6 av de bästa apparna för att lära dig engelska

Lär dig engelska med de här apparna! Vi går igenom hur varje app fungerar.
6 av de bästa apparna för att lära dig engelska
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 03 augusti, 2019

Vill du utnyttja din pendeltid i kollektivtrafiken bättre genom att lära dig engelska? Är att förbättra din engelska bland dina mål på årets lista? Ser ut som att det är din lyckodag idag, för här berättar vi om några av de bästa apparna som finns tillgängliga för att lära dig engelska via din smartphone.

Apparna hjälper dig att optimera din tid genom att använda ny teknik som breddar din kunskap om Shakespeares språk. Hänger du med?

Appar för att lära dig engelska

Voxy

Med den här appen får du tillgång till hjälp från folk på nätet som talar språket som modersmål, och övningar för att förbättra ditt uttal.

Voxy ger dig också tillgång till engelska tidningar så att du kan hålla dig uppdaterad om allt som händer i den engelsktalande världen.

British Council-appar

British Council har olika appar för att hjälpa de som studerar engelska. Deras appar är synonyma med kvalitet och erbjuder allt från övningar till videor och ljudklipp. Det läggs också mycket vikt på att utöka ordförrådet.

Beelingo

Alla språkappar har olika gränssnitt och undervisningssätt, så det finns alltid åtminstone en som passar för just dina behov. Beelingo-appen har mängder att erbjuda, till exempel ordböcker, ljudklipp, ordförråd och grammatikövningar, och till och med spel.

Vänner lär sig engelska tillsammans.

FunEasyLearn English

FunEasyLearn har en språkapp med mer än 6000 engelska ord i databasen, så den är perfekt för att utöka ditt vokabulär. Den kompletterar lärande med illustrationer och ljudklipp så att du kan förbättra ditt uttal.

Appen innehåller också ett system som tilldelar slumpmässiga teman och spel så att ditt lärande blir mer interaktivt och roligt. Och vet du vad det bästa är? Den behöver ingen internetanslutning!

HiNative

Om du tror att du inte har tid att lära dig engelska är den här appen som gjord för dig. Lektionerna är ungefär 10 minuter långa och du har lärare som kan hjälpa, beroende på dina framsteg.

Den enda nackdelen är att du måste betala; den är alltså inte gratis. Men den ger dig tillgång till en intressant gemenskap av inhemska användare som kan svara på dina frågor.

Cambly

Tycker du om idén att kombinera språkinlärning med att möta nya människor? Det är vad den här betalappen har gjort.

Cambly hjälper dig att kontakta engelska modersmåltalare genom videosamtal för att konversera eller öva de lektioner som appen föreslår. Den ger dig också möjlighet att skapa träningsgrupper med andra studenter.

Engelska lärare skriver på svarta tavlan.

Ett extra tips för att lära dig engelska

Förutom ovanstående appar finns det också konversationsbottar som kan hjälpa dig att öva på din engelska. Det är program med ett gränssnitt likt en messenger, med vilket du kan konversera som om det var en person.

Här är några av de chattbottar som är mest kända:

  • Virtual Talk
  • Andy
  • PonounciationBot
  • Duolingo – det har konversationsbottar, precis som Mondly
  • Langlearnbot

Med all teknik som finns blir det allt lättare att lära sig olika språk. Lär dig engelska med appar för att spara både pengar och tid. Vilken tror du passar dig bäst?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Area, M., & Adell, J. (2009). E-learning: enseñar y aprender en espacios virtuales. Tecnología Educativa. La Formación Del Profesoradi En La Era de Internet. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.enbuild.2016.04.015
  • Díaz Cintas, J. (2012). Los subtítulos y la subtitulación en la clase de lengua extranjera. Abehache.
  • Diaz-Greenberg, R., & Nevin, A. (2003). Listen to the Voices of Foreign Language Student Teachers: Implications for Foreign Language Educators. Language & Intercultural Communication. https://doi.org/10.1080/14708470308668106

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.