Jag drömmer om att ha min prinsessa i min famn

Jag drömmer om att ha min prinsessa i min famn
María José Roldán

Granskad och godkänd av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Jag kan inte låta bli att undra hur min lilla prinsessa kommer att bli. När jag fick reda på att du skulle bli en flicka blev jag så glad. 

Nu, varje kväll innan jag somnar, tänker jag på dig. Jag ser formen på ditt ansikte, din näsa och dina läppar. Jag längtar efter att få reda på om ditt hår kommer att bli mörkt eller blont; om du kommer att få mina ögon eller din pappas.

När jag går in i en affär och ser barnkläder, föreställer jag mig hur de skulle se ut på dig. Jag antar att det är normalt att tänka på dig ständigt eftersom jag är din blivande mamma.

Jag älskar att känna dina rörelser och att veta att du är där, levande, väntande, precis som jag. Väntande på det ögonblick när vi äntligen ska träffas. 

Varje kväll pratar jag med dig och smeker dig. Jag vet att du kan höra mig, och att du förstår. Jag vet att du känner på samma sätt.

Du har redan visat mig att du är lycklig när jag är det. När jag äter någonting som du gillar, dansar du inne i mig.

Jag räknar ner dagarna tills jag får se dig. Jag trodde inte det var möjligt att känna något så ofantligt starkt, så nobelt och obeskrivbart.

Min prinsessa, du är mitt livs kärlek. Ingen kommer någonsin älska dig mer än jag. Även om livet kommer att försöka separera oss vet jag att vi alltid kommer att vara förbundna av ett osynligt band.

Jag vill ha dig här hos mig, på utsidan. Jag vill vagga dig i min famn och hålla dig mot mitt bröst.

Jag kommer att göra allt jag kan för att nära dig med den mjölk jag producerar till dig i mina bröst. Och för att hjälpa mig att göra det, går jag på alla möjliga kurser. Jag läser omättligt och tar in all den information som kan hjälpa mig att utföra denna underbara uppgift.

Jag kan inte bärga mig tills jag får träffa dig, min prinsessa

Lycklig mamma med bebis

Jag vill att du ska ha det vackraste namnet i världen, för du är min prinsessa. Jag längtar efter att få känna din doft och din värme.

Jag vill höra din röst, kamma ditt hår, bada din kropp och leka med dig. 

Jag vet att det fortfarande är långt tills dess, men jag föreställer mig dig i skolan. Jag kan se dig framför mig äta frukost hemma, hur du växer upp stark och lycklig. 

Jag lovar att jag kommer att göra allt för att denna vision ska bli verklighet, min prinsessa.

Din närvaro fyller mitt liv med hopp och glädje. Det gör att jag glömmer de ytliga saker jag brukade tänka på förut. Att vara mamma gör mig till en bättre människa. Jag är redan stolt. 

Det är därför jag är så ivrig att träffa dig. Jag vill att du ska få se allting jag gör för att ta hand om dig och för att göra dig lika lycklig som du gör mig.  

En förälder är inte någon som ger liv; det vore för enkelt. En förälder är någon som ger kärlek.

–Denis Lord–

Ända sedan jag fick reda på att du var här, i min livmoder, har du fyllt mina dagar med positiva känslor. Jag försöker att ta hand om mig själv på bästa sätt, eftersom jag vill ditt bästa.

Bara att veta att du växer inuti mig gör att att jag håller fast vid livet ännu starkare än förr, för att kunna visa dig alla fina saker i den här världen.

Jag vill uppfostra dig till en exceptionell kvinna, med starka värderingar och stora drömmar.

Du kommer att bli en storartad kvinna

Min krigarprinsessa

Jag är säker på att du kommer att bli en fantastisk kvinna. Även om din pappa och jag kallar dig vår prinsessa, lär vi dig också hur du ska ta itu med de problem som du kommer att möta i livet.

Varje prinsessa har en krigare inom sig. En krigare som kämpar för sina drömmar och för det hon tror på.

En krigare som bemöter sina problem och aldrig låter andra få henna att känna sig underlägsen. En krigare som jag kommer att vara stolt att kalla min dotter.

Jag har så mycket att tänka på, för att fylla denna långa väntan till dess att jag har dig vid min sida. Men jag känner redan nu att jag är knuten till dig på ett alldeles speciellt sätt.  

Du har kommit för att förvandla mitt liv till något alldeles underbart.

Du är ljuset i mitt liv, min prinsessa. Du fyller mig med det mod och den beslutsamhet jag behöver för att övervinna alla motgångar som kommer i min väg.

Därför vill jag tacka dig. Tack för att du finns i min livmoder och därmed har blivit en del av min historia. Jag älskar dig av hela mitt hjärta.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.