Min högsta prioritet efter att ha blivit mamma
Min högsta prioritet efter att ha blivit mamma var och är min son. Hans hälsa, hans lycka och hans välbefinnande… Det finns inget i världen som driver mig och pushar mig lika mycket att fortsätta slåss för min lilla son.
Att vara mamma får mig att fortsätta gå även när ödets nycker oftare än inte hindrar mig från att gå framåt. När de testar min styrka, både fysiskt och emotionellt. Det finns ingen pelare som jag inte kommer att hålla upp. Inget vapen jag inte kan hantera för att ta mig samman, slåss och röra mig framåt.
Mitt livs uppdrag fokuserar på att bana en väg för mitt barn för att resa säkert. För att ge honom det bästa jag kan ge och lära honom att ha integritet.
Min strategi är att erbjuda honom min kärlek, skydda honom och hjälpa honom närhelst han behöver mig.
Ända sedan jag blev mamma har jag inte haft någon annan högsta prioritet.
Mina två viktigaste mål
Som sagt är min högsta prioritet, och mitt mål, efter att ha blivit mamma: min son. Min son och allt som har att göra med hans emotionella och fysiska välbefinnande.
Det andra målet: mig själv. Inte mig som en självständig och självisk person, utan jag som en mamma. Behovet av att fixa mina brister. Jag arbetar för att förhindra mitt barn från att ta efter dem eller uppleva dem själv när vi är tillsammans.
Jag vill växa intellektuellt och få kunskap så att jag kan hjälpa honom i framtiden och svara på hans viktigaste frågor.
Jag vill vara en kvinna som vet hur man agerar med ödmjukhet och osjälviskhet, utan apati och konkurrens som är så vanligt i näringslivet när man kämpar för framgång.
Dessutom måste jag lära mig att inte titta över min axel på andra. Att inte bara de som överträffar mig ska betraktas som mina jämlikar.
Jag måste göra mina handlingar mer mänskliga: lyssna på de människor jag pratar med, inte bara göra min egen åsikt hörd. Ta mig an meningsskiljaktigheter med respekt, och tänka på att aldrig diskreditera dem omkring mig för att få mig själv att se bättre ut.
Inte minst vill jag lära mig att inte ljuga, inte ta till våld och att förlåta. Jag måste bli av med negativa tankar och den negativa mentaliteten som alltid uppmanar mig att tänka illa om andra. Sluta sova med ett öga öppet och förvänta mig förräderi, även från någon som sitter vid mitt matbord.
Det är därför jag måste börja förbereda mig nu. Jag kommer att behöva många år för att bli en bättre person, den mamma som mitt barn förtjänar.
Mitt tredje mål efter att ha blivit mamma
Efter att ha blivit mamma blev allt mer komplicerat. Om jag innan min son föddes trodde att jag var beredd att hantera smärtan och hade mod nog för att föda in honom i denna värld så insåg jag efter hans födelse att de få timmarna av värkar och smärta var det lättaste av det.
Dedikation, ansträngning och hållfasthet är de principer som verkligen driver en mor på hennes väg . De egenskaperna kommer bara fram efter att barnet är fött.
Med det sagt, efter att jag blev mamma och alla de uppoffringar som det innebar, fann jag det som visade sig vara kärlek vid första ögonkastet och det totala överlämnandet av mig själv till någon som knappt visste vem jag var.
Det är därför min tredje och sista regel är att se till att den lilla som jag ammar, gosar med, badar, skämmer bort och tar hand om vet att jag är mamma. I motsats till någon annan på planeten kommer han i mig att hitta en utsträckt hand, en axel att gråta mot, en komplimang som kan lyfta hans själ, förlåtelse, uppmuntran att gå framåt och allt han behöver, oavsett plats eller tid.
Ingen i världen kan få mig att förändra mig eller mota bort mig från den väg jag har framför mig.
Min första, andra och tredje regel är att slåss, med allt jag har, genom eld och vatten, för förhållandet som började mellan mig och min son den dag han föddes. Det är min högsta prioritet.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
- Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
- Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
- Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
- Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.