Ett brev från bebisen som väcker dig på natten

Ett brev från bebisen som väcker dig på natten
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 21 december, 2022

Kära mamma, jag vet att dina nätter har förändrats mycket sedan jag kom. Den ena har varit svårare än den andra, och jag förstår att det även påverkar dina dagar. Jag ser dig och uppskattar din trötta blick. Det är därför jag känner mig så lycklig och välsignad, även om jag väcker dig på natten.

Även när du offrar dig själv och ger mig allt i utbyte för inget ser jag lyckan du känner över att ha mig. Jag finner den bästa tillflykten i dina armar – sanningen om livet och kärleken. Din värme och din ömhet. Glädjen som får min värld att gå runt.

Tack för att du älskar mig och hänger tid och tålamod. För att du tröstar mig så mjukt och ljuvt. Jag tackar dig också för varje sång du sjunger för att lugna mig när jag väcker dig på natten. För de klassiska historier du berättar för mig, när du ger min fantasi vingar.

“Det finns inget mer avslappnande för en bebis än sin moders röst” – Okänd författare

Nätterna vi delat sedan jag föddes

Jag uppskattar dina uppoffringar

Mamma, jag uppskattar nätterna vi delat sedan jag kom in i ditt liv. Till exempel igår, när jag vaknade nästan varje timme för att be dig att hålla mig i dina armar. Jag väcker dig på natten för att jag behöver dig. En värld där jag inte hör ditt hjärtslag varje sekund skrämmer mig.

Jag behöver ditt skydd, din återhållsamhet och din tillgivenhet. Det finns så mycket frid och säkerhet i dina armar att ord inte kan beskriva det.

Du erbjuder mig det rikaste och mest hälsosamma i världen med ett leende: bröstmjölk. Jag klänger mig fast vid dig med mina små fingrar. Även om dina ögonlock kämpar för att hålla sig öppna tar du aldrig ögonen ifrån mig. Du ser på mig som om du blickade in i min själ.

Det är så jag lär mig värdet av uppoffring och hängivelse. Genom dig lär jag mig om ovillkorlig kärlek och generositet. Jag värderar verkligen allt du har gjort och fortsätter att göra för mig varje dag. Det är därför jag vill be om ursäkt för att jag väcker dig på natten. Jag gör det bara för att få vara nära dig, min hjältinna.

Jag vet att du behöver sova. Men vet du vad? Jag kan inte kontrollera mina sömnstadier eller mina behov. De programmerades av biologin. Lyssna inte på de som säger att jag försöker manipulera dig. Jag behöver säkerhet precis lika mycket som jag behöver en mage full av mjölk och en ren blöja.

Vad jag vill att du vet om mina nätter

Jag vet fortfarande inte vikten eller funktionen av väggar och tak. För mig är min tillflyktsort dina armar. Du är min frälsning, min värld, min mat och hela mitt liv. Avfärda de som säger att det är dags för mig att bli självständig.

Jag är fortfarande en liten bebis, bara några månader gammal. Endast med tiden kommer jag lära mig att bli självgående och självständig. Du kommer lära mig massor av lärdomar om livet, men för nu vill jag njuta av dig. Tiden går så fort, och innan du vet ordet av är det för sent.

Sovande bebis

Jag kan inte förneka att jag behöver dig för absolut allt. Du är min stav och min guide. Mitt ljus och min väg. Tro mig när jag säger att jag verkligen är i behov av att du svarar på min gråt, den är inte utan anledning. Tack för att du svarar på min gråt oavsett tiden på dygnet, även om jag väcker dig på natten.

Med alla dina vackra kärleksgester visar du mig att världen trots allt är en vacker plats. Tack för att du ger mig trösten jag behöver på natten. Du glömmer att du nästa dag måste gå till jobbet och har massor av andra sysslor att göra.

Upp med hakan! Du gör bra ifrån dig!

Vad som än händer ska du hålla huvudet högt med vetskapen att det här bara är en investering. I framtiden kommer de svåra nätterna bara vara ett minne blott. En övergående anekdot om hur stark och modig du kan vara.

När du tänker tillbaka kommer du se att för varje bittert ögonblick fanns det tusentals moderliga välsignelser.

Under tiden är dina kramar och pussar allt jag behöver. Så jag lovar dig att när jag väl är beredd kommer jag att finna min egen väg. Tack vare allt du gjort för mig kommer min väg bli stabil och lycklig. Du är min favoritperson i världen. Jag älskar dig med både hjärta och själ.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.