De många fördelarna med att gå på förskola
Det är viktigt för föräldrar att veta vilka fördelar som förskolan erbjuder för barn. Att gå på förskola kan vara en vacker och extraordinär upplevelse för dem.
Deras upplevelse kan förbättras om de har tillräckligt med utrymme för att springa runt och leka. Det är även viktigt att förskolan har kvalificerad personal som tar hand om barnen.
På förskolan utför barnen aktiviteter som bidrar till deras utveckling. De lär sig bland annat att relatera till andra människor. Föräldrar kommer också att ha möjligheten att skapa nya vänner med föräldrar till andra barn.
Så, vad lär sig barnen på förskolan? Vilka är fördelarna?
Fördelar med att gå på förskola
Förskolan är inte bara en plats som tar hand om ditt barn. Den kan också ha många fördelar, bland annat följande:
Fysisk utveckling
Eftersom barn mestadels leker på förskolan får de chansen att ta slut på sin energi. Genom att springa runt från ett ställe till ett annat stimulerar de sina sinnen och förbättrar sin balans.
På förskolan kan barn också upprätthålla en hälsosam kost, vila och lära sig om hygienvanor.
Lära sig om omgivningen
Förskolan kommer att vara en ny miljö för ditt barn och det är mycket gynnsamt. Barnet kommer att kunna upptäcka och utforska nya platser. Det kommer också att kunna interagera med nya objekt och människor.
Utveckling av intellektuell kapacitet
Tack vare lek, rörelse och allt material som finns på förskolan, kommer barnen att kunna utveckla sin intellektuella kapacitet.
De kommer kunna väcka sin kreativitet genom mental representation och lek. Kreativiteten gör det möjligt för dem att komma med nya idéer.
Socialisering
På förskolan lär sig barn att umgås eftersom de är i kontakt med andra människor dagligen. Kontakt med kompisar kommer att bidra till kunskap.
Fler fördelar
Här är några fler fördelar för barn med att gå på förskola:
- Deras självkänsla växer när de känner sig värdefulla och älskade.
- Förskolan hjälper dem att utveckla sin kommunikationsförmåga.
- Det hjälper dem att skapa en egen personlighet.
- Förskolan uppmuntrar till kognitiv och akademisk utveckling.
- Det gynnar affektiv utveckling eftersom de lär sig skilja på olika typer av relationer.
- Det hjälper barnen att förbereda sig för skolan.
Barn utför aktiviteter på förskolan som bidrar till deras utveckling. De lär sig att interagera med andra människor och får vänner.
Vad lär sig barn på förskolan?
Barn lär sig sagor, sånger, danser och att dela med sig med andra barn. De lär sig också att äta en hälsosam kost, lägga tillbaka leksaker efter att de har lekt klart, och att respektera andra. De får också chansen att lära sig bokstäver och siffror.
På förskolan lär sig barnen att bli självständiga, rita själva, respektera äldre och gå på toaletten själva. De lär sig även att tvätta händerna före och efter måltider, hur man äter och hur man samarbetar som ett lag.
Tips för att hitta den perfekta förskolan
Här är några aspekter du bör tänka på när du väljer förskola till ditt barn:
- Lärarna bör arbeta med barn både i grupp och individuellt.
- Lägg märke till klassrummen. Om klassrummen är inredda av barn kommer det att få dem att känna sig trygga. De kommer också att känna sig som en del av gruppen.
- Barnen ska trivas och vara glada på förskolan.
- Sagor bör läsas varje dag.
- Förskolan har lärare som förstår barnens behov.
- Det finns tillräckligt med utrymme för barnen att röra på sig ordentligt.
- Förskolan har mycket leksaker och föremål i flera färger.
- Varje lärare har cirka fem barn att ta hand om.
Att gå på förskola ger som du ser många fördelar för ditt barns utveckling. På förskolan lär sig barn mycket som kommer att vara användbart när de börjar skolan, men även under resten av livet.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Sangrador, C. O. (2011). ¿ Existen beneficios asociados a la asistencia a guardería?. Evidencias en pediatría, 7(1), 1. https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/5614100.pdf
- Ruano, A. M., Ruano, J. M., & García, M. M. La guardería. PediatríaIntegral, 110, e1. https://www.pediatriaintegral.es/wp-content/uploads/2019/xxiii02/13/n2-110e1-9_IntEsp.pdf
- Clarke-Stewart, A. (1984). Guarderías y cuidado infantil (Vol. 15). Ediciones Morata.