Appar att lära sig med under loven

Om du vill att dina barn ska leka och lära sig samtidigt, läs den här artikeln. Du hittar fantastiska appar för dina barn att lära sig med under loven på ett annorlunda och roligt sätt.
Appar att lära sig med under loven
Elena Castro

Skriven och verifierad av filologen Elena Castro.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Barn förtjänar att vila under sin semester, vare sig det är på vintern eller på sommaren. Men att lära sig och studera på ett roligt sätt kan vara mycket användbart för att komma ihåg tidigare kunskap och hålla barns nyfikenhet levande. Det är därför vi presenterar utmärkta appar att lära sig med under loven på ett annorlunda sätt.

Online-resurser att lära sig med under loven

Det finns en mängd olika studiealternativ att välja mellan, så låt oss titta på några appar som barn kan använda för att ha kul medan de lär sig och befäster kunskap.

barn som har flaggor och läroböcker

Little Smart Planet

Många barn är fascinerade av rymden, så varför inte lära sig mer om den? Little Smart Planet och dess Pro-version introducerar enkla spel om matematik, språk och engelska i en fascinerande och rolig miljö. I själva verket vann den Innovations Award 2015 för bästa pedagogiska app.

Appar för att studera engelska och lingvistik

Låt oss ta en titt på språkinlärning. Skrivfärdigheter är viktiga på alla språk och om dina barn redan är bra på det i skolan kommer han eller hon att kunna bli ännu bättre.

Rolig engelska med Studycat

Lärandet bör vara ett lek. Det är därför denna resurs har 16 olika spel för barn som studerar engelska. Och om dina barn är polyglotter eller studerar andra språk kan du också ladda ner den här appen på franska, tyska och kinesiska.

Den är utformad så att barn mellan 3 och 10 år kan förbättra sin förståelse och sitt skriftliga och muntliga uttryck med hjälp av en rolig katt. Det finns 85 olika kategorier att lära sig upp till 350 ord och fraser.

ABC Handwriting Practice

Detta spel kombinerar att skriva för hand med kreativitet. Varje övning har ett kortformat med svårighetsgrader som ökar lite i taget.

Appen uppmuntrar utvecklingen av finmotorik. Kommer du ihåg skrivhäftena där du var tvungen att öva på att skriva bokstäver och ord? Detta är dess digitala version. Ett kort kan innehålla antingen stora bokstäver eller endast små bokstäver, samt en blandning av båda.

Appen utvecklar även barnens kreativitet. Många kort innehåller ritningar av saker som barn känner till och deras namn. Detta gör att de kan relatera bokstaven de ser med ett ord som innehåller den bokstaven och dess illustration.

Om du vill stärka kopplingen kan du föreslå att de använder en färg relaterad till ritningen för att gå igenom de medföljande bokstäverna.

Appar för matematik

Matematik är ibland lite svårt för barn att studera, men med dessa resurser kanske de till och med gillar det.

pojke studerar vid jordglob

Montessori Geometri

Som namnet antyder fokuserar denna app på undervisningen i geometri genom Montessori-metoden. Appen är tydlig, enkel och innehåller allt som barn i åldrarna 5 till 10 behöver.

Istället för att täcka dussintals förvirrande matematiska begrepp lär denna metod ut allt relaterat till geometri på ett kortfattat och intuitivt sätt. Varför göra ett enkelt ämne svårt?

AB Math Lite

Letar du efter en bra resurs för att studera matematik? Här har du den. Denna app har fyra svårighetsnivåer och tre olika avsnitt: övningsavsnittet, övningar och ett spel som vuxna och barn kommer att gilla.

AB Math Lite riktar sig till elever mellan 5 och 10 år. Med appen kan de öva på att lägga till, subtrahera, multiplicera och dividera på ett interaktivt sätt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.