Generella karaktärsdrag hos millennieföräldrar

Generella karaktärsdrag hos millennieföräldrar
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 30 november, 2018

Millennieföräldrar föddes mellan 1982 och 1994. De är med andra ord en del av millenniegenerationen (även känd som Generationen Y). I följande artikel kommer vi att belysa några vanliga karaktärsdrag av deras unika kulturella identitet.

I allmänhet är millenniegenerationen eftertänksamma människor som värdesätter rätten att uttrycka sig själva. Detta är anledningen till att de lever hyperuppkopplade (realtidsuppkopplade) till internet genom flera olika sorters sociala medier.

De är också människor som har genomlevt distinkta teknologiska genombrott och upplevelser. Som ett resultat av detta är de kapabla att anpassa sig till förändringar.

De är väldigt intresserade av den senaste teknologin.

Millennieföräldrar har en tendens att vara mångsidiga och proaktiva människor. De är väl medvetna om sin sociala verklighet. Detta får dem att avvisa falsk information och passivitet.

Generella karaktärsdrag hos millennieföräldrar

Millenniemamma
 1. De föddes mellan 1982 och 1994.
 2. Många har en universitetsexamen och de flesta är väl bevandrade på det teknologiska området. Några kanske fortfarande studerar.
 3. Millenniegenerationen är intresserad av att lära sig andra språk.
 4. De är välinformerade om sina rättigheter och skyldigheter som medborgare.
 5. Många föredrar att arbeta självständigt hemifrån som frilansare. Detta tillåter dem att organisera och optimera sin tid på bästa sätt.
 6. De vet en hel del om populärkulturen och de gillar serier och filmer baserade på nutida ämnen och händelser.
 7. De är väldigt intresserade av att ta hand om sin hälsa. Millenniegenerationen utövar fysisk träning så att de kan förbli så aktiva som möjligt.
 8. Millenniegenerationen håller kontakt med sina barn genom mobiltelefoner medan de befinner sig i skolan.
 9. De interagerar med och delar med sig till sina barn genom sociala medier. Detta gäller i synnerhet när de inte befinner sig på samma plats.
 10. De räds inte att ta sig tid att vara goda föräldrar. De har kapaciteten att spendera kvalitetstid med sina barn och övriga närstående.

Fördelar med att vara millennieföräldrar

 • Millennieföräldrar värdesätter affektiva band och de vet att varje detalj räknas. De är uppmärksamma och ansvarsfulla.
 • De är inte rädda för att utforska nya horisonter. Detta ger dem mer tid att njuta av tillsammans med sina barn.
 • Eftersom de har utmärkt sinne för teknologi, är de kapabla att söka rätt på informationen de behöver. Om de till exempel behöver veta hur man lindrar sitt barns magkramp, letar de helt enkelt rätt på den informationen på nätet för att kunna hjälpa sitt barn på bästa sätt.
 • Millennieföräldrar är väldigt stilfulla. Det innebär inte nödvändigtvis att de följer modet. De gillar dock visuellt attraktiva saker och omgivningar.
 • De älskar också att ta selfies med sina barn. Detta så att de kan skapa digitala album eller dela med sig på olika sociala medier.
 • Millenniegenerationen är inte rädd för att använda applikationer såsom kalendrar eller anteckningar för att komma ihåg viktiga saker eller skriva ner en shoppinglista.
 • När deras barn gör läxor och de inte är välinformerade, söker de på nätet för att lära sig mer om ämnet. När de känner sig förberedda, hjälper de sina barn. Och självklart händer detta väldigt snabbt.
 • Många millennieföräldrar är inte rädda för att följa eller skapa nya trender. Detta är sant vad det gäller att färga sitt hår i olika färger eller mer signifikativa val, som en minimalistisk livsstil.
Mor och dotter

Rekommendationer för millennieföräldrar

Använd internet på rätt sätt. Det är speciellt viktigt för att utgöra ett gott exempel för barnen. På så sätt skyddar du deras privatliv och förebygger många andra problem.

Även om teknologin är underbar på många sätt, är det viktigt att lära sig hur man kopplar ned för att spendera tid utan mobiltelefoner och andra elektroniska enheter.

För att underlätta den här nedkopplingen är brädspel starkt rekommenderat tillsammans med andra aktiviteter som inte kräver användande av teknologi.

Millennieföräldrar gillar att dela med sig av sina erfarenheter i forum, personliga bloggar och andra plattformar. De letar vanligtvis efter någonting nytt, att dela råd, anekdoter och erfarenheter.

Detta utbyte och sökande efter information kan vara ett väldigt användbart verktyg, men det kan också vara förvirrande och överväldigande.

Detta är anledningen till att det är så viktigt att bedöma kvaliteten av innehållet och bekräfta giltigheten av informationen genom att söka efter olika källor.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.