När jag känner mig ensam kommer jag ihåg att jag är ditt allt

När jag känner mig ensam kommer jag ihåg att jag är ditt allt
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Visst, det är sant att jag känner mig ensam ibland. Men i de ensamma stunderna har jag en vacker flyktväg. Den vägen är du, mitt hjärtas glädje.

Tanken på dig räcker för att ta mig bort från alla tunga tankar. Du har flera gånger räddat mig från vardagens gråa ok.

Det är du som räddar mig från sentimentala plågor, du som alltid kan trösta min sårade själ. När jag känner mig ensam behöver jag bara tänka på dig.

Tanken på dig injicerar liv tillbaka i mig; den sprider glädje och fyller mitt hjärta med lycka. Jag är nöjd med att jag är ditt allt.

Att veta att jag är hela din värld runt vilken ditt liv kretsar fyller mig med otrolig energi. Den får mig att känna mig otroligt modig.

Men precis som jag betyder allt för dig betyder du också allt för mig. Du är anledningen till att jag lever. Du är den som har de vackraste leendena, och som fyller mig med stolthet och beundran.

Att bara tänka på dig ger mig tillfredsställelse och ditt väsen fyller mig med lycka.

När jag känner mig ensam styr jag bara mina tankar till dig

Tecknad mamma och baby
Jag kan ibland känna mig ensam, ibland är det som om jag kämpar med absolut ensamhet. Men för att möta dessa känslor behöver jag bara tänka på personen som förändrade mitt liv.

Det bästa jag kan göra är att styra mina tankar till dig och låta dig fylla mina drömmar.

Min strategi består i grund och botten av att komma ihåg hur viktig jag är i ditt liv.

Den saknad du skulle känna om du en dag inte hade mig i din närhet. Hur jag, utan att förstå hur det gick till, har blivit din förebild.

Som din ledsagare guidar och lotsar jag dig i riktningen du måste gå. Men din barndom handlar också om att ge dig frihet, självständighet och självförtroende. Därför ger jag dig en karta så att du kan hitta din egen väg.

När jag känner mig ensam väljer jag att tänka på alla de vackra stunder vi har delat ihop. Tanken på de ljusa och fina ögonblicken sätter ett stort leende på mina läppar.

Din själ är mitt sällskap även i din frånvaro

mamma och baby

Ditt väsen och din aura följer mig alltid. Även i din frånvaro finns du i mina tankar.

När ett vackert leende spelar på mina läppar vet jag att du är på väg att dyka upp i mina tankar. Din ljuva doft viskar att vi är mer levande än någonsin.

Jag kan höra din mjuka och ömma röst och lyssna på ditt oskyldiga skratt. Det är det som motiverar mig att fortsätta framåt varje dag.

Tusentals vackra minnen

Tusentals vackra minnen fyller mig. Jag kommer så lätt ihåg hur mycket du har vuxit och utvecklats.

Alla dina prestationer och triumfer kan jag se för mitt inre öga. Min beundran för dig växer sig större varje dag, och det gör bara mitt hjärta starkare.

Min plats kommer alltid att vara vid din sida. Vi delar ett evigt och ovillkorligt band, i vått och torrt.

Jag kommer alltid finnas där för att ge dig min kärlek och hjälpa dig växa, så att du kan lita på dig själv och dina förmågor.

Jag börjar inse att jag kanske inte är så ensam. Du är min finaste anledning att leva mitt liv till fullo.

Det perfekta motgiftet mot min sorg. Den lilla varelsen som jag är allt för, som behöver mig för att fortsätta ta sig fram på denna väg som vi kallar livet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.