Moderna och praktiska amningsplagg

Undrar du vad du ska ha på dig när du ammar ditt barn? Att hitta amningsplagg som är både moderna och praktiska kan vara en utmaning. Idag tar vi upp sex olika förslag.
Moderna och praktiska amningsplagg

Senaste uppdateringen: 22 augusti, 2020

Amningen är en vacker tid i en mammas och hennes barns liv. Men när du är ute och rör på dig kan det ibland vara svårt att mata ditt barn. Du kan ofta komma på dig själv med att önska att du hade kläder som underlättade amningen. Det är därför vi bestämde oss för att ta upp några moderna och praktiska amningsplagg som passar för alla tillfällen… Vare sig om du ammar eller pumpar, om du är hemma eller ute på språng.

Amningsplagg som alla mammor behöver

Vanliga kläder har en tendens att göra amning och pumpning till något av en obekväm utmaning. Det är därför klädestillverkarna har designat specifika plagg för att göra det lite enklare. Läs vidare här nedan för att upptäcka några av grunderna:

Amningspyjamas

Under de första månaderna av ditt barns liv och tills han eller hon inte längre vill amma på natten är en amningspyjamas ett måste. Dessa pyjamaströjor och nattlinnen har en öppen halsringning och knappar på framsidan för att göra det enkelt att ta fram dina bröst. Det finns ett brett utbud av stilar och alternativ att välja mellan på marknaden.

Blusar och skjortor

När det gäller amningsplagg är skjortor nästan ett måste. Det här är något du kommer att använda varje dag, oavsett om du är hemma eller borta. Leta efter något som är diskret och elegant.

Med andra ord, något som ser ut som ett vardagsplagg, men som möjliggör amning. Skjortor med en öppen halsringning eller med knappar eller blixtlås framtill är bra alternativ för att mata ditt barn.

mamma i amningsplagg och baby

När det gäller blusar finns det en mängd mycket eleganta och bekväma stilar. Vissa har till exempel dolda knappar och knäppningar inuti samt en dold inre bh i samma färg. Detta gör att du kan mata ditt barn under alla omständigheter utan att behöva känna dig blottad på överkroppen.

Knytblus fungerar utmärkt som amningsplagg

En knytblus består av en bomullsskjorta med rund hals och ett toppskikt som är draperat över. Mamman kan enkelt lyfta detta yttre lager för att enkelt komma åt sin behå.

Amningblusar för sommaren

Om du ammar din lilla under sommaren är de bästa amningsplaggen de med öppna halsringningar. Därför är blusar med en draperad halsringning ett perfekt val. Överskottet av tyg runt ditt bröstområde är ett plus för din integritet.

Amningströjor

Under de kalla vintermånaderna kan amning bli till en större utmaning. Tack och lov finns det många tillverkare som producerar mångsidiga amningströjor och varma koftor. Dessa plagg är unika i och med att de innehåller en rad med sidknappar eller knappar som öppnas upp under din arm. På detta sätt kan du få tillgång till bröstet bekvämt utan att bli för kall.

Amningsplagg som fungerar även efter amningsperioden

Dessa fantastiska plagg är designade så att de fortfarande är användbara efter amningsstadiet. Vissa modeller består av lätta tyger som är mjuka och svala, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för varmt väder.

Dessutom, om du letar efter en klänning för ett formellt tillfälle, är dessa plagg ofta ett bra val. Se bara till att du faktiskt kan amma bekvämt. Till exempel kan klänningen ha en dold öppning på framsidan med en krage, drapering eller knäppning.

Tillbehör för amning

Det finns också ett antal tillbehör som kan underlätta amningen för dig.

Amningsbehå

Dessa plagg går inte att utesluta ur en amningsgarderob. Det är faktiskt bäst att ha minst två eller tre för att ha tillräckligt så att de varar så länge du vill amma ditt barn. Dessa behåar anpassar sig till storleken och vikten på dina bröst såväl som förändringarna de genomgår. Dessutom hjälper de dina bröst att återfå den fasthet och form som de hade innan graviditeten.

Du bör välja behåar med breda remmar som hjälper till att hålla uppe bröstens vikt. Dessutom bör du leta efter behåar som är gjorda av bomull, eftersom dessa är de mest bekväma. De bör ha ett fäste på varje sida som du kan lossa och öppna upp, och som ger dig tillgång till dina bröst vid amning eller pumpning.

Amningsinlägg

Dessa är även kända som behå-inlägg och mjölkkupor. Du kan hitta både engångsinlägg och ekologiska tygalternativ på marknaden. I båda fallen stoppar man in inläggen i sin behå för att fånga upp läckande mjölk. De är mycket användbara, särskilt under de första månaderna av amningen eftersom de håller dig torr. De är särskilt användbara om du måste tillbringa långa perioder borta från ditt barn.

Amningsförkläde

Om vill ha lite privatliv och avskildhet när du ammar är amningsförkläden en bra lösning. Du kan stoppa ner ett av dessa förkläden i din handväska och ta upp det för att svepa om dig och ditt barn när du ammar din lilla utanför hemmet.

Amningssjalar och amningsfiltar

En lätt sjal eller halsduk är ett annat sätt att få integritet när du ammar. Dessutom kan du också använda dem för att hålla ditt barn varmt om det behövs.

Sammanfattningsvis är vi säkra på att de här plaggen kan hjälpa till att göra den vackra upplevelsen att amma ditt barn lite lättare. Har du använt någon av dem redan? Vilka är dina favoriter?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.