Pappersloppor hjälper barn att uttrycka sina känslor
Pappersloppor är ett smart sätt att hjälpa barn att uttrycka vad de känner genom att leka med origami. De lär barnen att namnge sina känslor, samt det låter er tillbringa kvalitetstid tillsammans som familj.
Vill du lära dig mer om hur du kan hjälpa dem att bli mer självsäkra medan ni har kul ihop?
Barn och deras känslor
Ibland kanske du frågar dina barn om hur deras dag har varit och allt du får till svar är ett korthugget “bra” eller en tvetydig gest. Det kan inte vara så lätt för dem att sätta ord på sina känslor, än mindre förklara med ord vad de kände i skolan.
För att hjälpa dig ger vi dig en bra lösning: Pappersloppor för känslor.
Pappersloppan är ett klassiskt origami-spel som har funnits i generationer, men nu har vi gjort den lite annorlunda. Den har nämligen utmärkt de 8 grundläggande känslorna och en inbjudan att förklara situationer där du kan känna på ett visst sätt.
Sanningen är att pappersloppor för känslor kan vara användbara för flera av oss i familj. Om barnen är mycket små kan du rita ansikten som representerar olika känslor.
Om de är äldre kan du namnge dem och ge praktiska exempel. Nyckeln är att koppla samman symbolerna med vad de känner.
Hur man spelar med pappersloppor för känslor
För det första är det viktigt att klargöra att det inte finns några bra eller dåliga känslor. De är alla giltiga eftersom vi är mänskliga, och vi upplever alla dem någon gång i våra liv.
Målet med detta spel är att lära barnen att hantera sina känslor. Det är viktigt att lära dem att inte avvisa eller undvika någon av dessa känslor, och därför är det viktigt att känna till dem.
Om du inte kommer ihåg hur man gör en, hjälper vi dig här. Du behöver bara ett pappersark. Dessutom kan du göra dem med dina barn så att de kan börja lära sig origami:
- Skär papperet i en fyrkant.
- Vik papperet så att det högra hörnet möter det vänstra och det vänstra hörnet möter det högra.
- Vik nu ner varje hörn mot mitten. Vänd sedan på papperet.
- Vik igen hörnen mot mitten.
- Skriv siffrorna 1-8 i varje triangel och lägg till en bild av varje känsla på insidan.
- Vik slutligen papperet på hälften och för sidorna samman.
- Sätt in fingrarna och spelet kan börja!
Grundläggande känslor
På Instructables.com kan du hitta nedladdningsbara instruktioner gratis som PDF. Med steg-för-steg-instruktioner kan du hjälpa dina barn att identifiera var och en av dessa känslor, samt ge dem en bild som representerar känslan samt ett exempel. Det är ett bra verktyg för att arbeta med dina barn hemma eller i skolan.
Detta hjälper ditt barns grundläggande emotionella utbildning. Genom dessa pappersloppor lär barnen sig att uttrycka sig ordentligt. Dessutom lär de sig att acceptera alla dessa känslor och förstå att det är normalt att känna dem.
Det är aldrig för tidigt att prata om känslor med dina barn så länge du pratar med dem på en nivå som är anpassad till deras ålder. Dessa pappersloppor för känslor är bara ett av de många spel och lekar där ute som du kan använda för att arbeta med känslor med dina barn.
Utforska och ha kul med hela familjen samtidigt som dina barn utvecklar sina färdigheter!
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Celdrán, J., & Ferrándiz, C. (2012). Reconocimiento de emociones en niños de educacion primaria: Eficacia de un programa educativo para reconocer emociones. Electronical Journal of Research in Educational Psychology. https://doi.org/10.2307/1126209
- Oros, L. B., & Fontana Nalesso, A. C. (2015). Niños socialmente hábiles: ¿Cuánto influyen la empatía y las emociones positivas? Interdisciplinaria. https://doi.org/10.16888/interd.2015.32.1.6
- Ramírez Lucas, A., Ferrando Prieto, M., & Sainz Gómez, M. (2015). ¿Influyen los estilos parentales y la inteligencia emocional de los padres en el desarrollo emocional de sus hijos escolarizados en 2ociclo de Educación Infantil? Acción Psicológica. https://doi.org/10.5944/ap.12.1.14314