hon har ett armband som hon just köpt eller nya skor. Allt som denna man ser hos sin partner som är annorlunda noterar han omedelbart.

Han är självständig och kan ta hand om sig själv

Han vet inte bara hur han ska behandla henne som en drottning, sköta om hemmet och ta hand om sina egna saker. Vidare är han en bra kock, kan städa och ta hand om sina älskade. Och inte behöver han ringa sin mamma för att kunna fatta beslut.

Man gosar med bebis


Han har den goda humorn som en bra pappa har

Han älskar att skoja och busa så att han lockar henne till skratt och får henne att känna sig lycklig. Det ger honom tillfredsställelse att se hennes leende.

Han är en bra kock

Det är roligt att laga mat som ett par. Han kan dock göra det lite extra för henne genom att laga en god, romantisk middag på en fredagskväll eller en härlig lunch på söndagen.

Det skulle vara skönt att komma hem från jobbet, trött och sliten, och kunna låta din man ta hand om middagen. Att visa att han kan laga mat bra och med mycket kärlek kan ge honom många poäng.

Han har förmågan att ta ansvar som en bra pappa

För det enkla faktum att vara i ett parförhållande så måste det antas att han redan har antagit vissa ansvarsområden. Han har för vana att tillhandahålla mer förklaringar och lägga mer tid på andra saker av mindre betydelse.

Det är viktigt att veta att dessa saker måste komma från honom. Relationen är en del av hans ansvar med allt som det innebär. Han måste vara bekväm med det.

Han gillar barn

Man tittar på sovande bebis

Vi märker att när han ser en bebis så ler han ömt. Han gillar att leka med sina syskonbarn och kusinbarn. Det här är en bra indikation på att han kommer att bli en lycklig, lekfull far.

Han tänker på framtiden

Det är inte bara nuet. Han har formulerat några långsiktiga mål och ni kan ha gemensamma drömmar. Att ni som par planerar att fortsätta bygga på ert förhållande, lite i taget.

Ni tänker på att köpa ett större hus, skaffa ett husdjur eller till och med att skapa ett litet frö av er kärlek, ett barn.

Han är lugn i pressade situationer

Det är vanligt att kvinnan behåller lugnet. Men när hon inte har tillräckligt med tålamod så kan han hantera de situationer som inte är under kontroll. Det är ett gott tecken på att han vet hur man styr sina känslor.

Han är 100% pålitlig – en grundläggande egenskap hos en bra pappa

Det är uppenbart att förtroende är viktigt i ett förhållande. Att kunna lita på varandra i alla lägen är mycket värdefullt. När ett bakslag sker så kommer han inte att tveka att vara där för dig.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.