Åren går så fort, du växer upp så snabbt

Åren går så fort, du växer upp så snabbt
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Du växer upp så snabbt. Nuförtiden tittar jag på dig med samma kärlek som när jag såg dig för första gången. Jag känner mig dock förvånad över att tiden har gått så snabbt. Jag blir glad när jag tänker på hur du är nuförtiden, men jag blir också lycklig av att tänka på hur du var.

Ibland frågar jag mig själv hur det kommer sig att allt gick så snabbt. De minnen jag har av dig är de vackraste i mitt liv. Jag har både glada minnen och minnen som berör svåra tider, men de är allihopa färgade av en nostalgi som ger mig tårar i ögonen.

Jag tittar på dig igen för det känns som att du växer upp så snabbt. Det verkar som att den framtid jag kämpade så hårt för äntligen har anlänt. Du har nu vuxit upp och förändrats på alla möjliga sätt.

Vi växer och vi lär oss, och i mitt hjärta lyser det en stolthet som lyser upp natten som tusentals stjärnor.

Du växer upp så snabbt

“Njut av det. Tiden flyger och barn växer upp så snabbt.” Det var vad alla sade till mig nästan dagligen.

Trots det vägrade jag att tro på deras ord. Jag tog det inte på allvar. Men det de sade var sant och du växte upp snabbare än vad jag hade kunnat vänta mig.

Men jag har kunnat njuta av din barndom till fullo. Medan tiden gick höll jag fast vid din kärlek och magin i dina ögon lyste upp min själ.

Mor som pussar pojke.

Vi har verkligen njutit av vår tid tillsammans. Jag tog upp dig i min famn varje dag. Du var alltid vid min sida.

Jag täckte dig med kramar och pussar, och du sov bredvid mig som en liten ängel.

Jag kände att minuterna varade för evigt, som om tiden hade frusit till is. Våra dagar verkade vara för alltid.

Jag kände att tiden inte kunde flyga iväg; inte när jag hade dig vid min sida under de där idylliska dagarna. Den verkade istället stå still.

Jag övertygade mig själv om att tiden inte kunde flyga iväg. Jag trodde att dessa fantastiska tillfällen skulle vara för evigt och aldrig ta slut. Det jag inte tänkte på var att det inte fanns någon bättre reflektion av tiden än du, mitt barn.

Ett frö frågar aldrig om vilken typ av träd det kommer bli…det bara växer.
Alejandro Jodorowsky

När jag vaknade hade min kärlek vuxit upp!

Ja, jag hade fel. En dag vaknade jag upp och allt jag hade runt omkring mig hade förändrats. Du bad inte längre om kramar, utan om frihet.

Du drack inte längre från din flaska och du åt nu från samma typ av tallrikar som vi gjorde. Du sprang runt, full av energi. Du kunde redan säga dina första ord.

Jag öppnade mina ögon igen. Jag såg dig gå till skolan för första gången. Du passade in bland dina nya vänner. Du kunde välja dina egna kläder och klä på dig utan min hjälp.

Pojke som håller mamma i handen.

På ett ögonblick hade du blivit längre, och även ditt hjärta hade blivit större. Dagarna gick snabbt förbi och det stod allt mer klart vad du hade blivit. Jag tittar fortfarande på dig och jag ser att du har blivit stilig, stark och modig.

Du kommer alltid vara det barn som jag höll i min famn, med all min kärlek. Du är nu både självsäker och självständig, men framförallt är du lycklig. Du är nu vuxen.

Det finns en sak jag skulle vilja säga till dig och det är att du bör njuta av nuet. Var närvarande i varje ögonblick som om det vore ditt sista, för tiden flyger verkligen.

Jag tittar på dig där du står med din fru, och ni väntar ert första barn. Det är en upplevelse som jag av hela mitt hjärta önskar att du genomlever med alla dina sinnen.

Håll ditt barn i din famn, för det kommer växa upp. Det kommer växa upp innan du vet ordet av. Håll barnet nära, för en dag kommer det att vilja ha sin frihet.

Pussa ditt barn närhelst du kan. Det kan låta ironiskt, men det finns ingen större kärlek än att släppa taget när åren har gått förbi.

Ditt barn kommer snart växa upp och ha sitt eget liv. Du måste låta barnet lämna boet. Lita på ditt hjärta, för barnen växer upp så snabbt!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.