10 vackra flicknamn från Asturien

Flicknamn från Asturien, i norra Spanien, väljs på grund av deras enkelhet, vackra betydelser och för att de påminner om det förflutna. Om du letar efter ett namn till din dotter kan denna lista inspirera dig!
10 vackra flicknamn från Asturien
María José Roldán

Granskad och godkänd av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Skriven av Yamila Papa

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Språket i Asturien är av romanskt ursprung och en enorm kulturskatt, och det talas inte utanför regionens gränser. Men fler och fler föräldrar väljer namn från Asturien till sina döttrar. De är väldigt trevliga, fulla av mening och lätta att uttala.

Exempel på flicknamn från Asturien

Om du väntar en flicka och ännu inte har bestämt vad hon ska heta kan du ta dig en titt på följande lista. Alla namnen är ursprungligen från Asturien och du kan välja ett, även om din familj inte har något förhållande till det här gamla furstendömet.

1. April

Det är inte ursprungligen från Asturien, men det används mycket i denna region och i hela Spanien (det är ett av de mest populära flicknamnen där). Det kommer från latinet och refererar till årets fjärde månad, men det ger också associationer till bilder av blommor, vår, återfödelse, soliga dagar, friskhet, glädje och natur. Det är inte nödvändigt för din dotter att vara född just i april för att välja detta vackra namn till henne.

2. Adelina

Detta är ett av de vackraste och sötaste namnen med asturiskt ursprung för flickor. Det betyder “den generösa och ädla” och är lämpligt för kvinnor som är oberoende, starka, ledande och mycket krävande. Samtidigt är Adelina lojal, rastlös och gör allt hon kan för att nå sina mål.

3. Agada

I Asturien är det också känt som Agueda och betyder “god”. Enligt populärkulturen hör detta namn till kärleksfulla, känsliga, emotionella, lugna, söta och fantasifulla kvinnor. Utan tvekan är detta fina karaktärsdrag, så Agada är ett vackert namn.

Flicka med solglasögon

4. Aida

Även om det här namnet har arabiskt ursprung och vi associerar det till Verdis opera, är sanningen att det har använts i asturiska kulturen långt tillbaka i historien. Det betyder “den som kommer tillbaka”.

5. Anxelica

Det är den asturiska versionen av Angelica, ett namn som kan översättas som “relaterat till änglar”. Det här namnet är helt rätt för kvinnor som är perfektionister, grundliga, intelligenta, emotionella och även framträdande tänkare. Anxelica är ett passionerat namn, och samtidigt ömt och tillgivet.

6. Arabela

Detta är ett annat namn från Asturien för flickor som har använts mycket under de senaste åren. På spanska är det Anabel.

Det betyder “den perfekta guden har medkänsla” och det är därför det används för omtänksamma kvinnor, villiga att hjälpa och kvinnor som man kan lita på vad som än händer. Arabela är också en flicka som är lite mystisk, väldigt nyfiken och lite envis, som kan bli auktoritär och självcentrerad.

Flicknamn från Asturien är väldigt trevliga, fulla av mening och lätta att uttala. De är idealiska för en liten tjej som hela familjen kommer att älska.

7. Ayalga

Dess översättning är “gömd skatt” eftersom det härleds från legenderna till de vackra och unga nymferna som var dedikerade till att gömma guld och juveler. Ayalga är perfekt för en flicka som älskar djur och natur i allmänhet. En tjej som kommer att spendera mycket tid utomhus omgiven av blommor och växter.

8. Llara

Om du trodde att alla asturiska flicknamn började på “A” så har vi här ett bra alternativ som börjar på “L”. Llara har blivit populärt under senare tid och det antas härledas från ordet “llar” som används för att identifiera den gamla matkulturen i dessa trakter i norra Spanien.

Det är ett idealiskt namn för en intelligent, stark, välutbildad kvinna som gör vad som krävs för att försvara sin position och som tar sig an alla problem. Dessutom reflekterar detta namn konstnärliga egenskaper (speciellt i musik).

När det gäller hennes personlighet är hon en mycket sällskaplig person som älskar att prata. Hon är alltid välanpassad och lägger stor passion på vad hon gör. Hon värderar familj och vänskap högt och kan ägna sig åt karriärer inom allt från medicin till heminredning.

9. Nela

Det är relaterat till Manuela och Mela. De tre namnen betyder samma sak: “Gud är med oss.

Flicka med ryggsäck och gosedjur i naturen

10. Nicolasa

Det sista av de asturiska namnen på flickor som kom med på den här listan är faktiskt av grekiskt ursprung, men ganska populärt i Asturien med. Dess betydelse är “att övervinna folket”. Utan tvekan är det ett namn med mycket personlighet.

Oavsett vilket namn du väljer till din dotter är det mycket viktigt att ditt beslut tar hänsyn till hennes framtid och hennes relationer. Välj ett vackert namn som din dotter kan bära med stolthet och självförtroende!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.