7 spanska nationalparker och reservat som passar barn

Parker och naturområden erbjuder berikande och hälsosamma aktiviteter för barn och vuxna. Om ni planerar en familjesemester till Spanien finns det många intressanta parker att besöka med barnen för att njuta av djur, växter och mycket mer.
7 spanska nationalparker och reservat som passar barn
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Spanien är ett underbart resmål eftersom landet är fullt av vackra platser att utforska. Det är också viktigt att uppmuntra kärleken till naturen hos barn från en tidig ålder, även när vi reser. Så här är en lista över spanska nationalparker och reservat att besöka med barn.

Det finns flera fördelar med att resa med små barn, från att lära känna nya kulturer till att se historiska platser. Att utforska dessa parker i Spanien hjälper inte bara barn att koppla av från stadens stressiga tempo, utan det låter dem också ha kul medan de ser djur, växter och historiska platser.

Nedan har vi samlat ihop några förslag på spanska nationalparker och reservat att besöka med barn så att ni njuta av dem tillsammans.

Spanska nationalparker och naturreservat att besöka med barnen

1. Guadarrama nationalpark

Guadarramas berg står alltid högst upp på listan för besökare i hela Spanien. Det här naturområdet ligger mellan Madrid och Segovia och det finns ett stort nät av vandringsleder, men även områden som passar för yngre barn.

I hela denna park hittar du lekplatser för barn med gungor och rutschkanor. Utan tvekan är detta ett utmärkt alternativ för att ta sig ut ur staden och finna friden i naturen.

Sjö och berg

2. Collados del Asón naturreservat

Om dina barn gillar djur är detta naturreservat platsen för er. Detta intressanta naturområde ligger i Jaén i Andalusien. Här kan barnen se olika däggdjur, fåglar och reptiler.

Dessutom har parken ett turisttåg som ni kan använda för att ta barnen till alla djur. Den har till och med en plats att lämna ert husdjur på medan ni besöker parken.

Det finns interaktiva sektioner där barn kan mata och klappa hjortar. Som du kan se är denna plats lika underhållande som ett zoo i staden.

3. Carrascal de la Fuente Roja naturpark

Om ni är i Valencia, är Fuente Roja naturpark ett alternativ att ha i åtanke. Om ni vill ha en familjepicknick är detta det perfekta valet. Det finns många platser med bänkar och bord i hela parken.

Det är inte bara en plats att titta på naturen. I varje sektion finns restauranger och olika rekreationsområden. Denna plats har bekvämligheter som du inte kommer att se i alla parker.

Om ni vill vandra, finns det olika leder. De blå och gula lederna är perfekta för barn eftersom de är korta. Detta naturområde är bland de bästa parkerna i Spanien att besöka med barn.

4. Timanfaya nationalpark – kanske den mest unika av alla spanska nationalparker

Denna park är också känd som Montañas del Fuego. Här får ni se ett vulkaniskt område som ni kan utforska på dromedarer. Vi rekommenderar inte att du tar med mycket små barn här eftersom det är en hel del vandring inblandad. Men de erbjuder också guidade vandringar.

Torrt landskap

5. Garrotxa naturpark

Girona har naturparken Garrotxa, ett perfekt alternativ för att knyta an till naturen. Vyerna är fantastiska. Ni kan se upp till 40 inaktiva vulkaner.

Ni kan också utforska, vandra och ha picknick i auktoriserade områden. Det enda problemet är att barnen inte får samla stenar eller växter. Utöver det är det definitivt värt besöket.

6. Los Picos de Europa naturpark

Detta är en av de största och mest kända parkerna i Spanien. Los Picos de Europa ligger mellan Asturien, León och Cantabria. Detta är den perfekta platsen för barn som älskar kyla, snö och berg.

Den bästa rutten för barn är Lagos de Covadonga. Det är barnvagnsvänligt, även om det är en bra idé att undvika mycket smala och branta stigar. Ni kan också åka linbana för några extra speciella vyer.

7. Archipiélago de Cabrera – en sann favorit bland spanska nationalparker

Om ni åker på semester till Balearerna, är detta en destination som ni inte får missa. Om era barn gillar vatten, kommer de säkert att njuta av det här. Kan du tänka dig att se delfiner från en båt? Du kan göra det här.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.