Badtillbehör för din baby
Badet är en grundläggande del av att ta hand om din baby. Men förutom att det tvättar bort smuts bör det också vara en möjlighet för avkoppling, lugn och sensorisk stimulans.
För att göra detta möjligt har vi i den här artikeln samlat ihop några rekommendationer på badtillbehör för din baby som, förutom att göra ditt liv enklare, hjälper dig att njuta av dessa speciella stunder med din baby till fullo.
Listan består inte av några dyra eller konstiga föremål eller prylar. De är bara enkla och billiga föremål, saker som vi tror kan vara användbara för att göra badet till en trevlig aktivitet för både dig och ditt barn.
Badtillbehör för din baby som gör ditt liv enklare
Det viktigaste föremålet du behöver för att bada ett spädbarn på rätt sätt är en bärbar badbalja. Den ska ha en lämplig storlek som låter dig tvätta ditt barn säkert och bekvämt.
När du väl har skaffat en badbalja som passar ditt barns behov måste du fokusera på att införskaffa alla badtillbehör. Här är några tips!Badtermometer
Om du vill se till att badvattnet har en bra temperatur för ditt barn är det bra att ha en termometer till hands. Den hjälper dig att se till att vattnet håller sig mellan 36-37 grader Celsius. Detta är den perfekta temperaturen för ditt barn.
Det är också viktigt att kontrollera temperaturen i själva badrummet. Den bör ligga på en behaglig temperatur på mellan 20–25 grader Celsius.
En kanna att skölja med är ett bra badtillbehör för din baby
En kanna att skölja med gör att du kan hälla vatten över barnets huvud utan att schampo eller vattnet kommer direkt i ögonen eller i munnen.
Tack vare dess design kan du styra vattenstrålen och undvika onödiga incidenter, tårar och gråt. Det är till stor hjälp för att se till att badstunden blir både säker och rolig.
Naturliga tvättsvampar är bra badtillbehör för din baby
Som du vet är spädbarns hud mycket känslig och blir lätt irriterad. När du badar din baby rekommenderar vi därför att du använder naturliga tvättsvampar. Detta material är mycket mjukt, flexibelt och skonsamt.
Du bör byta ut dem regelbundet, eftersom det kan börja växa bakterier och mögel i dem efter ett tag.
Det är också bra att ha minst två naturliga tvättsvampar för att bada barnet. En för att rengöra rumpan och en för att rengöra resten av kroppen.
En handduk med huva
När du har badat ditt barn är det dags att torka av det. För att göra det på ett säkert och bekvämt sätt rekommenderar vi att du använder en handduk med en inbyggd huva. På det här sättet kan du snabbt svepa om barnets huvud och kropp utan att din baby blir kall.
Dessutom, och som vi sa tidigare, är en babys hud mycket känslig. Så innan du väljer en handduk med huva är det viktigt att du är uppmärksam på materialet. Det måste vara allergivänligt och antibakteriellt, såväl som mjukt vid beröring och mycket absorberande.Vikten av att ha bra badtillbehör för din baby
Spädbarn måste behandlas med varsamhet, omsorg och uppmärksamhet, särskilt under badstunden, när deras små kroppar är helt utsatta. För att njuta av denna uppgift utan att du eller barnet känner er osäkra, spända eller överväldigade är det viktigt att ha olika badtillbehör till hands, som de som vi har beskrivit i den här artikeln.
Numera finns det oändliga resurser och användbara och prisvärda föremål som hjälper dig att ta hand om din baby på ett säkert sätt.
Det handlar inte om att spendera stora summor pengar, och inte heller om att investera i de mest innovativa toppmoderna tekniska prylarna. Det handlar helt enkelt om att ha vissa kriterier när man väljer och införskaffar dessa tillbehör.
Du behöver bara vara säker på att föremålen du köper kommer att vara till hjälp för dig när du försöker ta hand om dina barn.
Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar! Varför inte titta på artikeln nedan, som har några bra idéer för din nyfödda babys första bad?
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Moreno, J. A. y De Paula, L. (2005). Actividades acuáticas para el primera año de vida del bebé. En J. A. Moreno (Ed.), II Congreso Internacional de Actividades Acuáticas (pp. 171-188). Murcia: Instituto U.P. de Ciencias del Deporte.